Uçak Bileti

Midilli Adası, Ege Denizi’nin kuzeydoğusunda, Ayvalık ilçemize oldukça yakın, dağlık bir Yunan adası. Başkenti Mytilene olan Midilli, Girit ve Eğriboz Adaları’ndan sonra Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası. Ünlü Yunan şairleri Alcaeus ve Sappho’nun da memleketi olan Midilli, Barbaros Hayrettin Paşa’nın da doğduğu yer aynı zamanda.

Modern turistik tesisleri ve doğal güzellikleri ile bir tatil destinasyonu olan Midilli Adası, şifalı suları ile de ünlü. Romatizma gibi birçok hastalığa iyi gelen sıcak şifalı suları sağlık turizmi düşünenler için ideal. Kaynak sularından dolayı Yunanistan milli içkisi uzonun da önemli üretim merkezlerinden birisi.

Zeytinyağı üretiminin öne çıktığı adada, tarım, hayvancılık ve balıkçılık yerel ekonominin ana kaynakları. Adanın batı kısmı verimsiz olmasına rağmen, doğu kesimi zeytinlik ve çamlık açısından oldukça zengin. Adadaki 13 milyon zeytin ağacından yılda 50.000 ton zeytinyağı çıkarılıyor.

Midilli Adası Gezilecek Yerler

Adada başlıca gezilecek yerler arasında Molivos, Plomari, Eressos, Kalloni, Ayasos kasabaları geliyor. Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada sunan ada, geleneksel Yunan köyleri, ödüllü turkuaz plajları ile, hafta sonu kaçış rotası olarak ideal bir seçim.

Mobil Uygulama

Yunanistan’ın en iyi iki müzesine de ev sahipliği yapan adada, Midilli tiyatrosu, Roma su kemeri, Menandros’un güldürülerini tasvir eden mozaikler ve 1373’te kurulan Ceneviz kalesi ise diğer görülecek yerlerin bazıları. Ayrıca eşek veya atla adada gezmek eğlenceli olabilir.

Deniz ürünleri sevenler için ada çok çeşitli menüler sunuyor. Fiyatlar ise ucuz bile sayılabilir. Havalimanı, Midilli merkezinin 8 km güneydoğusunda yer alıyor. Atina’dan günde 5, Selanik’ten günde 1 ve Limni’den de haftada birkaç kez uçak sefer düzenleniyor. Ayrıca adaya ulaşım için Pire, Kavala ve Sakız Adası’ndan haftada birkaç kez düzenli arabalı feribot seferleri düzenleniyor.

Yine Selanik, Rodos, Rafina, Limni, Volos, Sisam, Dedeağaç ve Eğriboz’un kuzeydoğusundaki Kymi kasabasından da yine haftanın belirli günleri deniz yolu ile ulaşım sağlanabiliyor.

Yaz aylarında Ayvalık ve Küçükuyu’dan Midilli Adası’na düzenli feribot seferleri yapılıyor. Ayvalık’tan her gün saat 18.00’de, Foça’dan pazartesi-çarşamba-Cuma-Pazar saat 18.00’de-cumartesi saat 11.00’de olmak üzere haftada 5 gün, Dikili’den haftada 1 kez feribot kalkıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here