Uçak Bileti

Vizesiz ziyaret edebileceğiniz ülkeler arasında bulunan ve Türkiye’ye yakınlığı bakımından en çok tercih edilen Balkan ülkeleri, ortak tarihimizi sayesinde kültürel olarak da ziyaret etmekten hoşlandığımız destinasyonların başında geliyor.

Birçoğu Türkiye’den vize istemeyen ülkeler arasında olan Balkan ülkeleri, bozulmamış doğası, etkileyici mimari yapıları, köklü tarihi geçmişi, sıcak kanlı insanları ve lezzetli yemekleriyle, son yıllarda giderek artan ziyaretçi trafiğine sahip.

Vizesiz Balkan ülkelerinden Bosna-Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Sırbistan, gezilecek birbirinden güzel şehirleriyle seyahat sevenleri çekiyor. Birçoğuna bir uçak bileti ve pasaportla gidilebilen bu ülkeler, kısa uçuş mesafesiyle de epey avantajlı sayılır.

Vizesiz Balkan Şehirleri

1. Saraybosna, Bosna Hersek

Saraybosna, küllerinden yeniden doğan bir hikayeye sahip olan, geçmişte yaşadığı acı dolu hatıraların izleri hala canlı. Bosna-Hersek’in başkenti, kültürel eserleri, Osmanlı motiflerinin süslediği taşıyan sokak ve çarşıları, birbirinden lezzetli yemekleri ve sıcakkanlı insanlarıyla Anadolu atmosferini çağrıştırıyor.

Mobil Uygulama

1878’e kadar Osmanlı egemenliğinde kalan, tarihimizin ve kültürümüzden ortak izleri yaşatan, günümüzde ise Bosna-Hersek’e başkentlik yapan Saraybosna, farklı dil, din ve kültüre ev sahipliği yapmış bir medeniyetler şehri.

Savaşın izlerinin yavaş yavaş yerini yeni anılara bıraktığı Saraybosna’da tarihi koklayabilir, ünlü Mostar Köprüsünde geçmiş zamanları hayal edebilirsiniz. Dünyada en çok ziyaret edilen ilk 10 şehir arasında bulunan Saraybosna, etrafı yeşil dağlarla çevrili, ortasından Miljacka Nehrinin geçtiği bir kent. Başçarşı, Ferhadiye Caddesi ve I. Dünya Savaşı’nı başlatan Latin Köprüsü, Hünkâr Camii ve pek çok Osmanlı eserini ziyaret edebilirsiniz.

Saraybosna uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Belgrad, Sırbistan

Belgrad, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı görülmeye değer bir şehir. Sırbistan‘ın başkenti ve Sava Irmağı’nın kıyısında kurulu. Doğu Avrupa havasının buram buram hissedildiği Belgrad gece hayatıyla bölgenin en iyisi olarak gösteriliyor. Uygun fiyatlı konaklama seçenekleri, kolay ulaşım imkanı ve sunduğu alternatiflerle şehir her geçen yıl daha da popülerleşiyor.

3. Ohrid, Makedonya

Ohrid

Ohrid, Makedonya’nın en popüler tatil destinasyonlarından biri, başkent Üsküp’e 3,5 saat uzaklıkta. Ohrid Gölü‘nün kıyısındaki şehir, doğal güzelliklerinin yanı sıra UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde bulunan dünyanın en eski Slav manastırı St. Pantelejmon Manastırı ile ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

4. Üsküp, Makedonya

Üsküp, Makedonya’nın başkenti ve Balkanlar coğrafyasının merkezinde yer alıyor. Makedonya ile çevre ülkeleri keşfetmek için önemli bir nokta olan Üsküp, Osmanlı’dan kalan tarihi eserleri, heykellerle süslü meydanları, İslam ve Hıristiyan kültürünün harmanlandığı yaşamı ile ilgi çekici bir şehir.

