Uçak Bileti

Doğa ve kamp kültürü her geçen yıl daha da gelişiyor. Geçmişte sadece yeni yerler görebilmek için seyahat edenlerin yerini artık daha niş alanlarda seyahat eden, doğayla buluşmak, soluklanmak, kamp yapmak ve doğal güzellikleri keşfetmek isteyen, ilgi alanlarının peşinden gidip yeni rotaları takip eden bir kitle ortaya çıktı.

Batıdan doğuya doğal güzellikler açısından dünyanın en şanslı coğrafyalarından birinde yer alan Türkiye‘de doğa tutkunlarını mutlu edecek, şehir hayatından kaçanları sevindirecek onlarca etkileyici rota bulunuyor. Doğa koruma alanları başta olmak üzere şelaleler, göller, ormanlar açısından oldukça zengin bir ülke olan Türkiye’de doğayla buluşmak için gidilebilecek en güzel rotalar bu yazıda.

En uygun uçak bileti seçeneklerine göz atıp yeni rotanızı hemen planlayın.

Doğayla Buluşmak İçin Gidilebilecek 5 Rota

1. Abant-Yedigöller Bolu

Hem İstanbul’a hem de Ankara’ya olan yakın konumuyla her iki şehirden de binlerce ziyaretçi ağırlayan Abant ve Yedigöller bölgeleri Bolu’ya bağlı, ülkemizin en tanınan doğal güzelliklerinden.

Mobil Uygulama

Gölü, yemyeşil dokusu, piknik alanları, yürüyüş ve binicilik parkurları, bisiklet yolları, bungalov evleri ve şelaleleri ile sadece birkaç saatte şehir hayatından uzaklaşıp doğayla baş başa bir tatil deneyimi sunan bu bölgede çok sayıda nitelikli konaklama tesisi bulunuyor.

Bolu otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

2. Kazdağları, Çanakkale

İsmini mitolojik öykülerde duyuran Kazdağları, dünyada en yüksek oksijen kalitesine sahip bölgelerden biri olarak, doğal güzellikleri, yaban hayatı, şirin köyleri ve özgün mimarisi ile ülkemizin en etkileyici yerlerinden.

Büyük çoğunluğu Çanakkale’nin Ege Denizi kıyılarında yer alan Kazdağları 21 bin 300 hektarlık geniş bir alanda milli park koruması altında bulunuyor. Günübirlik ziyaretler kadar, ağaç evlerde konaklama imkanı da sunan Kazdağları çevresinde çok şirin, konsept butik oteller de var. Yürüyüş, tırmanma, piknik ve kamp etkinliklerinin yapıldığı Kaz Dağları’na kadar gelmişken Assos, Zeus Altarı, Yeşilyurt, Adatepe gibi yerleri de ziyaret etmeyi unutmayın.

3. Adalar, İstanbul

İstanbul’da Marmara Denizi üzerinde yer alan Adalar, Prens Adaları olarak da biliniyor. İstanbul’a en yakın kaçış rotaları arasında bulunan Adalar, yüzyıllardır İstanbul’un kalabalığına ve şehirleşmesine direnen ender destinasyonlar arasında.

Hoşgörü kültürünün hakim olduğu ve yerel halkın büyük bölümünün birbirini tanıdığı Adalar bölgesinde yaz aylarında iğne atılacak yer kalmasa da özellikle bahar aylarında Adalar bir başka güzel oluyor. İstanbul’dan bir vapur uzaklığında olan Adalar’dan Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada orman dokusu, plajları, hoş mekanları ile görülmeye değer.

4. Kapadokya, Nevşehir

Özgün yeryüzü şekilleriyle dünyanın en etkileyici bölgelerinden biri Kapadokya. Türkiye’de kitle turizmi ile en çok yabancı turist ağırlayan bölgelerden biri olan Kapadokya Nevşehir, Aksaray, Kayseri’nin bir bölümünde bulunuyor.

Yeraltı şehirleri, enfes yeryüzü şekilleri, balon turları, peri bacaları, güvercinlikler, üzüm bağları ile aynı anda onlarca renk tonunu bir arada görebileceğiniz Kapadokya eşsiz bir deneyimin kapılarını açıyor.

Kapadokya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Belgrad Ormanı, İstanbul

İstanbul’da yaşamak bazıları için eziyetmiş gibi görünse de şehir aslında gezmek, görmek, yeni yerler keşfetmek isteyenler için de bolca alternatif sunuyor. İstanbul’da gezilecek, doğayla baş başa vakit geçirilecek yerlerden biri de Belgrad Ormanı.

Şehir merkezinde, güvenli bir sığınak olan orman Sarıyer sınırlarında bulunuyor. Özellikle bahar aylarında mevsim geçişinin etkisiyle tam anlamıyla bir renk cümbüşünün yaşandığı ormanda yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, koşu yapmak ya da piknik için ayrılan alanlarda zaman geçirmek huzuru bulmak için en basit aktivitelerden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here