Uçak Bileti

Doğu Afrika’nın kuzeyinde yer alan Eritre, eski bir İtalyan sömürgesi. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Birleşmiş Milletler himayesine giren bu ülke, 1993 yılında bağımsızlığını kazandı. Güneyde Etiyopya, batıda Sudan, güneydoğuda Cibuti ile komşu olan Eritre’nin doğusu ve güneydoğusu ise Kızıldeniz ile çevrili. Arkeolojik alanları ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bu ülkede, farklı etnik gruplardan oluşan yaklaşık beş milyon kişi yaşıyor. İşte Eritre’de görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Eritre’de Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Asmara

Ülkenin başkenti konumunda bulunan Asmara şehri, turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri. Uzun yıllar İtalya sömürgesinde kaldığı için ‘Küçük Roma’ olarak da anılan bu şehirde, sömürge döneminden kalma eski opera binası, Büyük Cami, Katolik katedrali, Eritre Ulusal Müzesi, Biet Ghiorghis Hayvanat Bahçesi ve halkın gündelik ihtiyaçlarını karşıladığı pazar yerleri görülebilir.

2. Keren

Ülkedeki Müslüman nüfusun büyük bölümü Keren şehrinde yaşıyor. Renkli eşyaların ve geleneksel giysilerin satıldığı pazar yerleriyle ünlü olan bu şehirde, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satıldığı hayvan pazarı da oldukça ilginç görüntülere sahne oluyor. Keren aynı zamanda ülkenin en büyük ikinci şehri olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

3. Massawa

Yöre halkı arasında Mitsiwa, Miṣṣiwa ve Batsi isimleriyle de anılan Massawa, ülkenin Kızıldeniz kıyılarında yer alan bir liman şehri. Ülkenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan bu tarihi şehir, ülke bağımsızlığını kazanmadan önce Osmanlılar, Mısırlılar, İtalyanlar ve Etiyopyalılar tarafından yönetildi. Uzun yıllar ülkenin başkentliğini üstlenen bu şehirde, Massawa Uluslararası Havalimanı da bulunuyor.

4. Qohaito

Eritre’nin güney kesiminde Etiyopya sınırı yakınlarında konumlanan Qohaito şehri, ülkenin tarihi kalıntılarını görmek isteyenlerin gözde duraklarından. Adulis Antik Şehri, Qohaito Platosu, Mısır mezarları ve geçmişi beş bin yıl öncesine uzanan mağaralarıyla öne çıkan bu tarihi yerleşim yeri, aynı zamanda Eritre’nin en yüksek dağı olan Emba Soira Dağı’na da ev sahipliği yapıyor.

5. Assab

Ülkenin en popüler turizm adresleri arasında yer alan bir liman şehri olan Assab, Kızıldeniz kıyısında bulunuyor. Sakin ve huzur dolu plajlarının yanı sıra diğer Eritre şehirlerine göre nispeten daha canlı olan eğlence yaşamıyla da bilinen ve yaz aylarında oldukça kalabalık günler yaşayan bu şehirde, Assab Uluslararası Havalimanı da hizmet veriyor.

Eğer siz de Afrika’nın az bilinen dünyasını keşfetmek, bölgedeki yerel gelenekleri, tarhi dokuyu ve kültürü daha yakından tanımak istiyorsanız, Eritre uçak bileti fırsatlarına göz atarak, unutulmaz anılarla dolu bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz.

NOT: Eritre vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here