Uçak Bileti

Birbirinden değerli sanat eserlerinin sergilendiği göz alıcı müzeleriyle, kültür sanat aşığı gezginlerin en gözde seyahat rotalarından biri olan Danimarka, popüler isimlerin yanı sıra genç sanatçıların da oldukça önemsendiği bir ülke. Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği dünyaca ünlü müzelerde, umut vaat eden sanatçılara ait eserlerin sergilendiği deneme sahneleri açılan bu ülke, sanata verdiğiniz değeri sorgulamanıza neden olabilir. İşte görmeniz gereken en harika Danimarka müzelerinden bazıları.

Mutlaka Görmeniz Gereken Danimarka Müzeleri

1. Danimarka Milli Müzesi

Ülkenin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Danimarka Milli Müzesi (National Museum of Denmark), Kopenhag şehrinde yer alıyor. İçinde Taş Devri, Orta Çağ, Rönesans ve Viking Devri’nden kalma tarihi eserlerin, antika eşyaların ve çeşitli objelerin sergilendiği bu müzeyi rehber eşliğinde gezmek de mümkün.

2.Danimarka Ulusal Galerisi

Ziyaretçilerine Danimarka’nın sanatçı ruhunu hissettiren Danimarka Ulusal Galerisi (Statens Museum for Kunst), ülkenin 700 yıllık sanat geçmişine ışık tutuyor. Usta isimlerin yanı sıra genç sanatçıların eserlerine de yer verilen Danimarka Ulusal Galerisi’nde, X-rummet sahnesine uğrayarak ülkenin gelişen sanat yaşamına tanık olabilirsiniz. Danimarka Ulusal Galerisi aynı zamanda ülkenin en büyük sanat müzesi olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

3. Ny Carlsberg Glyptotek

Sanat eserlerinin yanı sıra muhteşem mimarisi ve ziyaretçilerin dinlenmek için ziyaret ettiği şirin bahçesiyle de hayranlık uyandıran Ny Carlsberg Glyptotek, Kopenhag şehrinde bulunuyor. Galerilerinde Antik Mısır’dan 19. yüzyıl dönemine dek uzanan zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapan Ny Carlsberg Glyptotek’te birbirinden değerli heykelleri, arkeolojik eserleri ve tarihi objeleri görebilirsiniz.

4. Kunstforeningen GL STRAND

Ülkenin modern sanat eserlerini keşfedebileceğiniz etkileyici bir sergi sarayı olan Kunstforeningen GL STRAND, Danimarka’ya gelen sanat aşığı gezginlerin vazgeçilmez duraklarından biri. Sanat yaşamına yeni adım atan gen sanatçıların eserlerinin de yer aldığı bu mekân aynı zamanda çeşitli konserlere, sanat atölyelerinde ve edebiyat söyleşilerine de ev sahipliği yapıyor.

5. David Koleksiyonu

İskandinavya coğrafyasında bulunan en büyük İslam sanatları koleksiyonunu görmek istiyorsanız uğramanız gereken ilk yer David Koleksiyonu (Davids Samling). İslam sanatını yansıtan minyatürleri, mücevherleri, seramikleriyle dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri konuk eden bu müzede, erken dönem Danimarka modern sanatlarına dair parçalar da sergileniyor.

‘Yer mekan fark etmez, ben sanat tutkumun peşinden dünyanın dört bir yanına giderim’ diyen sanat aşıkları, Danimarka uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu harika müzeleri görmek için ilk adımı atabilir.

NOT: Danimarka vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here