Uçak Bileti

Birbirinden farklı güzelliklere sahip dünya şehirlerinde, her biri merak uyandıran yerler, ziyaretçi akınına uğruyor. Kendine has özellikleri ile farklı olan, sokak, mimari yapı, park ya da festivaller seyahat sevenlerin rotasına giriyor.

İnsanların ilgisini çeken dünyanın farklı yerinde yaşanan bir doğa olayı ya da insan eliyle yapılan bir bina ya da renkli çiçeklerin süslediği bir bahçe olabilir. Eğer siz de benim gibi renklere aşıksanız, dünyanın 10 farklı yerinden, en renkli 10 yerini yazdığım bu liste ilginizi çekebilir!

Dünyanın En Renkli 10 Yeri

1. Bo-Kaap, Cape Town, Güney Afrika

Bo-Kaap, Cape Town

Bo-Kaap, Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde, bir sokak boyunca uzanan, farklı renklere boyanmış evlerden oluşuyor. Fıstık yeşili, fuşya, bebe mavisi ve daha pek çok göz alıcı renk! Gündüz saatlerinde çok sayıda turistin ziyaret ettiği sokak, fotoğraf meraklılarının gözde lokasyonlarından.

2. Cinque Terre, İtalya

Cinque Terre, İtalya’nın en popüler turistik bölgeleri arasında. Engebeli bir arazide, sahile bakan 5 farklı köyün genel ismi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bu bölge, renkli yapıları ve etkileyici manzarasıyla büyüleyici güzellikte.

Mobil Uygulama

3. Kuzey Işıkları, Norveç

Kuzey Işıkları

Kuzey ışıkları (Aurora Borealis), kutup bölgelerinde, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucunda ortaya çıkıyor. Norveç‘in kuzeyi kutup ışıklarının en güzel göründüğü yerlerden biri.

Özellikle son yıllarda Kutup Işıkları’nı görmeye giden fotoğrafçıların sayısı hayli arttı! Galerinize gök yüzünün bu sıra dışı renklerini eklemek isterseniz Norveç’i listenize alın.

4. Keukenhof Botanik Bahçesi, Hollanda

Keukenhof

Keukenhof Botanik Bahçesi, Amsterdam’a 35 km uzaklıktaki Lisse’de, yalnızca Mart’ın son 2 haftasından Mayıs’ın ilk 2 haftasına kadar ziyarete açık. Schiphol Havalimanı’ndan kalkan otobüslerle 40 dakikada ulaşılabilen bahçe, rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini etkiliyor.

5. Havana, Küba

Havana, Küba’nın başkenti , 1959 yılında gerçekleşen devrimden sonra uluslararası ambargolar nedeniyle uzun yıllar değişime kapalı kalsa da son zamanlar da kabuğunu yırtmaya başladı. Rengarenk boyalı yapılar ve nostaljik arabaların görüldüğü Havana sokakları, ambargoların esnetilmesi ile birlikte önümüzdeki yıllarda değişim gösterebilir.

6. Holi Renk Festivali, Hindistan

Holi Renk Festivali

Holi Renk Festivali, baharın gelişini kutlamak için Hindistan‘da düzenleniyor. Dünyanın farklı yerlerinden binlerce insanı Hindistan’da buluşturuyor. Yeniden doğuşun canlandırıldığı festivale katılanlar birbirlerine toz boya atarak eğleniyor.

7. Burano, Venedik, İtalya

Burano Adası Venedik Lagünü içerisinde, renkli evleri ve dantel işlemeleri ile turistik bir çekim noktası. Kanal boyunca sıralanan farklı renklere boyanmış, çiçekli evler birbirinden güzel fotoğraf karelerine hayat veriyor.

8. Lavanta Tarlaları, Fransa

Provence Lavanta tarlaları, Fransa’da, parlak mor rengiyle insanın başını döndürüyor. Tarlalar ufuk çizgisine kadar, gözün görebileceği her yeri sarıyor. Görsel bir şölen yaşatan tarlaların içerisinde lavantanın muhteşem kokusunun tadını çıkarmak tarifsiz bir duygu.

9. La Boca, Buenos Aires, Arjantin

buenosaires-la-boca

La Boca, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in 47 semtinin en tanınanı, İtalyan göçmenler tarafından kurulmuş. Arjantin’in ünlü futbol takımı Boca Juniors’ın stadının da bulunduğu semt, batık ve eski gemilerin saçlarından inşa edilen, tekne boyasıyla boyanan renkli evleriyle tanınıyor.

10. Kapalı Çarşı, İstanbul, Türkiye

Kapalı Çarşı, Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşısı olarak kabul edilen İstanbul 4,000 dükkan, 25,000 çalışan ile yılda 100 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. Dünyanın en fazla ziyaret edilen turistik mekanı olan Kapalı Çarşı, birbirinden farklı meslek gruplarına ait dükkanlarla rengarenk bir yapıda.