Makedonya’nın başkenti Üsküp, türkülerimizde bile adı geçen Vardar Ovası’na da ev sahipliği yapıyor. 1913’e dek Osmanlı hakimiyetinde kalan, günümüzde ise Makedonlarca Skopje adı verilen Üsküp, köşe bucak Osmanlı kokan şirin mimarisi ve muazzam doğasıyla vizesiz seyahat tutkunlarının önde gelen tercihlerinden. Üstelik uygun fiyatlı uçak bileti bulabileceğiniz bir destinasyon olan Üsküp gayet ucuz bir şehir.

5. Kotor, Karadağ

kotor

Kotor, Karadağ‘ın, fiyortlara benzeyen kıyı yapısıyla kendine hayran bırakan bir manzaraya sahip olan, tarihi liman şehri, önemli bir tatil merkezi. MÖ 3. yüzyıla uzanan tarihi geçmişi ile sürekli yerleşim yeri olan, şehir UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Etkileyici plajları, yemyeşil doğası ile Kotor, keşfetmeye değer güzellikte.

6. Manastır (Bitola), Makedonya

Bitola, Makedonya’da başkent Üsküp’ten sonra ikinci en büyük şehir. Ülkede turizmin henüz keşfetmediği yerler arasında. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri okulu Manastır Askeri İdadisi’nin de bulunduğu kent, Osmanlı Dönemi’nde en muhalif merkezlerden biriydi. Yunanistan sınırına çok yakın bir konumda olan şehir zamanda yolculuk hissi yaşatıyor.

7. Mostar, Bosna-Hersek

Mostar

Mostar, Bosna-Hersek‘in en bilinen sembollerinden biri olan Mostar Köprüsünü görebileceğiniz, ülkenin en büyük ikinci şehri. 1566’da inşa edilen ve Osmanlı Dönemi’nin izlerini taşıyan köprüyü görmek için her yıl binlerce insan Mostar’ı ziyaret ediyor. Mostar harika yemekleriyle de oldukça popüler.

8. Prizren, Kosova

Prizren, Kosova‘nın kültür başkenti olarak anılan, her yıl ağustos ayında gerçekleştirilen dünyanın en iyi film festivalleri arasında gösterilen Dukofest’in düzenlendiği şehir. Festival zamanı dev bir platoya dönüşen şehirde, sinemaseverler buluşuyor. Osmanlı Dönemi’nde öne çıkan merkezlerden biri olan kentte çok sayıda tarihi yapı bulunuyor.

9. Tiran, Arnavutluk

tiran

Tiran, Arnavutluk’un başkenti. Uzun bir süre Avrupa’nın diğer bölgelerinden izole bir yaşamın olduğu bir şehirdi. Yemyeşil şehir dokusu, hareketli sayılabilecek gece hayatı, Demir Perde Dönemi’ni anımsatan geniş cadde ve sokakları ile hiç alışık olmadığınız bir atmosfer sunuyor.

10. Priştine, Kosova

Priştine, Kosova’nın başkenti. Dünyanın en genç ikinci ülkesi olan Kosova’yı deneyimlemek için en iyi başlangıç noktalarından biri. Renkli gece hayatıyla Balkanlar’da giderek popülerleşen şehirde hatırı sayılır bir yabancı nüfus da var. Çok kimlikli bir şehir olan Priştine’de Osmanlı izleriyle beraber Batı kültürünü de görmek mümkün.

Vizesiz Balkan şehirleri özgürce seyahat edebileceğiniz, bir uçak bileti ve bir çanta ile havalanabileceğiniz pek çok seçenek sunuyor. Böylece belge hazırlamak için oraya buraya koşturmaktan kurtulacağınız gibi genellikle ekonomik bir tatil yapma şansına da sahip oluyorsunuz.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

  1. Ben Makedonyaya gittim çok güzel bir yer 0 ingilizce ile bile gidebileceğiniz bir ülke çok Türk var özellikle Üsküp ve Ohriyi gezmenizi tafsi ederim efsanevi doğası ve tarihi yerleri var. Bana orada taxici şenol abi hem seyhat konusunda hemde tercümanlık konusunda çok yardımcı oldu.İnstagaram hesabı da varmış uskuptaksi4 diye takip edebilirsiniz çok memnun kaldık.Makedonya dışı da sizi istediğiniz yerede götürüyor biz Prizren ve Budvayada gittik orasıda çok güzeldi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here