Uçak Bileti

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan konumu ile Türkiye‘nin ve dünyanın en popüler metropolleri arasında yer alan İstanbul, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu eşsiz şehir, kültürel ve tarihi dokusunun yanı sıra aşıkları mest eden romantik manzaralarıyla da kendine hayran bırakıyor. İşte sevdiğinizle hoş zamanlar geçirebileceğiniz o büyüleyici manzaralardan bazıları.

İstanbul’da Görülmesi Gereken 5 Romantik Manzara

1. Kız Kulesi

Üsküdar’da Salacak sahilinin yaklaşık 150-200 metre açıklarında yer alan ve hakkında aşıklarla ilgili sayısız hikaye anlatılan Kız Kulesi, Üsküdar’ın ve İstanbul’un simge mekanlarından biri. Özellikle günbatımı zamanlarında Üsküdar sahiline gelen genç aşıkların buluşma noktası haline gelen kuleye gitmek içinse Kabataş ve Salacak’tan kalkan tekneler kullanılıyor.

2. Galata Kulesi

Galata semtinde bulunan Galata Kulesi, İstanbul Boğazı ve Haliç’i panaromik olarak izleyebileceğiniz şahane bir adres. 528 yılında inşa edilen bu tarihi kuleye çıkmak için saatlerce kuyruk beklemeniz gerekebilir ancak karşılaşacağınız manzara bu zamana değer. Ayrıca ‘Galata Kulesi’ne ilk kez kiminle çıkarsan onunla evlenirsin’ diye yaygın bir inanış da var. Kim bilir, belki bu batıl inancı romantik bir evlendirme teklifine dönüştürebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Büyük Valide Han

Mahmutpaşa Çakmakçılar Yokuşu’nda bulunan ve 17. yüzyılda Kösem Sultan tarafından yaptırılan Büyük Valide Han, bir dönem İranlı tüccarlara ev sahipliği yapmış büyük bir han. Bugün ise hanın virane hale gelen binasından çok, harika İstanbul manzarası ile ünlenen çatı bölümü dikkat çekiyor. Hana girdiğinizde çatıya çıkmak için sizden 1 lira talep eden bir görevli (görevsiz) ile karşılaşabilirsiniz.

4. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü)

Ortaköy sahili, Büyük Çamlıca Tepesi, Ulus Parkı gibi İstanbul’un pek çok noktasından görülebilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, (eski adıyla Boğaziçi Köprüsü) şehrin en görkemli manzaralarından birini oluşturuyor. Sevgilisi ile romantik anlar yaşamak isteyenlerin gözdesi olan bu yerler, köprünün ışıl ışıl ve heybetli görünümünü gözler önüne seriyor.

5. Pierre Lotti Tepesi

Eyüp ilçesinde Haliç’e bakan bir tepe olan Pierre Lotti Tepesi, adını, 1876 yılında İstanbul’a yerleşen ve sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelen Fransız yazar Julien Viaud’dan almış. Bugün hala üzerinde turistlerin ve yerel halkın sıklıkla ziyaret ettiği bir çay bahçesi bulunan tepe, şehrin en güzel ve romantik manzaralarından birine sahip olmasıyla anılıyor.

Siz de, İstanbul uçak bileti fırsatlarına göz atarak, şehrin en romantik noktalarını ziyaret etme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here