Uçak Bileti

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ört büyük başkentinden biri olan Pekin aynı zamanda ülkenin ikinci büyük metropol alanı olarak da anılıyor. Tarihi tapınakları ve etkileyici mimari yapıları ile görenleri kendine hayran bırakan Pekin, 1200’lü yıllara dayanan geçmişi ile dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak nitelendiriliyor. Çin’in kuzeydoğusunda, Kuzey Çin Ovasının ise kuzey ucunda konumlanan bu göz alıcı şehir, sahip olduğu sayısız kara ve demiryolu sayesinde Çin’in ulaşım merkezi unvanını da taşıyor.

Pekin’de Gezebileceğiniz 5 Turistik Yer

1. Çin Seddi

Dünyada uzaydan görülebilen insan yapımı tek eser olan Çin Seddi, ihtişamlı görüntüsü ile hem Çin’in hem de dünyanın en önemli yapılarından biri. Çin’in kuzeybatısı boyunca uzanan Çin Seddi, yıkılmış kısımları ile birlikte toplam 8.851.8 kilometre uzunluğa sahip. Günümüzde ayakta kalan bölümü ise Ming Hanedanı döneminde inşa edilen 2 bin 500 kilometrelik kısım oluşturuyor.

2. Yasak Şehir

Mobil Uygulama

Günümüze ulaşan en geniş ahşap yapılar arasında gösterilen Yasak Şehir, 720 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş. Bu yapının içerisine sivil kişilerin girmesi yasakmış. 500 yıl boyunca devam eden bu yasağı delen kişilere de, çok ağır işkenceler uygulanıyormuş. Bu sebeple Yasak Şehir ismini alan bu tarihi yapı, bugün Pekin’in en gözde turistik adresleri arasında bulunuyor.

3. Ming Mezarları

Ming Hanedanı imparatorları tarafından yaptırılan ‘Ming On Üçüncü Anıt Mezarları’, ülkenin çeşitli şehirlerinde inşa edilmiş. Bu mezarların büyük bölümü ise Pekin şehir merkezinin 42 kilometre kuzaybatısında bulunan Changping semtinde yer alıyor. Günümüzde Ming Mezarları ismi ile anılan bu yapılar, şehrin en popüler turistik noktalarından birini oluşturuyor.

4. Tiananmen Meydanı

Ming ve Qing hanedanları döneminde Yasak Şehrin ana girişi olarak kullanılan Tiananmen Meydanı, günümüzde Çin’in en büyük şehir meydanı olarak nitelendiriliyor. 1417 yılında inşa edilen ve o dönemlerde Cheng Tian Man ismi ile anılan meydan, büyük bir yangın sebebiyle hasar gördüğü için 1651 yılında tekrar yapılmıi ve günümüzde kullanılan Tiananmen ismini almış.

5. Cennet Tapınağı

Pekin şehir merkezinde yer alan eşsiz bir ibadethane olan Cennet Tapınağı, Orta Çağ’dan bu yana ülkenin en önemli dini yapılarından birini oluşturuyor. İlk inşa edildiğinde bir Taocu tapınağı olması amaçlanan bu görkemli tapınak, Ming ve Qing imparatorları tarafından uzun yıllar dini ritüeller ve ayinler için kullanılmış.

Pekin uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek bu harika yerleşim yerini ve 800 yıl öncesine uzanan köklü geçmişini yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. Yeni yerler keşfetmek için yola koyulma zamanı!

NOT: Çin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here