Uçak Bileti

Falkland Adaları’nın yaklaşık 1300 kilometre doğu güneydoğusunda konumlanan Güney Georgia’nın 640 kilometre güneydoğusunda ise Güney Sandwich Adaları yer alıyor. Her yıl bölgeye gelen çok sayıda turisti konuk eden Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları, sakin ve huzurlu atmosferleriyle karmaşa ve stresten bunalan şehirlilerin dinlenme noktalarından.

Bu turizm cenneti adaların ekonomisinde turizm faaliyetlerinin yanı sıra balıkçılık da oldukça önemli. Birleşik Krallık‘a bağlı olan bu adalar, Güney Amerika bölgesinde yapılan kruvaziyer turlarının en çok ziyaret ettiği destinasyonlardan. İşte, Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları’nda görebileceğiniz enfes yerlerden bazıları.

Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları’nda Görebileceğiniz 7 Yer

1. Grytviken

Grytviken, 1900’lü yıllarda kurulan balina istasyonu ile bölgede balina avcılığının merkezi konumundaydı. Grytviken, günümüzde de bir balina avcılığı müzesi olan Güney Georgia Müzesi’ne ve eski kaşif olan Sir Ernest Shackleton’un mezarına ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

2. St Andrews Bay

Güney Georgia’da bulunan St Andrews Bay (Saint Andrews Körfezi), kral penguenlerinin bölgedeki önemli üreme noktalarından biri. Ayrıca koy çevresinde 150 binden fazla kuş türü de yaşıyor.

3. King Edward Point

Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları’nın başkenti olan King Edward Point, Güney Georgia Adası’nda yer alıyor. Bu koloni adalarına gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bu yerleşim yeri sakin atmosferiyle anılıyor.

4. Isles Bay

Bölgede fok ve kuş gözlemciliği yapmak isteyenler için oldukça cezbedici bir adres olan Isles Bay (Isles Koyu), doğası ve canlı türleriyle göz kamaştıran bir görünüme sahip. Eğer siz de fok balıklarının dünyasına göz atmak istiyorsanız Isles Koyu’na uğramalısınız.

5. Fortuna Bay

Güney Georgia’nın kuzey kıyısında, Cape Best ve Robertson Point arasında konumlanan yaklaşık beş kilometre uzunluğunda bir koy olan Fortuna Bay (Fortuna Koyu), Grytviken’de balina avcılığı için kullanılan gemilerden birinin adını taşıyor.

6. King Haakon Bay

King Haakon Bay (Kral Haakon Körfezi), Güney Georgia adasının güneyinde bulunan yaklaşık 13 kilometre uzunluğunda bir körfez. Grytviken’in kurucusu Carl Anton Larsen tarafından Norveç Kralı 7. Haakon’un adı verilen koy, dingin bir görünüme sahip.

7. Zavodovski Adası

Atlantik Okyanusu’nun Antarktika’ya yakın tarafında bulunan ve Rus kaşif Fabian Gottlieb Von Bellingshauen tarafından keşfedilen Zavodovski Adası‘nda 4 milyondan fazla penguen yaşıyor. Zavodovski, dünyadaki en büyük penguen kolonisinin yanı sıra aktif bir volkanik dağ olan Asphyxia dağına da ev sahipliği yapıyor.

Siz de uçak bileti kampanyalarına göz atarak, bu etkileyici ve huzurlu coğrafyayı daha yakından görme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here