Uçak Bileti

Tayland‘ın ve Güneydoğu Asya‘nın dünyaca ünlü turizm adası Phuket, nefis iklimi, doğal güzellikleri ve el değmemiş koylarıyla her yıl binlerce seyahat severin ziyaret ettiği bir destinasyon.

Dünyanın en iyi dalış noktaları arasında gösterilen Phuket’in çevresinde yerel kültürü deneyimleyebileceğiniz, berrak denizi, tropik atmosferi, tarihi ve enfes doğasıyla öne çıkan onlarca durak var.

Tayland uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Phuket Yakınlarında Görülecek Yerler

1. Phi Phi Adası

Phi Phi Adası (Phi Phi Island), Phuket denildiğinde akla gelen en popüler turistik merkez. Masmavi denizi ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan adada Leonardo Di Caprio’nun rol aldığı The Beach filminin çekildiği Maya Beach, adanın en kalabalık noktası.

Mobil Uygulama

Phuket Limanı’ndan sürat tekneleriyle 45 dakikada ulaşılan Phi Phi Adası, yemyeşil ağaçlarla bezeli kalker tepeleri ile ünlü. Phi Phi Adası’nda makakları görebileceğiniz Maymun Plajı, beyaz renkli ince taneli kumsalıyla Laem Thong Plajı ve dalış rotaları görmeye değer.

2. Phang Nga Körfezi

Phang Nga Körfezi, etrafı yemyeşil ağaçlarla sarılı 100’den fazla dik kayalıkla çevrili. Tekne turları ile denizden muhteşem manzaraya sahip olan adacıkları görmek isteyenler Phuket’ten kalkan teknelerle bölgeye hareket ediyor.

Körfez, Ao Phang Nga Milli Parkı olarak koruma bölgesi içerisinde yer alıyor. Körfezde yer alan en ünlü nokta ise 1974 yapımı James Bond filminin çekildiği Koh Tapu. Koh Ping Ghan, kaya oluşumlarını görmek için uğramanız gereken yer.

3. Racha Adaları

Phuket’in 12 km güneyinde bulunan Racha Adaları, Phuket’ten günübirlik gidilebilecek yerler arasında. Ada, turkuaz renkli deniz suyu ve ince taneli kumsallarıyla tatilcilerin gözdesi.

Adanın en popüler noktası ise at nalı şeklindeki Aachan Yai, Ao Tawan Tok adlı koyu ve lüks konaklama tesisleri ile villaların bulunduğu Racha Resort.

4. Ko Tapu Adası

Ko Tapu Adası, James Bond Adası olarak da anılıyor. Phang Nga Körfezi’nde yer alan adaya Phuket’ten günübirlik tekne turları ile ulaşılıyor. James Bond: The Man With Golden Gun filminin çekildiği ada bu filmden sonra James Bond ismiyle özdeşleşmiş durumda.

5. Monkey Island

Maymun Adası (Monkey Island), Panwa Burnu’nun sonunda yer alıyor. Ada, yürüyerek veya kano kiralayarak ulaşılabilen bir koruma bölgesi. Maymunları daha yakından görmek isterseniz, bazen agresif olabileceklerini ve kimi durumlarda saldırgan olabileceklerini göz önünde bulundurun.

6. Khao Lak

Ana karada, Phuket’in 80 km kuzeyinde yer alan Khao Lak, kuzey Andaman sahilinde 20 km boyunca uzanan ipeksi altın renkli kumsallara sahip. 2004’te yaşanan tsunami nedeniyle harap olan Khao Lak’ın önemli bir bölümü yeniden inşa edildi.

Khao Lak, üç milli parkıyla bölgenin en korunan doğal yaşama sahip yerleri arasında. Fil safarisi, bambu rafting etkinliği, dalış gibi aktivitelerin yapıldığı ada, Surin ve Similian adaları için de aktarma merkezi işlevinde.

7. Mu Ko Similan Milli Parkı

Mu Ko Similan Milli Parkı, Phuket’e 90 km uzaklıkta, 70 kilometrekarelik bir genişlikte, 11 ıssız ada ile çevrili. Phuket’in popüler turizm merkezlerinden kaçmak isteyenler için tam anlamıyla bir kafa dinleme yeri olan milli park, Phuket’e sürat teknesiyle 2 saat uzaklıkta.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here