Uçak Bileti

Tuvalu, deniz seviyesinden yalnızca beş metre yükseklikteki başkenti, dalış tutkunlarını cezbeden mercan resifleri ve zengin sualtı yaşamının yanı sıra hindistan cevizi ağaçları, bembeyaz kumsalları ve şahane okyanus manzarasıyla da göz kamaştıran bir Okyanusya ülkesi. Bu kadar uzun uzadıya anlattığımıza aldanıp da Tuvalu’yu devasa bir ülke sanmayın zira ülkenin yüzölçümü yalnızca 26 kilometrekare. Deniz seviyesine çok yakın olduğu için ani bir tsunami olayında yok olma tehlikesi altında bulunan bu tropik ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep etmediği için hemen şimdi valizinizi toplayıp, bu coğrafyayı keşfe çıkabilirsiniz.

Tuvalu’da Görebileceğiniz Yerler

1. Funafuti

Ülkenin başkenti ve en kalabalık adası olarak bilinen Funafuti’de plaj aramak için fazla uğraşmanıza gerek yok çünkü adanın hemen hemen her noktası plaj. Funafuti’de, sahil boyunca uzun yürüyüşler yapıp, güneşin ve okyanus sularının keyfini çıkarabilirsiniz.

2. Funafuti Koruma Bölgesi

Funafuti’nin batısında yer alan ve yaklaşık 33 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Funafuti Koruma Bölgesi, ülkedeki mercan resifi ve sualtı yaşamını koruma amacıyla kuruldu. 1999 yılında korumaya alınan bu bölge ülkenin görülmeye değer yerleri arasında ilk sıralarda.

Mobil Uygulama

3. Tuvalu Postanesi

Eğer pul ve kartpostal koleksiyonunuz varsa Tuvalu Postanesi’ne uğrayıp, onlarca yıllık eski pulları ve kartpostalları satın alıp, koleksiyonunuzu zenginleştirebilirsiniz. Koleksiyonla uğraşamam benim derdim hatıra bir şeyler almak diyorsanız da seçenekler arasında tercih yapıp, en beğendiğiniz parçayı satın alabilirsiniz çünkü ülkedeki en ünlü şeyler arasında bu pullar ve kartpostallar yer alıyor.

4 Tuvalu Ulusal Kütüphanesi

Adanın küçük olması kütüphanesi olmayacağı anlamına gelmez. Çok zengin bir arşive sahip olmasa da ada halkının genel ihtiyacını karşılayacak eserlerin yer aldığı Tuvalu Ulusal Kütüphanesi’ndeki kitapların büyük bölümü İngilizce yayınlar.

5. Funafala

Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan yerel halkın yaşadığı küçük ama sevimli bir adacık olan Funafala, Tuvalularla kaynaşmanın yanı sıra ülkenin yerel yaşamını, balıkçı evlerini, el değmemiş doğasını ve kültürünü görmek için de en doğru adres.

6. Kadın El Sanatları Merkezi

Kadın El Sanatları Merkezi’nde, Türkiye’deki gibi iğne oyası masa örtüleri ya da şallar bulamayacaksınız ama yerel ekonomiye destek vermek için deniz kabukları ve taşlardan yaptıkları hediyelik eşyaları satan kadınları ve onların el emeği ürünlerini görüp, sevdiklerinize ufak hediyeler alabilirsiniz.

Okyanusun masmavi suları arasında rüya gibi bir tatil fırsatı yakalamak için Okyanusya uçak bileti kampanyalarına göz atıp, seyahat planlarınıza hız kazandırabilirsiniz. Şimdi yola çıkıp, yeni yerler görme zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here