Uçak Bileti

Tasarımda online ve offline taraf birbirinden ilham alabilir mi? Arch + Design Zirvesi’nde, multi-disipliner düşünen mimarlar için dijital tasarımı, ödüllü Turna.com’un kurucusu Dr. Kadir Kırmızı anlattı.

Müşterisini birer “kullanıcı” olarak ele alan tasarımcılar, yarattıkları tüm yeniliklerin sonucunda öncelikle “mutlu bir kullanıcı deneyimine” odaklanıyor. “Kullanıcı deneyimi” kavramı her geçen gün farklı özellikler kazanarak genişlemeye devam ediyor. Kavram, online ve offline tarafta adeta yarışır hale geldi.

Kullanıcının duygu – düşüncelerini daha olumlu yönde etkileyen renkler, grafikler; ürün kullanımında keşfedilebilirliği ve kolaylığı motto edinen araçlar “kullanıcı deneyimi”ni oluşturmada fark yaratıyor.

Arch + Design 2018, Mimari Tasarım Zirvesi’nde “Dijitalde Tasarım İlkeleri” konu başlığı altındaki oturumda da kullanıcı deneyiminin önemine ve günümüzde multi-disipliner düşünen mimarların dijitale yaklaşımlarına değinildi.

Oturumun konuşmacısı turna.com CEO’su Dr.Kadir Kırmızı; online tarafta kullanıcı deneyimi konusunda nasıl fark yarattıklarını anlattı. Bu alanda 2017’nin Altın Örümcek Ödülü kazanan turna.com‘un önceliğinin kullanıcı odaklı düşünen; onların tüm online işlemleri kolaylıkla yapabilmesini sağlayan özellikte olması için yaptıkları çalışmaları paylaştı.

Mobil Uygulama

Turna.com’un tasarımında yenilikçi yaklaşımlar

Kırmızı, yaptığı konuşmada turna.com‘un tasarımında yenilikçi yaklaşımlarını şu sözlerle anlattı: “Dijital tarafta; bir websitesinin kullanıcının ziyareti ile başlayan ve onun mutlu bir şekilde sitede dolaşmasını ve aradığını bulmasını sağlayan bir süreç tasarımı var. Bu yaklaşım, aslında geleneksel taraftan ilham alıyor. Bir Alışveriş Merkezi ile satış yapan bir websitesini bu anlamda kıyaslayabiliriz. Her iki taraftaki satın almada da akşın iyi belirlenmesi gerekiyor… 

Turna.com CEO’su Dr.Kadir Kırmızı

…Akışta ziyaretçinin ilgisini çekebilecek ve onu doğru bir şekilde yönlendirip satın almasını kolaylaştıracak pek çok öğe yer alır. 

Alışveriş merkezlerinde potansiyel müşteriler mağazaya girmelerinden itibaren bu süreci göz önünde bulundurarak tasarım çalışmalarını gerçekleştirir, benzer durum bizim gibi dijital satış siteleri için de geçerlidir. Önemli olan doğru tasarımla kullanıcıyı olumlu yönde etkileyebilmek, anlatmak istediğinizi doğru ifade edebilmektir.”

 

 

 

 

 

 

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here