11. Natron Gölü, Tanzanya

Natron Gölü, dünyanın en ilginç coğrafi oluşumlarından biri, yüksek soda ve tuzlu yapısı nedeniyle farklı bir ekosisteme sahip. Hiçbir akarsu ya da farklı bir kaynakla bağlantısı olmayan gölün sıcaklığı bazı dönemlerde 41 dereceye kadar yükseliyor. Genellikle turuncu zaman zaman da kırmızıya dönüşen göl yüzeyi korkutucu olabiliyor.

12. Shibazakura Tepesi, Japonya

Shibazakura

Shibazakura Tepesi, Fuji Dağı’nın eteklerinde bulunan , pembe tonlarını taşıyan binlerce çiçeğin açmasıyla birlikte muhteşem bir atmosfere sahip oluyor. Sunduğu görsel şölenin yanında bahar kokuları ile de insanı büyüleyen bu bölge, dünyada görülebilecek en renkli yerlerden.

13. Çiçekler Vadisi Milli Parkı, Hindistan

Çiçekler Vadisi Milli Parkı, Hindistan’ın Batı Himalayalar bölgesinde yer alan (Valley of Flowers National Park), endemik bitki çeşitleri ve nesli tükenmekte olan çok sayıda hayvan türüne yaşam kaynağı olan bir yer. Baharla birlikte çiçeklerin açması vadi boyunca rengarenk bir görüntü ile mis gibi çiçek kokularını ortaya çıkarıyor.

14. Luoping, Çin

Luoping, Çin’in kanola tarımında öne çıkan bölgesi, ürün yüksek sezonunda ‘altın deniz’ olarak anılan sapsarı bir görünüme kavuşuyor. Yerleşim alanlarının çevresini de saran bu sarı görüntü, uzaktan bakıldığında görenleri hayrete düşüren ve heyecanlandıran bir hisse sahip.

15. Great Barrier Resifi, Avustralya

great-barrier-avustralya

Büyük Set Resifi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan (Great Barrier Resifi), toplamda 2,600 km genişliğe yayılan, 344,000 kilometrekarelik alanı ile dünyanın en büyük resif oluşumu. İçerisinde 900 ada ve 2,900’den fazla resifin yer aldığı sistem rengarenk sualtı yaşamı ile dalış sevenlerin gözdesi.

16. Lale Bahçeleri, Hollanda

Lale bahçeleri, dünyanın en büyük çiçek üreticisi olan Hollanda’nın, en çekici noktalarından. Lale üretiminde dünya markası olan Hollanda’nın rengarenk lalelerin yetiştirildiği dümdüz bahçeler, havadan bakıldığında tabloyu andıran bir görüntüyü ortaya çıkarıyor. Görenleri kendine hayran bırakan bahçelerde sümbül, nergis gibi çiçekler de var.

17. Retba Gölü, Senegal

Retba Gölü, Senegal’de Cap-vert yarımadasının kuzeyinde, dünya üzerindeki en ilginç yerlerden biri. Gölün içerisindeki ‘Dunaliella Salina’ isimli su yosununun rengini pembeye dönüştürdüğü göl, özellikle kurak dönemde daha da pembeleşiyor. Yüzde 40’a yaklaşan tuz oranı ile gölde hiçbir şey yapmadan havada kalınabiliyor.

Senegal uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

18. Cano Cristales Nehri, Kolombiya

Cano Cristales River, Kolombiya’da ‘beş renk’ ya da ‘gokkuşağı’ nehri olarak anılıyor. Temmuz ayının sonundan kasım ayına kadar olan dönemde mevsimsel geçişin etkisiyle 5 farklı rengin bir arada görüldüğü nehir, bu özelliği ile dünyaca ünlü. Nehirde sarı, siyah, yeşil, mavi ve kırmızı renkleri bir arada.

19. Park Güell, Barselona, İspanya

park-guell

Park Güell, Barselona‘da Güell Ailesi’nin soyluluk göstergesi olarak 1914 yılında tamamlanan, şehrin en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri. Parktaki yapıların çoğu farklı renklerdeki seramiklerle bezeli mozaiklerle kaplı.

İspanya uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz. En uygun İspanya uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 39 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.

20. Procida, İtalya

Procida Adası, şeker renkli evleriyle, Napoli Körfezi’nde, Avrupa’nın en albenili seyahat rotalarından. Deniz kıyısından başlayarak, tepe boyunca uzanan rengarenk evler, yılın büyük bölümünde yüzünü gösteren güneşle birleştiğinde harika bir manzara oluşuyor.

Keşfetmeyi sevenler için dünyanın farklı bölgelerinde binlerce ilginç rota bulunuyor. Seyahat planlarını tanıdık yerlerden daha az bilinen yerlere çevirmenin tam zamanı!

Farklı şehirlerdeki bu renkli yerler dışında, dünyada keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda güzellik bulunuyor. “Listede mutlaka olmalı” dediğiniz güzellikleri yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here