Uçak Bileti

Ülkemizde ne saklı güzellikler var meğer. Gün yüzüne çıkınca öğreniyoruz çoğunu. Acıpayam Kanyonu da birkaç yıl evvel varlığından haberdar olmadığımız bir yerdi. Turizme kazandırılmasıyla artık Denizli’ye gidenlerin rotasına eklediği, turların programlarına dahil ettiği bir yer haline geldi.

Ormanların arasında bir kanyon Acıpayam. Ağaçların rengi mi yansıyor suya hikmeti nedir bilinmez ama göz alıcı bir turkuaz renge sahip kanyon suları. Olukbaşı Kanyonu ya da Benlik Kanyonu olarak da biliniyor burası. İki köy arasında yer alan kanyon uzun yıllar paylaşılamamış. O köy demiş kanyon bizimdir, bu köy demiş hayır bizim. Sonrasında tam orta noktada bulunan Acıpayam ilçesinin adı verilmiş bu güzel kanyona. Gördüğünüzde siz de ‘paylaşılamadığı kadar varmış’ diyeceksiniz eminim. 😍

Acıpayam Kanyonu Hakkında Bilgi

Kanyona girdiğinizde sizi bir yürüyüş yolu bekliyor. Yanınızda turkuaz renkli sular süzülürken burada yürümek müthiş keyifli. Manzarayı izlemek için kurulmuş iskelelerde mola vere vere ilerleyin. Sonrasında kanyonun derinliklerine doğru yol devam ediyor. Şimdilik o kısma geçmek yasak. İleride halat düzenekleri ya da profesyonel ekiple şelaleye kadar olan parkur da açılırsa çok daha güzel olur.

Devasa kayaların arasında buz gibi akan suda kanyoning yapmak için biraz daha beklememiz gerek. Kayaların yüksekliği yer yer 40 metreyi buluyor. Yaz sıcağında bu soğuk sular şifa olur resmen. Kanyonda otopark, kafe, hediyelik eşya ve yöresel ürünler satan ahşap mağazalar yer alıyor. Yeme içme ihtiyaçlarınız için buradaki restoranı ya da tedarikli giderek piknik masalarını kullanabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Acıpayam Kanyonu Nerede?

Acıpayam Kanyonu Denizli ili Acıpayam ilçesine 40 km mesafede yer alıyor.

Acıpayam Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

Kanyona Kelekçi-Güney-Olukbaşı istikametini takip ederek ulaşabilirsiniz. Gayet düzgün bir yolu var. Toplu taşıma ile gidecekseniz Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kelekçi araçlarına binin. Kelekçi Otogarından da Olukbaşı veya Benlik minibüslerine binerek kanyona rahatlıkla gidebilirsiniz.

Acıpayam Kanyonu yol tarifi için buraya tıklayın.

Acıpayam Kanyonu Giriş Ücreti

Kanyonun henüz çalışmaları tam olarak bitirilmediğinden dolayı giriş ücreti yok. Tüm kısımlar tamamlandıktan sonra girişler ücretli olabilir.

Acıpayam Kanyonu hangi günler açık?

Kanyon haftanın her günü ziyarete açık. Ama bazen tadilat nedeniyle kapatılabiliyor. En sağlıklı bilgiyi Acıpayam Belediyesi’ni arayarak öğrenebilirsiniz.

Acıpayam kanyonunda yüzülür mü?

Kanyonda suya girmeye izin verilmiyor.

Acıpayam Kanyonu açık mı?

Kanyon Nisan 2022 itibariyle ziyarete açık.

Denizli ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okumalısınız.

Denizli’de Gezilecek YerlerIşıklı GölüKeloğlan Mağarası Güney Şelalesi Laodikeia Antik KentiDenizli Tavas Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here