Uçak Bileti

Uçak bileti kampanyasından nefis fiyatlı biletinizi kaptınız ve uçuş saatiniz yaklaşıyor! İki ayağınız bir pabuca girmek üzere. İşin kötüsü aceleniz olduğu kadar kontrolünüz dışında gelişen etkenler de var: Trafiğin tıkanması veya önünüzdeki upuzun güvenlik kuyruğu gibi nedenler uçuşunuzu tehlikeye atıyor. Stresten nefesiniz kesilmesin, elinizde olmayan pek çok şey olsa da olanlar da var.

1. Kabin bagajı kurallarını öğrenin

Kısa aralıklarla uçak yolculuğu yapsanız da, uçuş hazırlıkları esnasında yasaklı eşyalar el bagajına yerleştirilebiliyor. Tavizsiz kurallara sahip olan havalimanları, gözden kaçan veya telaştan atlanan bu eşyaları sıkı denetimlerden geçiriyor. Uçuş hazırlıklarına başlamadan önce, uçacağınız havayolu şirketinin bagajı kurallarını öğrenin. Bu araştırmayı alışkanlık haline getirdiğinizde daha dikkatli davrandığınızı göreceksiniz. Kabin bagajlarında en çok sorun yaratan eşyaların başında genellikle deodorant, parfüm, sprey, pet şişe, ilaç gibi sıvı içeren eşyalar geliyor. Bu gibi eşyalarınızı ancak, her biri için 100 mililitreyi geçmeyen şeffaf, belirlenmiş standartlarda ağzı fermuarlı bir poşette ve hepsi görünecek şekilde kabin bagajınıza alabilirsiniz. Tek bir sıvı poşet hakkınız olduğunu unutmayın.

2. Özel durumunuzu belgeleyin

Alınması gereken ilaç veya şuruplar, bebek veya çocukların özel ihtiyaçları, sıvı kurallarını ihlal eden istisnai eşyalar gibi özel bir durumunuz söz konusu olduğunda uçuş öncesi izinlerinizi alın. Mümkün olduğunca belgeleyin ve görevlileri bilgilendirin. Özellikle insülin iğnesi gibi tehlike yaratabilecek eşyalar için, ilaçları kullanmanız gerektiğini gösteren reçete, sıvıları yanınızda taşımanızın elzem olduğunu gösteren doktor veya yetkiliden alınmış yazılı bir belge kabin bagajı için alınacak tedbirlerin başında geliyor.

Mobil Uygulama

3. Bagaj boyutu ve ağırlığını kontrol edin

Hangi havayolu şirketi ile uçuyorsanız kabin bagajının boyut ve ağırlığı ile önceden araştırma yapmazsanız, pek çok eşyanıza elveda demek durumunda kalabilirsiniz. Kabin bagajınızın boyutuna ve ağırlığına havayolu şirketleri karar veriyor. Söz konusu standartları öğrenip gereksiz zaman veya para kaybetmeyin. Risk almayın ve bagajınızın ağırlığını tartmadan evden çıkmayın.

4. Güvenlikten geçerken

Güvenlik kapısından geçerken detektörün sus pus olması ne güzel bir duygu değil mi! Peki sıkça karşılaştığımız saatini çıkarıp geçen, dönüp kemerini çıkarıp geçen, dönüp çakmağını bırakıp geçen yolculardan biri olmayı mı tercih edersiniz? Güvenlik görevlilerine, arkanızda bekleyen yolculara ve kendinize bir iyilik yapın, saat, kemer, bozuk para gibi hem zamanınızı çalan hem de detektörden defalarca geçmenize neden olup sinirinizi bozan eşyaların hepsini üstünüzden çıkarın. Sık sık uçuyorsanız, bir uçuş kıyafeti hazırlamanız bile mümkün.

5. Pratik olun

Uçuş sırasında çok sevdiğiniz kol saatinizi, kolyeniz ya da havalı ve şık görünmenizi sağlayan eşyalarınızı üzerinizde taşımasanız hiçbir şey kaybetmezsiniz. Aksine güvenlik kuyruğunda sizi yavaşlatmaz ve metal detektöründe defalarca ötmez. Cihazdan geçerken çıkarmak, sonra yeniden takmaya çalışmak bile zaman kaybettirir. Bu gibi eşyaları yanınızda götürmeniz zorunluysa bagaja koyun, indiğinizde gerekeni yaparsınız.

6. Kibar bir yolcu olun

Uçuşu kaçırma riskiyle karşılaştığında çılgına dönen yolculardan olmayın! Ekstra güvenlik kontrolü yapmak isteyen görevlilere ters davranmayın, öfkenize yenilmeyin. Biliyorsunuz ki onlar yalnızca görevlerini yapmak isteyen çalışanlar. Onlar da size rahatsızlık vermek ve zamanınız almak istemiyorlar. Onların işini kolaylaştırırsanız zamandan kazanır ve gereksiz yere gerilmezsiniz. Uslu bir yolcu olun!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here