Uçak Bileti

Çekya (Çek Cumhuriyeti), geleneksel Avrupa turunun bir kısmını gerçekleştirmek isteyen birçok gezgin için gözde bir turistik yer haline geldi. Eski mimariyi sevenler için kısmen inanılmaz bir yer çünkü bu küçük kara ülkesine dünya savaşları sırasında çoğunlukla el değmedi ve bu alanda son binyıl boyunca farklı mimarilerden etkilenen birçok farklı ulusa ev sahipliği yaptı. Fiyatlar en iyi kaliteyi isteyenler için düşük, kültürü otantik ve turist talepleri nedeniyle henüz bozulmamış. Sonuç, “Gerçek Avrupa” masal dünyasına giden büyüleyici bir adım.

Komünizmin çöküşünden önce, ülkeyi ziyaret eden yabancı turistin yüzde doksanı şaşırtıcı bir şekilde başkent Prag çevresinden sapmadılar. Artık geçerli olmadığı halde Prag çoğu insanın Çek Cumhuriyeti’ne olan gezilerini, özellikle de İngilizce konuşan turistlerin odak noktası olmayı sürdürüyor. Ülke küçük olmasına rağmen, Bohemia’nın ormanlarını ve kırsal bölgelerini, Karlovy Vary, Moravia’nın muhteşem karst bölgesi ve Olomouc ve Český Krumlov gibi tarihi kasabalar gibi huzurlu kaplıca kentlerini kapsayan manzara ve mimarideki çeşitlilik muazzam.

Plzen

Bu batı Bohem şehri, Çek Cumhuriyeti’ndeki dördüncü büyük kenttir ve dünya çapında Pilsner birasının evi olarak bilinir ve adaşıdır. Harika mimari arayanlar için St Bartholemew Katedrali, Büyük Sinagog ve Rönesans tarzı Belediye Sarayı mutlaka görülmelidir. Şehir, canlı bir ekonomik merkez, Pilsner Urquell gibi bira fabrikalarının ve Batı Bohemya’nın ilk hukuk üniversitesinin evidir.

Mobil Uygulama

Moravian Karst

Bu jeolojik olay Çek Cumhuriyeti’nin doğal olarak korunan bir bölgesinde, Brno’nun hemen kuzeyinde yer alır. Binlerce kilometrekareye yayılmış dev yeraltı kireç taşı mağaraları ve kanyon serisidir. Bölge, yer altı mağarası tavanlarından birinin çökmesi sırasında oluşan 138 metrelik derinlikteki Macocha Abyss gibi önemli bölümleri içeriyor. Moravian Karst, mağaraların yanı sıra işaretlenmiş bisiklet parkurları ve keşfedilecek yürüyüş yolları da içerir.

Litomysl

Bir zamanlar Bohemia ve Moravia arasındaki sınırdaki bu doğu kasabası, Tristenice Yolu adı verilen önemli ticaret yolunda bulunuyordu. On altıncı yüzyılın sonlarında, kasabadaki en önemli yapı, bir rönesans tarzı kaledir. Bu saray, dikkat çeken klasik müzik bestecisi Bedrich Smetana’nın doğum yeridir. Kasabadaki bir diğer önemli nokta, sanatsever Josef Portmon’un eski evi olan Portmoneum’dur.

Olomouc

Olomouc, imparatorluk döneminde aslen bir Roma kalesi olarak yaratılmıştır. Adı Roma isminin bozuk bir versiyonu olan Julius Dağı’dır. Daha sonra Moravya valisinin ikametgâhı oldu. Kasaba son binyılın neredeyse her yüzyılı boyunca önemli kabul edildiğinden, burada görülecek çok şey var. Olomouc Kalesi, on ikinci yüzyıla kadar uzanmaktadır ve içinde güzel Saint Wencelas Katedrali bulunmaktadır. Kasaba, ilerici mimari stillerden bir düzineden fazla güzel dini yapı, gurur kaynağı olan altı barok çeşme, dikkat çekici bir sanat müzesi ve muhteşem astronomik saat ile doludur.

Telc

Güney Moravia bölgesindeki bu şehir, Bohemya, Moravya ve Avusturya arasındaki ticareti kolaylaştırmak için 14. yüzyılda bir liman kenti olarak kuruldu. Kasabanın tarihi merkezi, paskalya yumurta renkli sokakları ve pitoresk bir yer haline getiren Rönesans mimarisi ile övünüyor. Yerel Gotik saray, 17. yüzyılda Rönesans tarzında yeniden tasarlandı. Kutsal Rahibe Kilisesi ve yerel Cizvit Kilisesi gibi güzel kiliseler, fotoğrafçılar, mimari ve tarih tutkunları için vazgeçilmez.

