Uçak Bileti

İzmir’in şirin ilçelerinden biri olan Bergama, tarihi ve kültürel anlamdaki zengin yapısı ile dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgi odağı oluyor. Roma, Bizans gibi önemli uygarlıklardan izler taşıyan ilçe, geçmişte Pergamon Krallığı’na başkentlik yaptığı için bölgede o dönemlerden kalma çok sayıda tarihi yapı ve antik kente de rastlanıyor.

Tarihi zenginliğinin yanı sıra muhteşem lezzetlere sahip mutfak kültürü ve kusursuz doğasıyla da öne çıkan bu etkileyici yerleşim yeri, İzmir’deki önemli turizm destinasyonları arasında gösteriliyor.

Bergama Gezisinde Görülecek 4 Etkileyici Yer

1. Pergamon Antik Kenti

Oldukça geniş ve yüksek bir alan üzerine kurulan Pergamon Antik Kenti içerisinde Anadolu’nun en dik amfi tiyatrosu yer alıyor. Antik kentte, 10 bin kişilik tiyatronun yanı sıra Dionysos Tapınağı, Athena Tapınağı gibi pek çok önemli yapı da bulunuyor.

2. Kozak Yaylası

Balıkesir ve İzmir arasında kalan harika bir doğal güzellik olan Kozak Yaylası, çevresinde bulunan yürüyüş, kamp ve piknik alanları ile doğaseverler için oldukça cazip bir bölge. Etrafı saran devasa çam ağaçları ise yaylaya büyüleyici bir atmosfer katıyor.

Mobil Uygulama

3. Kızıl Avlu (Sarepeion Tapınağı)

Milattan Sonra 2. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Kızıl Avlu (Sarepeion Tapınağı), yapımında kullanılan tuğlalar nedeni ile bu isimle anılıyor. Geniş avlusu ile dikkat çeken tapınak, mimarisiyle Anadolu’nun en önemli ve etkileyici dini yapılarından.

4. Bergama Müzesi

1936 yılında müze olarak hizmete giren Bergama Müzesi, ilk kurulduğu yıllarda ise bir depo müze olarak kullanılıyormuş. Günümüzde ilçe ve çevresinden çıkarılan antik eserlerin sergilendiği müze, orijinali Berlin’deki Bergama Müzesi’nde sergilenen Zeus Sunağı’nın bir maketine de ev sahipliği yapıyor.

Bergama’ya en yakın havalimanı İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı. Siz de, Bergama’nın tarih ve doğa ile iç içe yapısını keşfetmek ve şehrin karmaşasında uzaklaşıp biraz kafa dinlemek için İzmir uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here