Uçak Bileti

Dünyaca ünlü bir turizm şehri olan Antalya, bir yandan da 1 milyonu aşkın nüfusuyla da Türkiye’nin en kalabalık beşinci büyük şehri. Ekonomik hayat büyük oranda ticaret, tarım ve turizme dayalı olan şehrin kurulduğu bölge, tarih öncesinden günümüze dek pek çok medeniyeti barındırmış kadim bir coğrafya.

Antalya’nın turizm yatırımlarıyla gittikçe büyüyen ve farklı özellikleri ile ön plana çıkan beldeleri, en az Antalya kadar bilinen birer marka. Akdeniz sahili boyunca uzanan şehrin tarihi mirasından, doğal güzelliklerine ve uçsuz bucaksız plajlarından inanç mekanlarına dek, Antalya ilçeleri de keşfedilmesi gereken önemli destinasyonlar.

Antalya’da Ziyaret Edebileceğiniz İlçeler

1. Alanya

Alanya, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli turistik noktalarından biri. Muhteşem coğrafyası ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Alanya’da görülmesi gereken yerler ise, Kleopatra Plajı, Kızıl Kule, Alanya Kalesi, Damlataş Plajı ve Mağarası, Fosforlu Mağara, Dim Çayı ve Mağarası, Sapadere Kanyonu, Alanya Müzesi ve Alanya Limanı.

ⓘ Alanya’ya otobüs ile gidecekseniz en uygun otobüs bileti içinAlanya otobüs bileti sayfasına gidin.

Mobil Uygulama

2. Kaş

Kaş

Antalya’nın en batıdaki ilçesi olan Kaş, 70 km uzunluğunda sahil şeridiyle dalış turizmi açısından yalnızca Türkiye’de değil dünyaca ünlü bir yer. Binlerce yıllık tarihi kucaklayan Kaş, Yunanistan’ın Meis Adası’na en yakın nokta.

Kaş Antik Tiyatrosu, Antiphellos Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti ve Kaputaş Plajı ile Patara Plajı başlıca görülecek yerleri olmakla birlikte, beyaz duvarlı evleriyle meşhur bir balıkçı köyü olan Kalkan ise Kaş’a yalnızca 25 km uzaklıkta.

ⓘ En uygun Kaş otobüs bileti için turna.com sayfasına gidin. Gelişmiş arama teknolojisi ile tüm otobüs firmalarının seferlerini tek sayfada inceleyebiliyorsunuz.

3. Demre

antalya ilceleri
Kekova

Noel Baba’nın yaşadığı yer olarak bilinen Demre, Likya döneminin önemli kalıntılarını barındırıyor. Hristiyanlar için oldukça önemli bir hac güzergahı olan Demre’de, antik tiyatro ve St. Nicholaus Kilisesi başlıca görülecek yerler olmakla birlikte, ilçenin yakınlarındaki üzerinde batıklar bulunduran kayalık bir ada olan Kekova’yı da mutlaka görün.

4. Kemer

Faselis Antik Kenti
Faselis Antik Kenti

Kemer, uzun tatil sezonu, her yaşa, her türlü tatil ve eğlence anlayışına hitap eden ortamı ile yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biri. Deniz, orman ve dağların bir noktada birleştiği müthiş güzelliklere sahip olan Kemer, marinası, Beldibi’nden başlayıp Tekirova’ya kadar uzanan doğal plajları, Phaselis Antik Kenti, Idyros Antik Kenti, Beydağları Milli Parkı, Göynük Kanyonu, Üçoluk Yaylası, Beldibi ve Sırtlanini Mağaraları, dünyaca ünlü Paris Batığı ile Antalya’ya sadece 40 km uzaklıkta bulunuyor.

5. Manavgat

manavgat-antalya-ilceleri
Manavgat Şelalesi

Kuzeyi Toroslarla çevrili, sahil şeridi eşsiz kumsallarla kaplı olan bir ilçe olan Manavgat, Manavgat Nehri, üzerindeki Manavgat Şelalesi, 64 km olan sahil şeridi ve özel çevre koruma alanları ile her yıl binlerce turist çekiyor. 14 km uzunluğu ile en uzun kanyonumuz olan Köprülü Kanyon Milli Parkı, Seleukeia Antik Kenti, Oymapınar Gölü, Aslanlı Mağara ve Boğaz Plajı ise Manavgat’ta görülmesi gereken noktalar.

ⓘ Manavgat’a otobüs ile gidecekseniz en uygun otobüs bileti için turna.com Manavgat otobüs bileti sayfasına gidin.

6. İbradı

Ormana Köyü, İbradı
Ormana Köyü, İbradı

Antalya’nın kuzeydoğusunda yer alan İbradı, şehrin en küçük ilçesi. Akseki ve Manavgat ile komşu olan İbradı tarihsel, kültürel, folklorik ve doğal zenginlikleriyle çok çeşitli zenginliğe sahip. Coğrafi yapısı nedeniyle büyük vadilere ve yüksek yaylalara sahip.

Yörenin geleneksel mimarisini oluşturan Düğmeli evleri İbradı’nın simgesi. Geleneksel evlerin restore edilerek turizme kazandırıldığı Ormana köyü, Eynif ovası, Etenna, Gotenna ve Erymna isimli antik kentleriyle biliniyor.

7. Korkuteli

termessos
Termessos Antik Kenti

Deniz seviyesinden 1020 m yükseklikte olan Korkuteli, kentin sıcağından uzakta Bey Dağları’nın eteklerinde kurulu. Turistlerin çok uğramadığı Korkuteli’yi daha çok Antalyalılar yaz sıcağından kaçmak için Korkuteli’nin serin yaylalarını tercih ediyor. Güllük Dağı Milli Parkı ile öne çıkan Korkuteli’nde Keşiş Evi, Eski Roma Mabedi, Sultan Alaaddin Camii, Su Tüneli, Termessos, Ariassos ve Karain Mağarası başlıca görülecek yerleri oluşturuyor.

8. Konyaaltı

Konyaaltı

Konyaaltı, plaj ismi olarak duyulsa da aslında Antalya’nın merkez ilçelerinden biri. 7 km uzunluğundaki tertemiz Konyaaltı plajı, nefis Beydağları manzarası, devasa parklarıyla şehrin gözbebeği. Likya yolunun son durağı olan Hisarçandır köyü de Konyaaltı sınırları içinde. Antalya’yı yukarıdan görebileceğiniz Tünektepe, sahil boyu devam eden palmiyeli yürüyüş yolu, falezlerin üzerine kurulmuş Atatürk Parkı, Geyikbayırı gibi pek çok gezilip görülecek yere sahip.

9. Kumluca

Suluada
Suluada

Kumluca Antalya’nın batısında yer alan, sahil yolunun üzerinde bulunan ancak kendi isminden çok plajlarıyla öne çıkmış bir ilçe. Konum olarak Kemer ile Finike arasında kalıyor. Geçimi büyük oranda tarım ve turizme bağlı olan Kumluca narenciye bahçeleri ve seralarda yetişen tarım ürünleriyle de biliniyor. Adrasan, Suluada, Gelidonya Feneri, Olimpos Antik Kenti, Corydella Antik Kenti, Rhodiapolis Antik Kenti, İdebessiois Antik Kenti ve çok sayıda gezilip görülecek yerleri barındırıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here