Uçak Bileti

Afrika kıtası haritada diğer kıtalar gibi normal ölçülerde görülse de aslında yeryüzünün en büyük ikinci kıtası. Devasa bir yüzölçümüne sahip Afrika’da 55 ülke var. Mısır, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti belki en çok duyduklarımız ama bazı ülkeleri az biliyoruz.

Ülkelerin çoğunun şehirlerini ise neredeyse hiç bilmiyoruz. Belki hiç birine yolunuz düşmeyecek, belki de hayatınızın bir diliminde hiç planda yokken kendinizi bu şehirlerden birinde bulabilirsiniz, Kim bilir!

Afrika’da Adını Az Duyduğumuz 4 Şehir

1. Mombasa

Mombasa

Mombasa, Kenya’nın Nairobi’den sonra en büyük ikinci şehri. Mombasa, Hint Okyanusu kıyısındaki bir körfezde yer alan mercan adasının üzerinde kurulmuş. Anakaraya feribotla ulaşabileceğiniz Mombasa, Arabistan ve Uzak Doğu ile en eski ikinci ticaret merkezlerinden biri.

Anakara boyunca kuzeye ve güneye uzanan kilometrelerce uzanan Mombasa’nın sahil beldeleri, parıldayan mercan resifleriyle çevrili, palmiye ağaçlarıyla süslü kıyılara sahip.

Mobil Uygulama

Küçük dükkanlar ve pazarlar ile kaplı dar sokaklarıyla Eski Kenti ziyaret edin. Çok sayıda dhow’un uğrak yeri olan Eski Liman, yüzyıllardır okyanusları dolaşan bu yerel teknelerden birinde kısa bir yolculuk düzenlemek için ideal bir yer.

Bir İtalyan tarafından tasarlanan ve 16. yüzyılın sonlarında Portekizliler tarafından inşa edilen Fort Jesus, görülmeye değer. Geleneksel yelkenlilerde yunus izleme gezilerine katılmak, enkazlara ve resiflere dalmak, şnorkelle yüzmek burada en çok sevilen aktiviteler.

Moi International Airport şehir merkezine 10 km uzaklıkta. THY ve Ethiopian Airlines ile Addis Ababa aktarmalı olarak Mombasa’ya uçabilirsiniz. En uygun Mombasa uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin. Mombasa uçak biletleri ne kadar, sefer saatlerini görebilirsiniz.

2. Hoedspruit

Hoedspruit

Hoedspruit, Afrika’nın güneyindeki Güney Afrika’nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Hoedspruit, Güney Afrika’daki Limpopo eyaletinin Mopani bölgesinde, Klein Drakensberg dağlarının eteklerine kurulmuş. Ulusal Parkı ile Blyde Nehri Kanyonu arasında yer alan Orta Lowveld’de küçük bir turizm ve tarım odaklı bir kasaba.

Bu küçük kasaba, Güney Afrika’nın özel rezervleri ziyaret etmek için en önemli eko- turizm merkezlerinden biri. Büyük bir yeşil alanı olan Kapama Game Reserve, Moholoholo Vahşi Yaşam Rehabilitasyon Merkezi, Blyde Nehri Kanyonu, Manyeleti Av Hayvanları Koruma Alanı, Londolozi Av Hayvanları Koruma Alanı görülecek başlıca yerler.

Hoedspruit’a Qatar Airways ve Türk Hava Yolları ile Doha’dan, Emirates ile Johannesburg aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Hoedspruit havalimanı şehir merkezine 15 km uzaklıkta.

En uygun Hoedspruit uçak bileti için gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme seçeneklerine sahip turna.com sayfasını ziyaret edin. Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Bu sayede belli dönemlerde özel kampanyalar yapıyor, e-posta listesine kaydolarak takip edin.

3. Cotonou, Benin

Cotonou

Cotonou, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Benin’in en büyük şehri ve ekonomik merkezi. Şehir, Atlantik Okyanusu ve Nokoué Gölü arasında, ülkenin güneydoğusunda yer alıyor. Benin’in en büyük şehri olmasının yanı sıra hükümetin ikametgahı, hükümet binalarının ve diplomatik hizmetlerinin çoğuna da ev sahipliği yapıyor.

Cotonou’nun çevresi nefis, beyaz kumlu plajlarla dolu. Fidjrosse Plajı ve Obama Plajı’nı mutlaka görün. Tekne gezileri ve şnorkelle dalış turlarına katılabilirsiniz. Oidah Tarih Müzesi, Lekki Koruma Merkezi, Dantokpa Market, Notre Dame des Apotres Katedrali, L’étoile Rouge’a, Zinsou Vakfı, Ganvie köyü şehrin başlıca görülecek yerleri.

Cardinal Bernadin Gantin de Cotonou International Airport, ülkenin en büyük havalimanı ve bu nedenle, Afrika ve Avrupa’dan uçuşlarda ülkeye birincil giriş noktası.

Havalimanı şehre yaklaşık 5 km uzaklıkta. THY ve Air France ile şehre doğrudan uçabilirsiniz. En ucuz Cotonou uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

4. Errachidia

Errachidia

Errachidia, Fas’ta, Dra Tafilalt bölgesinde, Errachidia Eyaletinde, ülkenin doğusunda, Sahra çölü yakınlarında yer alıyor. Fas’ın en eski ve ünlü şehirlerinden biri olan Errachidia, Fas’ın güneydoğusundaki Tafilalet’in Sahra öncesi bölgesinin Ziz vadisinde, Yüksek Atlas Dağları ile çölün kum tepeleri arasında, kayalık ve taşlık bir araziye kurulmuş.

Şehir, diğer Fas şehirlerinden daha az ziyaret ediliyor ve eşsiz mirasını ve geleneklerini korumaya devam ediyor. Görkemli duvarların arkasında birçok hurma ağacı var. Sahra çölünde kum tepelerini gezmek ve Berberi çadırlarında konaklayıp devlerle gezinti yapmak bu bölgenin en favori aktiviteleri. Ziz vadisi boyunca road trip yapıp kasbah’ları ve palmiyelerle çevrilmiş vahaları ziyaret edin. Merzouga kasabası, Toudra boğazı, Ait Benhaddou başlıca görülecek yerler.

Moulay Ali Cherif Airport şehre 8 km uzaklıkta. Küçük bir havalimanı. Türk Hava Yolları, Air Morocco, Air France ile Casablanca ve Marakeş aktarmalı olarak şehre ulaşabilirsiniz. En popüler parkur İstanbul – Errachidia olup, Qatar Airways ve Aeroflot bu hatta en çok uçan hava yolları.

En uygun Errachidia uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here