Uçak Bileti

Antalya‘ya 40 km uzaklıkta, 52 km’lik kıyı şeridi boyunca Akdeniz’e uzanan Kemer, Batı Toros Dağları’nın eteklerinde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden. Antalya kent merkezine bağlı bir ilçe olan, Phaselis Antik Kenti’nin kuruluşu olan MÖ 690’a dek uzanan Kemer’in ilk yerleşimi ile birlikte Kiriş, Tekirova, Çamyuva, Arslanbucak, Kuzdere, Beycik, Göynük, Beldibi, Çıralı gibi önemli turistik bölgeleri barındırıyor.

Akdeniz’in, mis kokulu yemyeşil çam ormanlarının ve Torosların kesişme noktası olan Kemer’in büyüleyici doğal güzelliği, köyleri, antik kentleri ve milli parkları ile ziyaretçileri için unutulmaz bir deneyim ve esin kaynağı.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kemer’e gelmişken ilçe çevresindeki tarihi rotalar ve doğal güzellikleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kemer’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Olympos Antik Kenti, Kimera (Chimera/Yanartaş), Adrasan, Üç Adalar, Göynük Kanyonu, İkiz Kayalar, Ekopark, Ulupınar ve Selçuklu Av Köşkü başlıca adresler.

Mobil Uygulama

Kemer Nerede Nasıl Gidilir?

Türkiye‘nin güney sahilinde, Antalya’nın yaklaşık 43 km batısında yer alan Kemer’e hava yolu ve kara yolu ile ulaşım çok kolay. Özel aracınız ile İstanbul’a 765 km, Ankara’ya 585 km, Muğla’ya 360 km uzaklıkta bulunan Kemer’e gelmeyi düşünüyorsanız, Antalya’ya yaklaştıkça yolların genişlediğini ve şerit sayısının arttığını göreceksiniz.

Kemer’e otobüsle ulaşım için çok sayıda alternatif şehirlerarası otobüs firması var. Birçok otobüs firmasının farklı noktalardan doğrudan Kemer’e ulaşım sağlayan seferleri bulunuyor. Türkiye’nin pek çok kentinden direkt sefer bulunsa da Antalya Otogarı’ndan Kemer’e ulaşım, her on dakikada bir hareket eden düzenli otobüs ve minibüs seferleri ile sağlanıyor. İstanbul’dan 12 saat, Ankara’dan 10 saat ve İzmir’den de 10 saatlik kara yolculuğu ile Kemer’e ulaşım mümkün.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya’ya 13 km, Kemer’e ise 57 km mesafede yer alan Antalya Havalimanı’ndan Kemer’e ulaşım önce Antalya kent merkezine, oradan da Kemer minibüsleri ile sağlanıyor. Antalya Havalimanı’ndan kent merkezine hareket eden belediye otobüsleri, Havaş servisleri, taksi veya araç kiralayarak Antalya’ya kolaylıkla ulaşıp buradan Kemer’e devam edebilirsiniz.

Araç kiralamayı düşünüyorsanız, havalimanından şehir merkezine D400 kara yolu üzerinden, yaklaşık 20 dakikada ulaşabilir buradan Kemer’e geçebilirsiniz. Şehir merkezine ulaşım için, havalimanından 30 dakikada bir hareket eden 600A No’lu belediye otobüslerini kullanarak Antalya Otogarı’nda olabilirsiniz. Buradan Kemer’e hareket eden minibüslerle Kemer’e ulaşabilirsiniz.

Akdeniz sahil şeridinin en güzel ilçelerinden Kemer’i keşfetmek ve tadını çıkarmak için en güzel dönem ilkbahar ve sonbahar ayları.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here