Uçak Bileti

Bali, Endonezya’nın en turistik bölgelerinden biri ve dünyanın en ünlü plajlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bali’nin sahip olduğu turkuaz renkli suları, beyaz kumlu plajları ve sıcak iklimi sayesinde, bölge ziyaretçilerine yüzme, güneşlenme ve deniz sporları yapma imkanı sunuyor. Hadi gelin Bali seyahatinizde Bali plajları ne kadar yer tutacak, hangilerini rotanıza dahil etmelisiniz, bu plajlarda ne yapmalısınız hepsine yakından bakalım.

Bali Plajları: Tatilinizi Renklendirecek 9 Plaj

Bali’nin plajları, genellikle turistik bölgelerde yer alıyor. Kuta, Seminyak ve Nusa Dua, Bali’nin en popüler plajlarından bazıları. Bu plajlar, yüzme, sörf ve şnorkelle dalış gibi birçok aktivite için ideal.

Bali’deki plajlar çoğunlukla dalgalı olduğu için yüzmeden çok su sporları için daha uygun. Eğer çarşaf gibi denizler hayal ediyorsanız beklentinizi karşılamayabilir. Bu nedenle, özellikle sörf ve diğer su sporları denemek ve öğrenmek için tercih edebilirsiniz.

Plajlarda yer alan restoranlar, tropikal bir ortamda nefis yemekler sunuyor. Ayrıca, plajlarda yürüyüş yapmak, kitap okumak ve özellikle gün batımını izlemek mutlaka yapmanız gerekenlerden.

Mobil Uygulama

1. Nusa Dua

Bali Plajları Nusa Dua

Nusa Dua, Bali’nin güneydoğusunda, 5 yıldızlı tatil köyleri, lüks oteller ve restoranların bulunduğu bir turistik bölge. Nusa Dua Plajı, Bali’nin en güzel ve popüler plajlarından biri. Altın kumsalları, sular çekildiğinde ortaya çıkan mercanları ile tercih edilen bir yer.

Nusa Dua Plajı, sakin, turkuaz renkli suları, beyaz kumlu plajları ve kıyı boyunca uzanan palmiyeleri ile ünlü. Plaj, yüzme, sörf, şnorkelle dalış ve diğer su sporları için ideal. Plajda ayrıca, şezlong ve şemsiye kiralama, plaj voleybolu, jet ski, deniz paraşütü ve diğer aktiviteler de mevcut.

Nusa Dua ayrıca, kültürel etkinliklere ve gezi turlarına ev sahipliği yapıyor. Uluwatu Tapınağı, Garuda Wisnu Kencana Kültür Parkı ve Bali Sanat Müzesi gibi popüler turistik yerler, Nusa Dua’ya oldukça yakın.

2. Crystal Bay 

Crystal Bay

Muhteşem beyaz kumlar ve olağanüstü temiz denizi ile Kristal Körfez hem efsanevi bir görüntüye sahip hem de Nssa Lembongan’dan gelen tur sahiplerinin en çok tercih ettiği dalış bölgesi. Çoğu turist sabah erken saatlerde geliyor ve eğer öğleden sonra giderseniz muhtemelen daha sakin bir ortamda olacaksınız demektir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bazı zamanlarda körfezdeki akıntı çok aşırı güçlü olabiliyor. O nedenle eğer yüzmeyi planlıyorsanız fazla açılmamaya dikkat edin.

3. Kuta Plajı

Kuta Plajı Bali plajları

Herkesin Kuta’ya gelme nedeni plajları. Bali plajları içinde hatrı sayılır bir yeri var Kuta’nın. Çok büyük ve eskisi kadar ihtişamlı olmasa da yine de Tuban’dan Canggu’ya kadar uzanan 8km’lik görülmeye değer bir kumsala sahip. Hem amatör hem de tecrübeli sörfçülerin ziyaret ettikleri bir yer olan Kuta aynı zamanda gün batımları ile de meşhur. Nisan ayında kan kırmızı renge bürünen güneş yılın diğer zamanlarında pembe rengini alıyor. Dilerseniz bir barda kokteyliniz ile dilerseniz de Bintang birası ile plastik sandalyelerde bu güzel ana şahit olabilirsiniz.

