Uçak Bileti

Turkuaz renkli suları ve incecik kumlarla kaplı plajıyla ‘büyüleyici’ kelimesinin hakkını sonuna kadar veren Kaputaş Plajı, dev dalgaların arasında büyük bir eğlence saklıyor.

Kaş ve Kalkan arasındaki sahil boyunca ilerlerken, göz alıcı maviliğiyle dikkat çekmeye başlayan plaja ulaşmak için yaklaşık 187 basamak inmek gerekiyor. Sayı olarak bahsedince fazla gelse de, Kaputaş’ın turkuaz renkli dalgalarını gördükçe, o merdivenleri daha hızlı bir şekilde inmek istiyor insan.

‘Kızgın kumlardan serin sulara atlamak’ sözünü uygulayabileceğiniz inci gibi kumların arasından denize kavuştuğunuzda ise suya biraz tedbirli girmekte fayda var. Normal gibi gözüken dalga boyu, bir anda insan boyunu aşmaya başlayabiliyor ve siz bunu fark ettiğinizde o dev dalgadan kaçmak için hiç zamanınız kalmıyor. Zira, kıyıda otururken bile dalgaların gücü ve iriliğiyle oradan oraya savrulabiliyor insan. Ayrıca Kaputaş’ta su oldukça derin. Bu nedenle özellikle ebeveynlerin küçük çocuklarına göz kulak olmasında fayda var.

Mobil Uygulama

Doğal bir dalga havuzunu andıran Kaputaş Plajı, gün boyunca şen kahkahalarla ortalığı inleten insanlara ev sahipliği yapıyor. Buradaki tek sorun dalgalarla yaptığınız eğlenceli oyun sırasında içinize dolan kumları ve küçük çakıl taşlarını temizlemek. ‘Bu neden sorun olsun ki’ sorusunun cevabını, tesis içerisindeki soğuk duşun altına girdiğinizde kendiniz bulabilirsiniz.

Kaputaş birkaç yıl öncesine kadar içerisinde tesis, duş ve tuvalet bulunmayan bir plajmış. Sonradan insanların plaja olan ilgisi arttıkça, belediye Kaputaş’a bu hizmetlerin tamamını getirmiş. Yapım aşamasında pek çok kişi buna karşı çıksa da, şu an bu hizmetten memnun olmayan birine rastlamadım. Plaja geldiğinizde tüm bu hizmetlerden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca plaja giriş de ücretsiz. Yalnızca şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerden 7.50 TL’lik bir bedel alınıyor.

Kaş otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Plaj içerisinde boğucu bir sıcak var. Bu nedenle denize girmediğiniz zamanlarda plajda zaman geçirmek pek keyif vermeyebilir. Bu aşamada kumsaldan biraz daha yüksek bir kesime inşa edilen tesiste hafif hafif esen rüzgarın etkisi ile daha rahat edebilirsiniz. Buradaki yiyecek ve içecek fiyatları oldukça uygun. Özellikle ayranın tadına bakmayı unutmayın derim!

Kaputaş’a Nasıl Gidilir?

Kaputaş’a ulaşabileceğiniz en yakın havalimanı yaklaşık 160 kilometre uzaklıktaki Dalaman Havalimanı. Ayrıca 200 kilometre uzaklıktaki Antalya Havalimanı da, ikinci bir havayolu alternatifi olarak düşünülebilir. Havalimanından sonra kara yolu ile yapacağınız yaklaşık bir buçuk iki saatlik araba yolculuğu ile Kaputaş’a ulaşabilirsiniz. Zor ama tüm bu zorluğa değecek bir tatil fırsatı için uçak biletinizi şimdiden almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here