Uçak Bileti

KaşAntalya’nın en batısında yer alan, Türkiye’nin dünyaya nam salmış yeryüzü cennetlerinden biri. Berrak denizi ve bozulmamış doğası ile cazibesini gün geçtikçe arttıran ve batıdaki Eşen Çayı ile Muğla‘nın Fethiye ilçesinden ayrılan Kaş, doğuda Demre ile komşu. Tam karşısındaki Akdeniz’e 2 bin 100 metre uzaklıkta yer alan Yunanistan‘a bağlı Meis Adası ile güzelliğine güzellik katan belde, 70 km’lik kıyı uzunluğuna sahip.

Antalya şehir merkezine 189 kilometre uzaklıkta bulunan Kaş’ın, uçsuz bucaksız denizi, kumu, güneşi ve Akdeniz’in en güzel manzaraları, antik çağlardan bu yana tarihin en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış. Sualtı, doğal ve tarihi değerleri açısından Türkiye’nin en önemli adreslerinden olan beldede Limanağzı, Gedife Tepesi, Likya Yolu’nu keşfedip bu bölgedeki bakir koylarda denize girebilirsiniz.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kaş çevresinde mutlaka görmeniz gereken yerler ise, Kaş Antik Tiyatrosu, Phellos Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Saklıkent Kanyonu, Patara Antik Kenti, Patara Plajı ve Kaputaş Plajı.

Mobil Uygulama

Kaş nerede nasıl gidilir?

Kaş’a en yakın havalimanı Muğla’da bulunuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air ile haftanın her günü İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaklaşık 1.5 saat süren direkt uçuşlarla Dalaman Havalimanı‘na uçabilirsiniz. Kaş merkeze 155 km uzaklıkta bulunan Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralayarak veya özel transferle 2 saat içinde Kaş’ta olabilirsiniz. Bazı otellerin ise transfer hizmeti bulunuyor. Havalimanından Havaş servisleri ile, Fethiye’ye gelip oradan Kaş’a hareket eden minibüslere binebilirsiniz.

Otobüs ile gelecekseniz, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi pek çok büyük şehirden direkt Kaş’a gelen otobüs firmaları bulunuyor. Buradan taksi ile dilediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracınızla gelecekseniz, İstanbul, Ankara, İç Anadolu ya da doğudan gelecek olanlar ise Burdur’dan sonra yayla yollarına saparak, Torosların inişli çıkışlı yollarından ve ormanlarının içlerinden geçerek gelmeyi seçebilirsiniz.

Antalya-Kaş otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Eğer Antalya üzerinden gelecekseniz, sahilden Kemer-Fethiye istikametini izlerseniz bu yol sizi kıyıdan Kaş’a kadar götürecektir. Eşsiz manzaralar sunan virajlı yoldan, Ağullu Köyü’nü geçtikten sonra, Kaş’a 7-8 km kala bir dönemeçte karşınıza eşsiz bir Kaş manzarası çıkıyor. Bu yol haricinde Antalya’dan gelirken yayla yolunu seçip, yukarıdan yani Torosların üzerinden de Kaş’a gelebilirsiniz.

Antalya veya Fethiye’den Kaş’a, Kemer-Kumluca-Finike-Demre üzerinden gidilebilirsiniz. Fethiye’den sonra yaklaşık 110 km’lik bir yolculuktan sonra Kaş’ta olabilirsiniz.

Kaş’a geldiğinizde, karayolundan 187 merdiven inerek ulaşılan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında bulunan turkuaz mavi denizi ve kumsalıyla Kanyon Ağzı Plajı’nda kendinizi Akdeniz’in sularına bırakmadan dönmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here