Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri‘nin Pensilvanya eyaleti sınırları içinde bulunan Philadelphia, tarihi dokusu ve mimarisiyle göz alan yapıları, hareketli yaşam tarzı ve yemyeşil parklarıyla ülkenin sevilen destinasyonları arasında. Ülkede, Declaration of Independence olarak adlandırılan, bağımsızlık bildirgesinin imzalandığı şehir olarak da anılan Philadelphia, aynı zamanda ABD’nin ilk başkenti unvanına da sahip.

Philadelphia’da Gezilecek Yerler

1. Philadelphia Sanat Müzesi

Ziyaretçilerini girişinde yer alan dev sütunlarla karşılayan Philadelphia Sanat Müzesi aynı zamanda ülkenin en büyük geniş koleksiyonuna sahip sanat müzesi olarak biliniyor. Müzede bulunan çok sayıda eser arasında gezinirken kendinizi sanat ve tarih dolu bir yolculuğun tam ortasında bulabilirsiniz.

2. Büyülü Bahçeler

South Street üzerinde yer alan Büyülü Bahçeler, şehirde sokak sanatının en iyi örneklerini görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Oldukça renkli ve hareketli bir atmosfere sahip olan bu yer, şehre gelen turistlerin en gözde duraklarından biri.

3. Fairmounth Parkı

Tarihi yapılarıyla olduğu kadar geniş ve huzurlu şehir parklarıyla da bilinen şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Fairmounth Park, geniş çimleri ve binicilik gibi spor alternatifleriyle kent sakinlerinin ve gezginlerin gözdesi.

Mobil Uygulama

4. Philadelphia Belediye Sarayı

Yapıldığı dönemde yeryüzünün en yüksek binası olan Philadelphia Belediye Sarayı bugün tarihi yapısı ve etkileyici görüntüsüyle dimdik ayakta. Şehir merkezinde dolaşırken tarihi binayı görebilir ve önünde fotoğraf çektirebilirsiniz.

5. Bağımsızlık Sarayı

ABD anayasasının temelinin atıldığı yer olarak tarihi önem taşıyan Bağımsızlık Sarayı, kırmızı renkli duvarları ile şehrin en dikkat çekici tarihi yapılarından biri. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de adını yazdıran sarayı görerek şehrin eski dönemlerine doğru zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz.

6. Doğu Eyalet Hapishanesi

Ülkenin bilinen en eski hapishanesi olan Doğu Eyalet Hapishanesi eski dönemlerde mahkumlara ev sahipliği yapsa da, bugün müze olarak ziyarete açılmış durumda. Siz de bu hapishaneye düzenlenen turlara katılarak, farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

7. Philadelphia Hayvanat Bahçesi

Dev boyutlu zebralardan sevimli maymunlara ve kuş türlerine kadar sayısız canlıyı bir arada görebileceğiniz Philadelphia Hayvanat Bahçesi, çocuklu gezginlerin ve eğlenceli bir gün geçirmek isteyenlerin ilk durakları arasında. Ülkenin ilk hayvanat bahçesi olarak ayrı bir üne de sahip olan bahçeyi hemen her mevsimde ziyaret edebilirsiniz.

Eyaletleri ve turistik noktalarıyla büyüleyici bir ülke olan ABD her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Siz de Philadelphia uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu etkileyici şehri keşfedip, yolda olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here