Uçak Bileti

Türkiye’ye olan yakınlığı ve kültürel benzerlikler nedeniyle Türklerin en sık ziyaret ettiği ülkelerden biri olan Yunanistan, Ege Denizi’ni süsleyen turistik adaları, tarihi dokusu ve birbirinden etkileyici şehirleriyle, Avrupa’nın en cazip turizm destinasyonlarından. Apokries Karnavalı, İskeçe Karnavalı, Patras Uluslararası Film Festivali, Arda’s Festivali, Atina Lukebetus Festivali ve Thessaloniki Uluslararası Film Festivali gibi çok sayıda ulusal ve uluslararası festivale ev sahipliği yapan Yunanistan, renkli eğlence yaşamı, tarihi yapıları, nefis tatlar saklayan mutfak kültürü ve sıcakkanlı insanlarıyla görülmeye değer bir Avrupa ülkesi.

Yunanistan’da Görebileceğiniz 5 Harika Şehir

1. Atina

4 milyonu aşan nüfusuyla ülkenin başkentliğini üstlenen Atina, Yunanistan denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri oluyor. İsmi savaş tanrıçası Athena’dan gelen şehir, eski Yunan medeniyetinin merkezi olarak biliniyor. Gezilip görülecek yerlerin zenginliği sayesinde bir açık hava müzesini andıran şehirde en popüler ziyaret noktası ise Atina’nın her noktasından görülebilen Akropolis oluyor.

2. Selanik

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olduğu içim Türkler arasında ayrı bir yeri bulunan Selanik, ülkenin en büyük ikinci şehri durumunda. Şehri keşfetmek isteyenler; taverna, bar restoran gibi mekanların bulunduğu Ladadika Bölgesi, Atatürk’ün evini, Agia Sofia Kilisesi’ni, Saint Dimitrios Kilisesi’ni, Aristotelous Meydanı ve Selanik Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilir.

Mobil Uygulama

3. Dedeağaç 

İpsala sınır kapısını geçtikten sonra karşınıza çıkan ilk Yunan şehri olan Dedeağaç, tertemiz kumsalları, denizi ve renkli gece hayatıyla haftasonu kaçamaklarının değişmez adreslerinden biri. Yunanlılar arasında Alexandroupolis diye anılan bu şehrin, Osmanlı zamanında kurulan bir tekke nedeniyle Dedeağaç ismini aldığı düşünülüyor.

4. Gümülcine

İkinci Dünya Savaşı zamanında Bulgaristan işgali yaşayan bir Yunan şehri olan Gümülcine, insani içine çeken sıcak atmosferi, sakinliği ve doğasıyla büyülüyor. Osmanlı mimarisini yansıtan sokakları ve hızlı gece hayatıyla da adından söz ettirmeyi başaran şehir, kalabalıktan ve stresten uzaklaşmak isteyenler için oldukça cazip. Gümülcine’nin bir diğer özelliği ise şehirdeki Türk nüfusunun Yunanlılardan daha fazla olması.

5. Kavala

Osmanlı’nın izlerini yakından görebileceğiniz Yunan şehirlerinden biri de Kavala. Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan şehirde, Bizans döneminin etkileri görülen Kavala Kalesi, Tütün Müzesi, Kavalalı Anıtı ve Kavala Arkeoloji Müzesi ile bugün bir otele dönüştürülen Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Siz de, Yunanistan uçak bileti fırsatlarına göz atıp, bu harika ülkenin sokaklarında keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem kültür turizmi hem de yaz turizmi için uygun olan bu ülkeye gitmek için Schengen vizenizi almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here