Uçak Bileti

Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra dünyanın kaderini değiştiren liderleriyle de tanınan ülkeleri ziyaret etmek ister misiniz? Cevabınız ‘evet’ ise fazla beklemeden sizin için hazırladığımız listeye göz atmaya başlayın. Zira, bu ülkelere doğru yola çıkmadan önce liderleri hakkında biraz bilgi edinmekte fayda var. İşte, düşünceleri ile dünyanın pek çok noktasına iz bırakan dört dünya lideri.

Düşünceleri İle İz Bırakan 4 Dünya Lideri

1. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye

Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, tüm dünya uluslarının kaderini etkileyen bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatarak, ülkeyi modern gelişmişlik düzeyine taşıdı. Bağımsızlık mücadelesinde başı çekerek, Türkiye’nin sömürge bir devlet haline gelmesinin önüne geçen Atatürk, bugün dünyanın dört bir yanında saygı gören bir isim olmaya devam ediyor. (1881-1938)

2. Fidel Castro, Küba

2016 yılında hayatını kaybeden devrimci lider Fidel Kastro, Küba siyasi tarihinin unutulmaz isimlerinden biri. Kardeşi Raul Castro ile Che Guevara’nın da aralarında bulunduğu 12 arkadaşıyla birlikte bir gerilla savaşı başlatan ve Küba Devrimi’ne önderlik eden Castro, Küba’yı dünyada komünist sistemin uygulandığı birkaç ülkeden biri haline getirdi. (1926-2016)

Mobil Uygulama

3. Mahatma Gandhi, Hindistan

Uğradığı silahlı bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden Mahatma Gandhi, şiddetten uzak durmayı öğütleyen eşitlikçi ve özgürlükçü bir felsefeyi ülkesine yaymaya çalıştı. Bu felsefe ile Hindistan’ın bağımsızlığını kazanmasını da sağlayan Gandhi’nin tam ismi Mohandas K. Gandhi ancak Hintliler ona ‘yüce ruh’ anlamına gelen Mahatma olarak seslenmeyi tercih ediyor. (1869-1948)

4. Adolf Hitler, Almanya

Saf Alman ırkını yaratma tutkusu nedeniyle milyonlarca Yahudi’nin hayatını kaybetmesine sebep olan Adolf Hitler, dünya üzerinde bıraktığı unutulmaz acı ile Almanya denildiğinde ilk akla gelen isim oluyor. Bugün hala İkinci Dünya Savaşı sırasında uyguladığı ağır işkenceleri ve toplama kamplarıyla anılan Hitler, tarihte gelip geçmiş en acımasız diktatörlerden biri. (1889-1945)

Siz de, en uygun uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, bu etkileyici isimlerin bıraktığı izleri takip etme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here