Uçak Bileti

Farklı kültürleri keşfetmek isteyenleri cezbeden, büyüleyici bir coğrafyaya sahip olan Uzak Doğu, zengin kültürel dokusu, sıradışı mutfak alışkanlıkları ve ilginç geleneklerinin yanı sıra nefes kesen manzaralar saklayan doğal güzellikleri ve turkuaz renkli sularıyla ünlü plajlarıyla da göz kamaştırıyor.

Siz de Uzak Doğu ülkelerine gitme hayali kurup, pahalı bilet fiyatlarını gördükten sonra bu hayalini erteleyenler arasındaysanız, bazı ufak fırsatları değerlendirerek, Uzak Doğu’ya ucuz bilet bulma şansı yakalayabilirsiniz. İşte, Asya‘nın doğusu ve güneydoğusunda konumlanan bu egzotik ülkelere ucuz uçmanın yolları.

Uzak Doğu’ya Ucuz Uçmanın Yolları

1. Bilet kampanyalarını takip edin

Hangi siteye baksanız karşınıza bütçenizi aşan fiyatlar çıktığı için bilet almaktan vazgeçiyor olabilirsiniz ama Asya ucuz uçak bileti bulmak, gerçekleşmesi imkansız bir rüya değil. Eğer bu ülkeleri görmeyi gerçekten istiyorsanız, planlı ve hızlı hareket ederek, biletlerin indirimli satıldığı kampanya dönemlerini yakalayabilirsiniz. O kampanyalar bize denk gelmez diye de üzülmeyin. Kampanya duyurularını herkesten önce öğrenmek için Turna.com bültenine üye olun.

Mobil Uygulama

TEB (Türkiye Ekonomi Bankası) müşterilerine özel yüzde 40’a varan Uzak Doğu indirimleri Turna.com’da 14 Mayıs’tan itibaren kullanımda. Kampanyadan faydalanmak için tıklayın.

2. Seyahat tarihinizi ve planlarınızı esnek tutun

Seyahat tarihlerinizi ve planlarınızı esnek tutarak, uçak biletlerinin ucuz olduğu ya da indirim dönemlerine denk gelen zamanları yakalayabilirsiniz. Böylece bütçenizin büyük bölümünü uçak biletine ayırmak yerine, gittiğiniz Uzak Doğu ülkesinde çok daha rahat ve konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca tek bir uçuş noktasına odaklanmak yerine aktarmalı uçuşlar yaparak da yolculuk masraflarınızı azaltabilirsiniz.

3. Puan biriktirin

‘Biletler ucuz olsa, Uzak Doğu’nun altını üstüne getiririm’ diye düşünmeyin. Alışverişten puan kazandıran kredi kartlarını ve mil uygulamalarını kullanıp, yaptığınız her harcamadan geri kazanç elde edebilirsiniz. Böylece bütçenize ek kaynak oluşturup, biletinizi ucuza satın alabilirsiniz. Eğer biletinizi, Turna.com üzerinden alırsanız, kredi kartı puanlarınızı Turna puana çevirebileceğinizi de unutmayın.

4. Erken rezervasyon yapın

Eğer sürprizlerle dolu bir yaşamınız yoksa ve uzun vadeli seyahat planı yapabiliyorsanız, erken rezervasyon fırsatlarını mutlaka değerlendirmelisiniz. Hem uçak bileti hem de konaklama konusunda büyük avantajlar elde edebileceğiniz bu yöntem sayesinde, tahmin ettiğinizden çok daha düşük bir bütçeyle Uzak Doğu’ya gidebilirsiniz.

Uzak Doğu’da Görebileceğiniz Ülkeler

1. Japonya

Kyoto, Hiroşima ve Himeji gibi şehirlerinde yer aldığı Japonya‘da, baharın gelmesiyle birlikte muhteşem görüntüler oluşturan Sakuralarla ünlü Tokyo şehri, ülkenin en kalabalık ve popüler yerleşim yerlerinden. Ülkenin başkentliğini de üstlenen bu şehirde, Sensoji Temple, Meiji Temple, Tokyo Kulesi ve Ueno Parkı gibi gezilecek pek çok yer bulabilirsiniz.

2. Singapur

İlginç yasaklarıyla hayrete düşüren ve ‘yasaklar diyarı’ olarak anılan Sinpapur, aynı zamanda dünyanın en gelişmiş ve zengin ülkelerinden biri. Singapur, devasa gökdelenlerin yükseldiği sokaklarının yanı sıra yüzölçümünün yarısından fazlasını kaplayan görkemli ormanları ve doğa alanlarıyla da nefes kesiyor.

3. Tayland

BangkokPhuket, Samui, Phi Phi Adaları, Krabi gibi birbirinden etkileyici turistik bölgeleriyle hayranlık uyandıran Tayland, sabaha dek süren eğlencelerin yaşandığı renkli gece hayatı, görkemli tapınakları ve bakir doğasıyla Uzak Doğu denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden.

4. Güney Kore

Kuzeydoğu Asya’da yer alan Güney Kore, başkent Seul ve Busan gibi önemli şehirleriyle biliniyor. Ülkeye gittiğinizde, Gyeongbokgung Sarayı’nı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Jongmyo Tapınağı’nı mutlaka görmelisiniz. Güney Kore, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor.

5. Endonezya

Romantik bir tatil planı yapan balayı çiftlerini cezbeden Bali ve renkli yaşamı, ucuzluğu ve zengin kültürüyle bilinen Cakarta gibi yerleşim yerleriyle ünlü Endonezya, 17 bin 508 adasıyla Uzak Doğu gezilerinin gözde adreslerinden.

6. Sri Lanka

Güney Asya’da, Hint Okyanusu üzerinde bulunan bir ada ülkesi olan Sri Lanka, yağmur ormanlarının oluşturduğu nefis doğası, çok sayıda etnik grubun izlerini taşıyan zengin kültürü ve okyanus sularında yüzebileceğiniz şahane plajlarıyla görülmeye değer bir tatil cenneti.

7. Malezya

Malezya, tropikal iklimin hüküm sürdüğü bir Güney Asya ülkesi. Malezya gezinizde; şahane plajlara sahip, Langkawi Adası, ülkenin kozmopolit başkenti Kuala Lumpur, yağmur ormanları ve çay tarlalarıyla ünlü Cameron Highlands ve UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilen Maleka ve Georgetown gibi yerleşim yerlerini mutlaka görmelisiniz.

8. Filipinler

Filipinler, kökeni yamyamlara dek uzanan kabileleri, UNESCO Dünya Mirası Listesine giren iki bin yıllık pirinç tarlaları, Cebu, Palawan Adası, El Nido ve Manila gibi yerleşim yerleri ile dalış tutkunlarını cezbeden dünyanın en büyük mercan resifleriyle Uzak Doğu coğrafyasının en etkileyici ülkelerinden.

Budizm, İslam, Taoizm, Şintoizm ve Hristiyanlık gibi dinlerin yaygın olduğu Uzak Doğu coğrafyası, gezilip görülecek yerlerin dışında farklı dini öğretileri ve ritüelleri öğrenmek için de harika bir rota. Ayrıca geleneksel dansların sergilendiği festivaller, bugüne dek hiç tatmadığınız baharatlarla hazırlanan yemekler ve zihninizde yeniden doğmuş hissi uyandıran geleneksel masajlar da işin cabası. Şimdi, ucuz uçak bileti fırsatlarından faydalanıp, Uzak Doğu rotanızı hazırlama zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here