Uçak Bileti

Çin, devasa bir ülke. Asya’nın en doğusunda yer alan ülke, yeryüzünde kapladığı alan olarak dünyanın en büyük 3. ülkesi. Ülkede 687 şehir yer alıyor. Olur da bu ülkeye bir seyahat planlarsanız, az bilinen yerlerini merak edip keşfetmek isterseniz listemiz size yol gösterebilir.

Çin’de Görebileceğiniz 7 Şehir

1. Zhengzhou

Zhengzhou

Zhengzhou, diğer adıyla Çengçou Çin’in Henan eyaletinin başkenti. Eyaletin siyaset, eğitim ve teknoloji merkezi olmakla beraber Orta Çin’de önemli bir ulaşım merkezi. Şehir merkezi Sarı Nehir’in güneyinde ve Çin’in eskiden başkentliğini yapmış. Çin’in ortasında yer alan Zhengzhou, kültürel ve tarihi hazinelerle dolu canlı bir metropol.

Piramit şeklindeki Henan Müzesi, Çin’in Beş Büyük Dağının merkezi zirvesi olan Song Dağı, şelaleler, dağ kaynakları, Kızıl Taş Vadisi gibi derin boğazlar ve dramatik zirvelerle dolu bir UNESCO Jeoloji Parkı, Kong Fu’nun beşiği Songshan Dağı’nın eteklerinde yer alan Shaolin Tapınağı çevredeki en ilgi çekici yerler.

Zhengzhou’ya Qatar Airways, Xiamen Airline ve China West Air ile aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

En uygun Zhengzhou uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Shantou

Shantou, ya da eski yazılışıyla Swatow, Çin-Guangdong eyaletine bağlı. Çin’in güneydoğusundaki en önemli liman şehirlerinden biri olan Shantou Guangdong’un güneydoğu kesiminde, nispeten Hong Kong, Makao ve Tayvan yakınlarında yer alıyor. Güney Çin Denizi kıyısında, Fujian eyaletinin sınırında yer alan Shantou subtropikal-okyanusal iklimine sahip.

Shantou’nun engebeli bir kıyı şeridi vardır. Buna deniz tarafından aşınmış, Çin’de nadiren görülen kıyı şeritleri, harika taş mağaralar ve güzel koylar dahildir. Nan’ao adası, Dan Ying Tarımsal Ekolojik Parkı, Treasure Island, Kelong Ağaçları Bahçesi, Jinshou Ekolojik Parkı, Shantou Stone Fort Park gezi listesinin başında yer alıyor.

3. Xiamen

Xiamen

Xiamen, Fujian eyaletine bağlı, Çin, Tayvan Boğazı’nın güneydoğu kıyısında büyük bir ada şehri. Xiamen Çin’de Amoy olarak da biliniyor ve ‘Çin’in San Fransisco’su’ benzetmesi kullanılıyor.

Xiamen bir turist için gayet güvenli ve yürüyerek keşfetmesi keyifli. Şehri keşfetmeye Gulangyu adasından ve adaya giderken giderken kullanılan vapur iskelesinin hemen karşısındaki Zhongshan road’dan başlayabilirsiniz. Çin’de en iyi yeşil çay bu bölgede yetişiyor. Alışveriş yapmak isterseniz yeşil çay, lezzetli kurutulmuş deniz ürünleri ve inci alın.

KLM ve Xiamen Airline ile Amsterdam üzerinden tek aktarma yaparak Xiamen Gaoqi Uluslararası Havalimanı’na uçabilirsiniz. En uygun Xiamen uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Wuhan

Wuhan, Cumhuriyeti’nin Hubei eyaletine bağlı, Hubei’nin yönetim merkezi ve en büyük şehri. Çin’in en büyük metropollerinden arasında olan Wuhan Çin’in ana yüksek teknoloji, eğitim ve finans merkezlerinden biri.

Wuhan Üniversitesi ve Mo Dağı’nda çiçek açan kiraz çiçekleri, pitoresk Doğu Gölü ve Yangtze Nehri’nin gece manzarası Wuhan’a benzersiz bir çekicilik katıyor.

Geleneksel Han Zheng Caddesi ve Hanjiang Yolu alışveriş sevenler için iki iyi seçenek. Sarı Turna Kulesi, East Lake, Wuhan Yangtze River Bridge, East Lake’de şehrin diğer popüler noktaları.

5. Sanya

Sanya

Sanya, Çin’in Hainan eyaletinin güney ucunda yer alıyor. Ülkenin en popüler turizm merkezlerinden biri olan şehir upuzun plajlara ve nefes kesici dalış noktalarına sahip.

Tropik muson iklimine sahip Sanya hindistan cevizi ağaçların sıralandığı beyaz kumlu plajları ve taze deniz ürünleri mahsulleriyle tanınıyor. Tianya Haijiao bölgesi, Nanshan Tapınağı, Haitang Bay’da yer alan Wuzhizhou Adası şehrin en çekici yerlerinin başında geliyor.

THY, Malayia Airlines, Xiamen Airline ile aktarma yaparak SYX Sanya Airport’a ulaşabilirsiniz.

6. Jinan

Jinan, Çin’in Şantung eyaletinin batısında yer alıyor. Şantung’un eyalet merkezi olan Jinan aynı zamanda bu eyaletin en kalabalık şehri. Çin’de “Yaylar Şehri” olarak bilinen güzel Jinan, Daming Gölü çevresine kurulmuş.

Konfüçyüs’ün doğum yeri olan ve başlı başına mutlaka görülmesi gereken bir antik kent olan Qufu, harika bir seyir noktası olan Bin Buda Tepesi, alışveriş için Jinan’s Kültür Pazar, Çin’in en büyük Taocu tapınaklarından birine sahip olan Daming Gölü, Heihu Spring olarak da bilinen Black tiger Spring Jinan’da görülmesi gereken başlıca yerler.

KLM ve Xiamen Airlines ile Amsterdam ve Xiamen’den aktarma yaparak Jinan’a ulaşabilirsiniz.

7. Shenzhen, Çin

Shenzhen

Shenzhen, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guangdong eyaletine bağlı, İnci Nehri Deltası üzerinde yer alıyor. Şehir, güneyinde Hong Kong, kuzeyinde ise Huizhou ve Dongguan şehirleri ile komşu. Çin’in vitrin şehirlerinden biri olan Shenzen çok fazla tarihi mirasa sahip olmasa da, kesinlikle harika altyapıya sahip en modern Çin şehirlerinin arasında.

Splendid China – Folk Culture Villages , ziyaretçilerini Çin’in uzun tarihi ve çeşitli kültürleriyle tanıştırırken, Window of the World sizi bir günde dünyanın her köşesine götürecek. Dameisha Plajı, Xiaomeisha Plajı, Meridian View Center, Overseas Chinese Town East, Shenzhen Safari Parkı, Universidad Spor Merkezi, Xiaomeisha Deniz Dünyası şehrin en çok ziyaretçi alan yerlerinden.

THY ve Air China ile Pekin’den aktarma yaparak SZX Shenzen Airport’a uçabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here