Uçak Bileti

Türkiye içindeki yolculuğunu daha ucuz hale getirmek için plan yaparken, şehiriçi ulaşımı unutanlara müjde! Seyahat edeceğiniz şehirlerdeki toplu ulaşım araçlarında kullanılan ulaşım kartları, size hem konfor hem de uygun bütçeli bir yolculuk imkanı sağlıyor. İşte, toplu ulaşımda bilet arama derdini ortadan kaldıran o kartlardan bazıları.

Ulaşım Kartları ile Kolay Seyahat Edilen 4 Şehir

1. İzmirim Kart, İzmir

Ulaşım hizmetleri uzun yıllar Kentkart firması ile yürütüldüğü için çoğu kişiden Kentkart adını duyabilirsiniz ancak İzmir’de kullanılan ulaşım kartlarının doğru ismi İzmirim Kart. Otobüs-metro-izban-vapur aktarmalı olarak ulaşım yapabileceğiniz şehirdeki en güzel özellik ise ulaşımı daha ucuz hale getiren 90 dakika sistemi. Zira 90 dakika içerisinde İzmirim Kart ile bineceğiniz ulaşım araçlarına tekrar para ödemek zorunda değilsiniz.

2. İstanbulkart, İstanbul

Mobil Uygulama

İstanbul’da toplu ulaşım araçlarını kullanmanın, hele ki oturarak yolculuk etmenin büyük ustalık istediğini hepimiz az çok biliyoruz. Bu mücadele dolu yolculuk süreci içerisinde İstanbulkart ile nispeten daha ucuz bir yolculuk yapmaksa içimizi ferahlatan nadir şeylerden. Ayrıca eğer metrobüste kısa mesafe yolculuk yapacaksanız, ödediğiniz ücretin belli miktarını iade olarak alabiliyorsunuz.

3. AnkaraKart, Ankara

Otobüslerde, metro, Ankaray ve teleferiklerde kullanabileceğiniz AnkaraKart‘ınızı kaybetseniz bile içindeki bakiyeyi kaybetmiyorsunuz. Gidip başvuru yaptığınızda sistem üzerinden yeni ama bakiye yüklü kartınızı alabilirsiniz. Ayrıca AnkaraKart’ta, online olarak bakiye kontrolü ve yükleme işlemlerini yapma şansı da var. Eğer yolu Ankara’ya fazla düşmeyen biriyseniz, tek kullanımlık kartları satın almayı da deneyebilirsiniz.

4. Balkart, Balıkesir

Balıkesir’de toplu ulaşım kullanmak istiyorsanız Balkart sahibi olmanız gerekiyor. Öğrenci ve tam olarak iki farklı çeşidi bulunan bu kartlar ile otobüslerde daha uygun ücretle yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca diğer ulaşım kartlarında olduğu gibi Balkart’ta da online olarak bakiye yüklemesi yapılabiliyor.

Şehiriçi ulaşımda misafirlerine büyük kolaylık sunan bu şehirler, gezilip görülecek yerleriyle de hayranlık uyandırıyor. Bu şehirlere yapacağınız uçak yolculuğunu daha konforlu ve ucuz hale dönüştürmek için uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here