Uçak Bileti

Türkiye’nin başkenti olan Ankara, siyasi geçmişi ve öneminin yanı sıra kültür-sanat yaşamı ve turistik yönüyle de ülkenin önemli yerleşim yerlerinden biri. Müzeleri, otantik mahalleleri, denizin yokluğunu aratmayan yemyeşil parkları ve göletleri ile kendine hayran bırakan şehirde, gezilip görülmesi gereken sayısız yer bulunuyor. Anadolu Jet ile Türkiye’nin her noktasından uygun fiyatlarla ulaşabileceğiniz Ankaradaki muhteşem yerlere göz atalım.

Ankara’da Gezilmesi Gereken 5 Muhteşem Yer

1. Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. İçerisinde Atatürk’e ait eşyalar, otomobiller ve kıyafetlerin de sergilendiği bu anıt mezarın yapımı ise 1953 yılında tamamlandı.

2. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu arkeolojine ait değerli koleksiyonların sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi, yalnızca Ankara’nın değil, Türkiye’nin de en önemli müzelerinden biri olarak değerlendiriliyor. 1997 yılında Avrupa’da ‘Yılın Müzesi’ unvanını kazanan müze, mimarisi ve ihtişamlı görünümüyle de dikkat çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Kuğulu Park

Başkentin en popüler yeşil alanları arasında gösterilen Kuğulu Park, ismini içindeki gölet de bulunan şirin kuğulardan alıyor. Şehrin boğucu karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin kaçış noktası olan park çevresinde çok sayıda kafe ve restoran da yer alıyor.

4. Atakule

Yaklaşık 125 metre yüksekliğindeki Atakule, Türkiye’nin en uzun döner platformlu ikinci kulesi olma özelliğine sahip. Şehrin dört bir yanından görülebilen Atakule, aynı zamanda Ankara’yı kuşbakışı izlemek isteyenlerin de en gözde adresi oluyor. Alt bölümü alışveriş merkezi olarak kullanılan yapı, eşsiz manzarası ile büyülüyor.

5. Hamamönü

Safranbolu evlerine benzeyen tarihi binaları ile şirin bir tarihi semt olan Hamamönü, 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görme imkanı sunuyor. Bölgede yürütülen restorasyon çalışmaları sonucunda daha da etkileyici bir atmosfere bürünen Hamamönü, şehrin en muhteşem turistik noktalarından.

Unutamayacağınız bir Başkent turu yapmak için Ankara uçak bileti kampanyalarını değerlendirmeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here