4. Yeh Gangga Plajı

Tabanan’nın batı kıyıları siyah kumlar ve ilginç kaya oluşumları ile göze çarpıyor. Yeh Gangga ise bölgedeki en güzel ve en gelişmiş yer ve son dönemlerde giderek lüks bir yer halini aldı. Akıntılar burada yüzmeyi çok tehlikeli kılsa da dev kayalar ve her iki yöne de uzanan muhteşem bir sahil enfes bir manzara oluşturuyor.

5. Padang Padang 

Bali plajları Padang Padang

Padang Padang Bukit’in en muhteşem plajlarından biri ve yüzmek için çok güvenli bir yer. Ye, Dua Et, Sev filmindeki sahnesi ile meşhur olmuş olsa da ve sırf bu yüzden birçok yeni restoran ve oteller açılmış olsa da Endonezya’da ki en etkileyici sörf dalgalarının burada olduğu çok daha öncesine kadar da biliniyordu. Bu meşhur plaj bence Bali seyahatinizin bir parçası olmayı fazlasıyla hak ediyor.

6. Pasır Putih

Pasır Putih

Candi Dasa’dan dokuz kilometre kuzeydoğuda bulunan Pasir Putih beyaz kumları ile oldukça meşhur. Ulaşımı biraz zor ve çetrefilli olsa da bu özellik buranın güzelliğinin bir parçası olarak kabul edilebilir. Siyah ve beyazımsı kumlar insana kendisini vahşi yaşamın ortasında çok uzakta bir yerdeymiş gibi hissettiriyor. Palmiye ağaçları ve ormanları arkasına alan muhteşem denizi yüzmek için kusursuz bir cennet.

7. Balian Plajı

Balian Plajı

Bali plajları içinde en muhteşem sörf noktalarından biri olan Balian Plajı batı kıyısının en gözde bölgelerinden biri. Niyetiniz ister sörf yapmak ister huzurlu bir kasabada kafa dinlemek olsun ikisini de fazlasıyla yapabileceğiniz bir yer. Koşturmaca yok, turistik dükkânlar yok, düşük bütçeli konaklama, birkaç yemek dükkânı ve bir plaj barı ile gizli saklı bir mutluluk var. Buraya gelmeyi düşünüyorsanız acele edin çünkü yavaş yavaş keşfedilmeye başlanıyor.

8. Jungutbatu

Jungutbatu

Kuzeybatı kıyısındaki Jungutbatu kasabası tüm kıyı boyunca restoranları ve otelleri ile sıralanıyor. Denizi yüzmek için belki çok muhteşem olmayabilir ancak beyaz kumsal ve ahşap sandallarla dolu denizin görüntüsü gerçekten harika. Gün batımında bir şeyler içmek ya da ufukta görünen Gunung Agung’a bakarak günleri sakin ve huzurlu bir şekilde geçirmek isteyenler için birebir.

9. Pemuteran

Pemuteran

Pemuteran hem balıkçı köyü hem de düşük bütçeli bir tatil kaçamağı yeri olarak çifte hayat yaşıyor. Sakin bir kıyıda siyah ve kahverengi kumların hâkim olduğu yaklaşık 1km uzunluğundaki plaj şnorkel ve dalış için çok uygun bir bölge. Bir düzineden fazla mercan kayalığı çok yakın bir mesafede ve deniz o kadar sakin ki her seviyeden yüzme meraklısına hitap edebiliyor. Su altı yaşamı da oldukça geniş; kaplumbağalar, dev istiridyeler, manta vatozları ve arada bir de olsa görülebilen balina köpek balıkları.

Masajıyla da ünlü Endonezya’nın bu muhteşem adasını keşfetmek için hemen şimdi Bali uçak bileti seçeneklerine göz atın ve seyahat planınızı hayata geçirmek için ilk adımı atın.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bali hakkında diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Bali’de Ne Yenir

Bali’ye Nasıl Gidilir

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here