Uçak Bileti

Göz alıcı güzellikteki kumsalları ve sörf için elverişli havasıyla bölgenin en önemli turizm noktalarından biri olan Uruguay, kaliteli yaşam standartları ve gelişmiş ekonomik düzeyiyle ‘Güney Amerika’nın İsviçre’si olarak da anılıyor. Zira dünyada 8 saatlik çalışma süresini ilk yürürlüğe koyan ülke Uruguay oldu. Uruguay’ı popüler haline getiren bir diğer özelliği de marijuanayı dünyada yasal hale getiren ilk ülke olması ve Latin Amerika’nın en eşcinsel dostu şehirlerinden olan Montevideo‘ya ev sahipliği yapması. Bu ilginç ve renkli ülkeyi merak edenler zaman kaybetmeden yola çıkmalı.

Uruguay’da Görülecek 5 Turistik Yer

1. Ciudad Vieja (Eski Şehir)

Koloniyal döneminden kalma binalarıyla başkent Montevideo’nun tarihi bölgesini oluşturan Ciudad Vieja (Eski Şehir), ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Burada etrafı çevreleyen ilginç kafe ve restoranlarda zaman geçirebilir ya da kendinizi sokaklara atıp eski evler ve arabalar arasında keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

2. Plaza Cagancha 

Plaza Cagancha (Özgürlük Meydanı), 1867 yılında yapılan Columna de La Paz (Barış Sütunu) ile biliniyor. Başkentin en çok ziyaret edilen turistik yerleri arasında bulunan bu meydan, ülke tarihinin en önemli tanıklarından biri.

Mobil Uygulama

3. Palacio Legislativo 

İtalyan mimarlar Vittorio Meano ve Guetano Moretti tarafından tasarlanan Palacio Legislativo (Parlamento Sarayı), 1904 yılında yapıldı. Neo-klasik mimarinin en etkileyici örnekleri arasında bulunan bu bina, Bağımsızlık İlanı’nın imzalanmasının 100. yıl dönümü olan 25 Ağustos 1925 yılında kullanıma açıldı.

4. Catedral Metropolitana de Montevideo 

Catedral Metropolitana de Montevideo (Montevideo Katedrali), ülkedeki Katolik nüfusun en önemli ibadethanelerinden biri. 1740’lı yıllarda inşa edilen ancak yıllar içerisinde mimari değişimlerden geçen bu tarihi yapı, başkentin Ciudad Vieja semti sınırlarında konumlanıyor.

5. Mercado del Puerto 

Mercado del Puerto (Liman Pazarı), bir liman şehri olan Montevideo’nun en popüler ve hareketli turistik noktalarından biri. Burada kısa bir gezi yapmak, şehrin farklı yüzü ve kültürel lezzetleriyle tanışmak için güzel bir şans olabilir. Seyahatlerinde yerel yaşamın arasına karışmayı sevenler bu pazara mutlaka uğramalı.

Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize talep etmeyen bu şahane ülkeye gittiğinizde bölgenin yöresel çayı olan Mate’yi denemeyi ve Uruguaylıların sıcak sohbetine dahil olmayı ihmal etmeyin. Ayrıca Rio Karnavalı’ndan sonra kıtanın en renkli etkinliği olarak kabul edilen Montevideo Festivali‘ne katılıp, çılgınlar gibi eğlenmeden bu ülkeden ayrılmayın. Yoksa çok pişman olabilirsiniz. Siz de Uruguay uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, bu cezbedici ülkede unutulmaz bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz. Şimdi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here