Uçak Bileti

Köklü geçmişi, kendine has kültürü, doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle her köşesi ayrı bir güzel olan Türkiye, gezip görülecek birbirinden güzel ve ilginç binlerce yer sunuyor. Masmavi denizi, nefis kıyıları, görkemli dağları ve UNESCO Dünya Mirası’na girmiş çok sayıda tarihsel yerleri ve daha birçok cazibe noktasıyla büyüleyen Türkiye’nin görülmeye değer 6 noktasını sizler için bir araya getirdik.

Türkiye’nin bu birbirinden güzel bölgelerine uçakla kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Seyahat planınızı netleştirdiyseniz farklı destinasyonlara yönelik ucuz uçak bileti alternatifleri için Turna web sitesini kontrol edin.

1. Ölüdeniz, Muğla

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz, harika kumsalı ve dingin atmosferiyle sakin bir tatil düşleyenlerin uğrak mekanlarından.  Dünyanın en güzel kumsallarından birine sahip olan Ölüdeniz, adı gibi durgun suyuyla öne çıkıyor. En kuvvetli rüzgarların estiği günlerde dahi burada hafif dalgalı sularda yüzmenin keyfine varabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Şirince, İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince, özenle korunmuş tarihi dokusu ve daracık sokaklarıyla oldukça sevimli bir yer. Tarihi evleri ve taş döşeli sokaklarıyla güzel bir gezi durağı olan köyde, tahrip olmuş iki Rum kilisesi yer almakta. Bu şirin beldede Tahta köprü ve St. John kilisesi gezebilir, akşamüzeri Şarap evlerinden birinde bölgenin leziz şaraplarının tadına bakabilirsiniz.

3. Eğirdir Gölü, Isparta

Isparta’da yer alan Eğirdir Gölü de ülkemizin sayılı güzelliklerinden. Cam göbeği rengi ve müthiş manzarasıyla eşsiz bir güzelliğe sahip göl, yılın bazı günleri ve saatlerinde farklı renklere bürünerek görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu özelliği sayesinde ona yedi renkli göl denildiğini de belirtelim.

4. Olympos, Antalya

Antalya merkeze 95 km mesafede bulunan Olimpos, antik kent kalıntılarının yer aldığı bir tatil beldesi. Tarihi geçmişi MÖ 1. yüzyıla dayanan bölge, ağaç evleriyle öne çıkıyor. Bungalov tarzı ağaç evlerin yer aldığı Olimpos’da macera dolu bir kamp yapabilirsiniz.

5. Safranbolu, Karabük

Karadeniz’in 90 km güneyinde yer alan, Karabük ilinin en büyük ve gelişmiş ilçesi olan Safranbolu, tarih boyunca Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi çeşitli uygarlıkların egemenliği altına girmiş bir kenttir. Adını safrandan alan ilçe, klasik Osmanlı mimarisinin birer yansıması olan Safranbolu evleriyle ünlüdür. Safranbolu’da Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakları gezerek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

6. Aspendos, Antalya

Amfi tiyatrosuyla ünlü olan Aspendos, Antalya’dan 49 km  uzaklıkta yer alan bir antik kent. Bugüne kadar en iyi korunmuş yapılardan biri olan tiyatro, MS 2. yy’da Romalılar tarafından kurulmuş. 15 bin kişinin ziyaret edebildiği tiyatroda halen birçok konser ve etkinlik yapılıyor. Antalya’ya yolunuz düşerse bu antik kenti görmeden geçmeyin.

Türkiye’de nefes kesen bu yerelere gitmenin en kolay yolu seyahat tarihini netleştirip uçak biletini satın almak. 

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here