Uçak Bileti

Günümüzden 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin rüzgar ve yağmurun aşındırmasıyla ortaya çıkan Kapadokya Bölgesi, Türkiye’nin en çok ilgi çeken turistik merkezlerinden biri.

Yalnızca yurtiçinden değil dünyanın farklı yerlerinden yabancı turistlerin ziyaret ettiği Göreme ve Kapadokya Milli Parkı, Türkiye’nin yurtdışı tanıtımlarında da öne çıkan değerler arasında.

Kızılırmak’ın güneyinde, Yeşilhisar’ın batısında, Hasan ve Melendiz dağlarının kuzeyinde, Aksaray’ın doğusunda konumlanan bölge etkileyici yeryüzü şekilleri, görkemli balon turları, birbirinden güzel butik otelleri, yeraltı şehirleri, kiliseleri, müzeleri ve kültür varlıklarıyla görmeye değer.

Kapadokya-Nasil-Gidilir

Kalkolitik Çağ’dan günümüze insanlığın sürekli yerleşim alanı olarak kullandığı bölge, Türk turizminin gözbebeği. Kapadokya’nın en önemli özelliği 3 farklı dağın tüflerinin rüzgar ve su aşındırmasıyla birlikte ortaya çıkan olağanüstü kaya şekilleri. Bu kaya şekilleri kışın ılık, yazın ise serin bir atmosfere sahip. Her mevsim uygun bir yaşam ortamı sağlayan kaya şekillerinin birçoğu günümüzde yerleşim yeri, ev, otel olarak kullanılıyor.

Mobil Uygulama

Göreme 7 ile 13. yüzyıllar arasında dünyanın farklı bölgelerinde baskı gören ve baskılardan kaçarak yerleşen Hristiyanların yaşamı nedeniyle, bu din için oldukça önemli bir anlam ifade ediyor. Birçok Hristiyan’ın yeraltı kiliseleri ve yeraltı şehirlerini görmek için akın akın geldiği Kapadokya bu hareketlilik nedeniyle yıl boyu ziyaretçilerle dolup taşıyor.

1985 yılında UNESCO dünya Mirası Listesi’ne, 1986 yılında ise Göreme Milli Parkı ve Kapadokya ismiyle milli park statüsüne alınan bölgede Göreme Milli Parkı, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Karain Güvercinlikleri, Karlık Kilisesi, Yeşilöz Theodoro Kilisesi ve Soğanlı Arkeolojik Alanı ziyarete açık.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir

Kapadokya-Ucak-Bileti

Nevşehir sınırlarında bulunan Kapadokya’ya gitmenin en kolay yolu Nevşehir uçak bileti almak. Nevşehir Havalimanı’na Antalya, İzmir ve İstanbul’dan düzenli uçak seferleri bulunuyor. Ayrıca dönemsel olarak bazı Avrupa şehirlerinden de bağlantı sağlanıyor.

Nevşehir’in komşu şehri Kayseri Havalimanı da bir diğer alternatif. Kayseri uçak bileti alarak İstanbul, Adana, Antalya, İzmir, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan direkt olarak şehre gelmek mümkün. Türkiye’nin birçok noktasından şehirlerarası otobüs seferleri ile de Kapadokya’yı ziyaret etme şansınız bulunuyor.

Doğanın Anadolu’ya armağanı olan, masal diyarı Göreme Milli Parkı yılın her dönemi keyifli bir rota.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here