Uçak Bileti

Güney Amerika coğrafyasının en popüler seyahat destinasyonlarından biri olan Uruguay, ücretsiz ve laik eğitim sistemi, refah seviyesi yüksek ekonomisi, tonton amca havasıyla gönüllere taht kuran devlet başkanı ve güler yüzlü insanlarıyla hafızalara kazınan Uruguay, dünyada eşcinsel evliliklere izin veren ülkelerden biri olmasıyla da biliniyor. Ülke, özgürlükçü yapısının yanı sıra birbirinden şahane eserlere ev sahipliği yapan müzeleri ve sanat merkezleriyle de görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte Uruguay’da görebileceğiniz müzelerden bazıları.

Uruguay’da Görmeniz Gereken 6 Müze

1. National Museum of Visual Arts

National Museum of Visual Arts (Ulusal Görsel Sanatlar Müzesi), ülkedeki sanatçıların en değerli eserlerinin yer aldığı büyük ve kapsamlı bir sanat müzesi. 1911 yılında açılan bu müzede; José Cúneo, Rafael Barradas, Pedro Figari, Joaquín Torres Garcia ve Carlos Federico Sáez gibi isimlere ait eserlerin yanı sıra yabancı sanatçıların geçici sergileri de görülebilir.

2. Museo Torres García

Belediye tarafından işletilen Museo Torres García, açıldığı 1949 yılından bu yana Montevideo şehrine gelen turistlerin en popüler ziyaret noktalarından biri. Ciudad Vieja (Eski Şehir)’da bulunan bu müzede, Joaquín Torres Garcia’ya ait kübist tablolar ve çeşitli kişisel eşya ve belgeler var.

Mobil Uygulama

3. Palacio Taranco

Fransız mimar Charles Louis Girault ve Jules Chifflot León tarafından tasarlanan ve Montevideo’da yer alan Palacio Taranco, 1972 yılından bu yana mobilya, tablo ve süs eşyaları gibi parçaların sergilendiği bir Dekoratif Sanatlar Müzesi olarak kullanılıyor.

4. Juan Manuel Blanes Museum

Montevideo şehrindeki bulunan ve ülkedeki kültür sanat tutkunlarının en önemli buluşma noktalarından biri olan Juan Manuel Blanes Museum, yıl içinde düzenlenen pek çok sergi ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

5. Andes Tragedy and Miracle (1972) Museum

Andes Tragedy and Miracle (1972) Museum, başkent Montevideo’daki Eski Şehir Bölgesi’nin en ünlü müzelerinden. Andes’te 1972 yılında meydana gelen trajik uçak kazasında yaşamını yitiren 29 kişinin ve tüm imkânsızlıklara rağmen hayatta kalabilen 16 kişinin anısını ve hikâyelerini yaşatıyor.

6. Museum of the Sea

Maldonado bölgesindeki La Barra’da yer alan Museum of the Sea (Deniz Müzesi), yaklaşık iki bin 300 metrekarelik bir alana sahip. Dört bölümden oluşan ve yıl boyunca halkın ziyaretine açık olan bu müzede, deniz kabukları, balina iskeletleri gibi parçaların yanı sıra çeşitli denizcilik eşyaları da sergileniyor.

Eğer siz de bu özgürlükler ülkesini daha yakından görmek ve emekliliğinizde yaşayabileceğiniz yeni bir yer daha tanımak istiyorsanız, Uruguay uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here