Uçak Bileti

Hızlı şehirleşme ve büyük şehirlerdeki yaşam kalitesinin bozulmasıyla birlikte gıda tüketiminde organik ve doğal arayışı hızlandı. Büyük şehirlerde yaşayan birçok kişi internet ve sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalıştığı güvenilir gıdayı dijital kanallar üzerinden sipariş vererek evine kargolatıyor.

Birçok tatil beldesinde tatilcilerin de yoğun ilgi gösterdiği yerel üretici pazarları var. Tatilde alışveriş yapmayı seven, yerel kültür ve üreticilerle buluşmak isteyenlerin gözdesi olan bu pazar yerleri, Türkiye‘de kaliteli, kimyasal ilaçsız ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlere erişimi sağlıyor.

Türkiye’nin En Güzel Yerel Pazarları

1. Ayvalık Pazarı, Balıkesir

İstanbul’a yakın tatil merkezlerinden Ayvalık’ta her perşembe günü kurulan Ayvalık Pazarı, İstanbul, Bursa gibi şehirlerden ziyaretçileri ağırlıyor. Ayvalık’ın karşı kıyısında bulunan Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan da feribotlarla pazara gelen çok sayıda Yunan vatandaşı var.

Mobil Uygulama

Barbaros Caddesi üzerinde kurulan pazarda klasik Ege otlarının yanı sıra meyve-sebze çeşitleri, süt ve süt ürünleri, tekstil ürünleri, aksesuar çeşitleri ve bolca zeytinyağı var.

2. Sığacık Pazarı, İzmir

Seferihisar’ın Kale İçi’nde, mis gibi Ege Denizi kokulu mahallesi Sığacık’ta her pazar kurulan Sığacık Yerel Üretici Pazarı, ünü İzmir sınırlarını aşan bir merkez. Türkiye’de Citta Slow Ağı’na (Sakin Şehir Ağı) katılan ilk yer olan Sığacık bu süreçte yerelleşme ve yerel değerlere sahip çıkıp markalaşma yolunda büyük adımlar attı.

Yerel kadınların bahçelerinde ürettiği sebze ve meyveler, evlerinde yaptığı reçel, turşu, börek, tatlı, zeytinyağlı yemekler, limonata gibi içecekleri sattığı pazarda el işi örgü ve dikişler de bulunuyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Tire Pazarı, İzmir

Türkiye’nin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri olan Tire ilçesinin pazar yeri de bir o kadar meşhur. Özellikle İzmir çevresinden düzenlenen turlarla birçok kişi her hafta salı günleri kurulan bu pazara alışverişe geliyor, Tire ve çevresini keşfediyor.

Tire’de İsmail Taşlı Caddesi üzerinde kurulan pazar 25 bin ziyaretçiyi ağırlarken, pazarda bulabileceğiniz ürünler arasında el işleri, zeytinyağlılar, sebze-meyve çeşitleri ve mutfak malzemeleri yer alıyor.

4. Cumalıkızık Pazarı, Bursa

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Osmanlı köyü Cumalıkızık, geleneksel üretim yapan kadınların kurduğu tezgahları ile köy meydanında haftanın her günü tüketicilerle buluşuyor.

Hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan pazar yerini keyifle keşfetmek için hafta içi gitmek daha mantıklı. Teezgahlarda kendi bahçelerinde yetiştirilen meyve, sebze, reçel, turşu gibi ürünleri satan köylüler gözleme, erişte, bulgur gibi yiyecekleri de satıyor.

Bursa uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here