Uçak Bileti

Ege Denizi’nde, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Milli Parkı’nın tam karşısında yer alan Yunanistan‘ın Samos Adası (Sisam), Anadolu Yarımadası’na en yakın Yunan Adaları’ndan biri.

Her yıl binlerce Türk seyahat severin ziyaret ettiği Samos, muhteşem koyları, geleneksel yaşamın devam ettiği dağ köyleri, tarihi merkezleri, arkeolojik alanları, leziz yemekler sunan aile işletmeleri, konsept kafeleri ve renkli gece hayatı ile görülmeye değer.

Samos uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Samos’a Nasıl Gidilir?

1. Uçakla Samos’a ulaşım

Samos Adası’na en kolay ulaşım yöntemlerinden biri hava yolu ulaşımı. İstanbul’dan Atina ya da Selanik aktarmalı olarak Samos’a gidilebiliyor. İstanbul’dan farklı hava yolu firmaları ile Atina ya da Selanik’e gidip bu şehirlerden yaz döneminde Samos’a gerçekleştirilen uçak seferleri ile Samos’a bekleme süreleriyle birlikte 4 saatte ulaşmak mümkün.

Aegean Airlines’in İzmir-Atina direkt uçak seferleri de Atina-Samos ulaşımı için iyi bir alternatif. Uçak biletini birkaç ay öncesinden alarak çok uygun fiyatlara ulaşım sağlayabilirsiniz.

2. Feribotla Samos’a ulaşım

Türkiye kıyılarından Samos’a feribotla direkt ulaşım için iki ayrı limandan feribot bileti almak mümkün. En sık kullanılan rota Kuşadası-Vathi rotası. Kuşadası Limanı’ndan Samos’un merkezi Vathi’ye her gün direkt feribot seferi var. 1,5 saatlik yolculuğun ardından Samos’un merkezine ulaşılıyor.

Kuşadası’ndan Samos’un Pythagorion Limanı’na da haftanın belli günleri feribot seferleri gerçekleştiriliyor.

Samos’a feribotla ulaşım için bir başka alternatif ise İzmir’in Seferihisar ilçesi Sığacık Teos Marina ile Samos Karlovasi şehirleri arasındaki rota. Yalnızca yaz aylarında Sığacık-Karlovasi hattında seferleri bulunan feribotlarla yolculuk 1 saat 45 dakika sürüyor. Bu güzergahı kullanan yolcular seyahatlerinden önce Türkiye’nin ilk Sakin Şehri (Cittaslow) Sığacık’ı da ziyaret etme şansı buluyor.

Samos’a diğer Yunan adalarından feribotla ulaşım da bir başka seçenek. Her gün düzenli feribot seferleri bulunan Samos’a Sakız (Chios), Midilli, Rodos, Kos (İstanköy), İkarya, Girit, Meis, Mykonos gibi adalar arasında yolcu taşıyan feribotlarla gidilebiliyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Pire Limanı’ndan Samos’a her gün 2 gemi seferi düzenleniyor.

Atina uçak bileti seçeneklerine göz atıp, Atina’ya uçakla gidip Atina’yı keşfettikten sonra gemiyle Samos’a geçebilirsiniz. Uçak biletlerinin pahalı olduğu bu dönemde seyahatinizi uçak+feribot şeklinde planlayıp alternatif ulaşım araçlarını kullanma şansınız var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here