Karlstejn Kalesi

Bu 14. Yüzyıl Gotik Kalesi, Kutsal Roma İmparatoru IV Charles’ın eviydi. Prag’dan yaklaşık 30 km uzaklıktadır ve şehirde kalan turistler için güzel bir günübirlik gezi olur. Kale, bir savaş kalesi, hazine için bir depo ve kraliyet evi olarak farklı noktalarda hizmet ediyor. Binanın her biri farklı önem düzeylerine sahip üç sıra teras seviyesi ile dizayn edilmiştir. En düşükten en yükseğe, bölümlere İmparatorluk Sarayı, Marian Kulesi ve Büyük Kule denir. Şövalyeler ve imparator, İmparatorluk Sarayı’nda yaşıyordu, Marian Kulesi İmparatoriçe’ye aitti ve Büyük Kule Tanrı için bırakılmıştı ve içinde bir şapel vardı.

Karlovy Vary

Bu kaplıca bahçesinin sindirim zorluklarından beyin tümörlerine kadar her şeyi temizleyebilen şifalı sulara sahip olduğuna yüzlerce yıldır inanılıyor. Birçok kaplıca bölgesi gibi, sular geniş bir kaplıca bölgesine dönüştürülmüştür. Burada, 13. yüzyılda dönüşüm gerçekleşti ve IV Charles tarafından emredildi. Kaplıcalar soyluların yeri olduğu için mimari daima zengin oldu. Bununla birlikte, bir dizi doğal felaket, 18. ve 19. yüzyıllarda Karlovy Vary’nin en parlak çağlarından önce var olan binaların çoğunu yok etti. Kasaba hala oldukça büyük ve pitoresk ve spa açıktır ve hala insanlar yüzlerce hastalık için mucize tedavi talep etmektedir.

Kutna Hora

Kutna Hora, 1142’de ilk Bohemya manastırı olarak başladı. 12. yüzyılda kentin dağlarının büyük bir gümüş yatağı olduğu belirlendi ve patlama başladı. Bu patlamanın büyük kısmı yaşandığında kasaba Alman kontrolü altındaydı ve bir dizi muhteşem Gotik yapılar yarattı. Görülmesi gereken yerler listesinde Beş Nefli Katedral, St Barbaras Kilisesi yer almaktadır. Ayrıca, kraliyet evi ve eski darphane şimdiki İtalyan Mahkemesi, çağdaş müze Stone Haus, Ossuary (kemik evi) ve iki Gotik Kilise de listede bulunur. Gotik Mimari severler için, 1300’lerden kalma pek çok korunaklı binanın bulunduğu az yer var.

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov, büyük bir “Bohem Şatosu” olan bir şehir, Krumlov bölgesinde bulunuyor. Bölge 13. yüzyılın sonlarında, ticaret kölesi olarak Bohemyalılar tarafından sahiplenilince yaratılmıştır. Vltava Nehri’nin doğal geçişi inşa etmek için mükemmel bir yer haline getirdi. Kentin görünüşü 18. yüzyıldan beri az değişti ve binalar iyi muhafaza edildi ve restore edildi. Bir Ortaçağ kentinin görünümünü ve hissini veren hoş bir kale şehridir. Çatlak Arnavut kaldırımı sokakları ve parlak renkli sıva cepheleri Cesky Krumlov’u güzel ve eşsiz kılar. Sokaklar ilginç dükkânlar, sulu yiyecekler ve zamansız cazibeler ile dolu.

Prag

Vltava Nehri’nin bu mücevheri 1100 yıldır kültürel olarak büyük ve önemlidir. Prag, Bohemya’nın ve Roma İmparatorluğunun başkenti olmuştur. Hem Gotik hem de Rönesans döneminde gelişti. Çek Cumhuriyeti’nin halen en büyük kenti ve en zengin kültürlerden biridir ve çeşitli yüzyıllardan kalma mimari ve sanatsal önemi ve mimari estetiği vardır. Prag, bin yıllık mimarinin zengin dokusuna iyi bir bakışla, en çok ziyaret edilen ilk on Avrupa kentinden biri. En çok aranan yerler arasında kaleler ve katedraller, pitoresk Charles Köprüsü gibi mimari eserler yer alıyor. Kafka âşıkları Kafka’nın evini ve gömüldüğü mezarlığı görebilir. Daha modern sanatseverler Dev Metronom’u veya Fred ve Ginger Dans Evi’ni görebilirler.

NOT: Çekya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here