Uçak Bileti

Türkiye‘de ulaşımın kesişme noktasında bulunduğu için karayoluyla yolculuk yapmayı tercih edenlerin sıkça ziyaret ettiği bir şehir olan Afyon, birbirinden güzel yöresel lezzetleriyle de hayranlık uyandıran bir coğrafya. Yolu Afyon’a düşenlerin mutlaka denediği bu eşsiz lezzetler, damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. İşte onlardan bazıları.

Afyon’un Birbirinden Güzel 4 Yöresel Lezzeti

1. Afyon Sucuğu

Geleneksel Türk kahvaltısının en sevilen lezzetlerinden biri olan sucuk, Afyon’da bir başka güzel yapılıyor. İçerisine konulan baharatlar ve yörede yetişen hayvanlardan elde edilen dana etinin muhteşem birleşimiyle hazırlanan Afyon sucuğu, mangal yakmayı sevenler için de vazgeçilmez bir lezzet.

2. Afyon Lokumu

Mobil Uygulama

Türkiye’nin dünyaca ünlü lezzetlerinden biri olan lokumun ana diyarı ise Afyon. Güllüsünden, cevizlisine, kaymaklısına kadar çeşit çeşit boy boy hazırlanan lokumlar, görüntüsüyle iştah açıyor. Türk kahvesinin yanında ya da özel günlerde ikram edilen bu geleneksel tatlı, yabancı turistlerin de gözdesi.

3. Afyon Kaymağı

Tatlıların ve kahvaltı sofralarının değişmeyen süsü olan Afyon kaymağı, mis gibi kokusu ve muhteşem tadıyla ile cezbedici bir süt ürünü. Manda ve inek sütünden elde edilen kaymağın raf ömrü çok uzun olmadığı için tüketilecek kadar satın alınmasında fayda var. Özellikle manda kaymağı ülkede en çok tercih edilen kaymak çeşidi olarak biliniyor.

4. Patlıcan Böreği

Çeşit çeşit börek bulabileceğiniz Türk mutfağının en çok tüketilen yiyeceklerinden olan patlıcan böreğini tadabileceğiniz adreslerden biri de Afyon. Patlıcanın yanı sıra kıyma, yumurta ve çeşitli baharatların da eklenmesi ile hazırlanan patlıcan böreği, Afyonluların vazgeçilmez atıştırmalıklarından.

Havayolu ile Afyon’a gitmek isteyenler Türkiye’nin 4. büyük havalimanı olan Zafer Havalimanı’nı kullanabilir. Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bulunan bölgesel bir havalimanı olan Zafer Havalimanı’ndan, Afyon ve Uşak iline hareket eden servis araçları da bulunuyor. Siz de Kütahya uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu enfes lezzetlerini deneme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here