Uçak Bileti

Norveç, doğa harikası coğrafyası, doğası, tertemiz ve özenli sokakları ve refah seviyesi yüksek halkı ile dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri. Batı Avrupa’nın en kuzeyinde, İskandinavya Yarımadası’nda yer alan Norveç, kıyılarındaki dar ve derin koyları ve yüzlerce fiyortuya farklı ve göz alıcı jeolojik oluşumlara sahip. Yıl boyunca pek çok doğaseveri ağırlayan bu coğrafyanın en çok ziyaret edilen beş bölgesi ise Flam, Geiranger, Trolltunga, Preikestolen ve fiyortlar.

Norveç’ten Doğa Harikası 5 Adres

1. Flam

Flam, Oslo’dan 370 kilometre uzaklıkta yer alan ve Norveç’in en derin fiyortlarından Sognefjord kıyısında küçük bir balıkçı köyü olan. Fiyortların eşsiz manzarasına karşı kurulu olan Flam’da, yaklaşık 225 metre yükseklikten dökülen Kjosfossen Şelalesi ile iki koldan coşkuyla akan Latefoss Şelalesi’nin muazzam güzelliğine tanık olacaksınız. Flam’a gelmişken Odda ve Ulvik Kasabaları ile harika kar manzaralarını görebileceğiniz Haukelifjell’e de uğramayı unutmayın.

2. Geiranger

Mobil Uygulama

Geiranger, Alesund’e bağlı ve UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir kasaba. İskandinavya’daki en güzel seyahat noktası olarak bilinen Geiranger, Norveç’in batı kıyılarının en büyük fiyortlarına sahip. Norveç’in ikinci büyük fiyordu olan Geiranger’da, Sisters Şelaleri ve Norddal Kasabası’nı mutlaka görün.

3. Preikestolen

Preikestolen Stavanger’a 40 kilometrede yer alan Jorpeland bölgesinde bulunan bir doğa harikası. Dünyanın dört bir yanından gelen insanların aynı manzaraya bakmak için yaklaşık bir ila üç saatte tırmandığı büyüleyici bir kayalık olan Preikestolen, 604 metre yükseklikte yer alan ve yekpare bir kayadan oluşan bir doğal oluşum. Yılda yaklaşık 150 bin insanın ziyaret ettiği Preikestolen’e gelmek için en iyi zamanlar ise Nisan ve Ekim ayları arası.

4. Trolltunga

Trolltunga, Norveç’in Prekistolen’den sonra simge kayalık bölgesi. Bir dağın yamacında, boşluğun üzerine uzanan bir kaya parçasına verilen isim olan Trolltunga’da üzerinde durduğunuz kayanın aşağısı doksan derece dik bir duvar ve yaklaşık olarak 800 metrelik kesintisiz bir boşluktan oluşuyor. Ulaşımın oldukça zor olduğu Trolltunga, adını orman cini anlamına gelen Troll ile dil anlamına gelen Tunga kelimelerinin birleşiminden alıyor.

5. Norveç Fiyortları

Norveç fiyortları, Norveç’in sahip olduğu eşsiz doğal oluşumlar. Dar, derin körfez anlamına gelen fiyortlar topağın çökmesi ya da deniz yüzeyinin yükselmesi sonucu dağlık kıyı bölgelerinde buzulların açtığı vadilerin su ile dolması ile oluşuyor. Dünyanın en güzel fiyortları Norveç kıyılarında yer alıyor. Denizin kara parçasının içine doğru girmesi ile oluşan fiyortların Norveç’te en ünlü ve en çok ziyaret edilenleri ise batı fiyortları.

Norveç’e nasıl gidilir

Norveç’e Türkiye’den direk uçabileceğiniz şehirler Oslo ve Bergen. Şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta yer alan Oslo Havalimanı’ndan merkeze taksiyle veya Airport Express treniyle ulaşabilirsiniz. Norveç’in bu eşsiz doğal oluşumlarına tanık olmak ve çok az insanın ayak bastığı bir bölgeyi ziyaret etmek istiyorsanız, bir Norveç uçak bileti almanız yeterli!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here