Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’da Hint Okyanusu üzerinde yer alan ve ve Avustralya‘ya bağlı olan Cocos (Keyling) Adaları, kartpostalları andıran güzellikteki sahillleri, enfes doğası, zengin su altı yaşamı ve huzur dolu atmosferiyle bölgenin sevilen turizm destinasyonlarından biri. Eğer siz de kendinizi turkuaz renkli sulara bırakabileceğiniz nefis bir tatil adresi arıyorsanız, doğru adres Cocos (Keyling) Adaları olabilir. İşte Cocos (Keyling) Adaları’nda görebileceğiniz o etkileyici yerlerden bazıları.

Cocos (Keyling) Adaları’nda Görebileceğiniz 5 Yer

1. Pulu Keeling National Park

Pulu Keeling National Park (Pulu Keeling Ulusal Parkı), adanın en çok turist çeken doğa alanlarından biri. Bölgenin önemli ve bilimsel bir araştırma alanı olarak da kullanılan bu ulusal parkta pek çok kuş ve canlı türüne rastlayabilirsiniz. Avustralya’nın en küçük milli parklarından biri olan Pulu Keeling National Park, adadaki bitki ve hayvan türlerini keşfetmek isteyenlerin gözdesi.

2. Direction Island

Berrak sulara sahip plajlarda şnorkelle dalış yapmayı ve enfes manzaranın keyfini çıkarmayı hayal ediyorsanız Direction Island‘a mutlaka uğramalısınız. Birden derinleşmeyen turkuaz renkli sularda yüzüp, sıcacık güneşin etkisiyle bronzlaşabileceğiniz bu ada, Cocos (Keyling) Adaları’nın görülmeye değer noktalarının başında geliyor.

Mobil Uygulama

3. Home Island

Muhteşem plajları ve bakir doğasıyla göz kamaştıran bu tatil cennetine gittiğinizde güneş ve deniz turizminin yanı sıra bölgenin yerel özelliklerini, geleneklerini ve Cocos Malay halkının kültürünü de keşfedin. Bu keyif dolu keşif için Home Island‘a giden feribotu yakalamanız gerektiğini de unutmayın.

4. West Island

Amatör ve profesyonel sörfçülerin bölgedeki buluşma noktalarından olan West Island, adanın en popüler plajlarından biri olan Trannies Plajı’na da ev sahipliği yapıyor. Kamplumbağaları, köpek balıklarını ve çok sayıda kuş türünü de gözlemleyebileceğiniz bu ada,palmiye ağaçlarından oluşan ormanlık alanıyla da oldukça ünlü.

5. Prison Adası

Eskiden üzerinde bir hapishane yer aldığı için Prison adını taşıyan Prison Adası halk arasında Malayca bir kelime olan Pulu Beras adıyla da biliniyor. Çevresi sığ sularla çevrili olan bu adada, hapishaneden kalan kalıntılar ve şirin yürüyüş yolları sizi bekliyor. Eğer yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorsanız, bu adadan oldukça hoşlanacağınıza emin olabilirsiniz.

Kano gezileri, dalış, kite sörf, rüzgar sörfü gibi pek çok eğlenceli aktiviteye katılabileceğiniz bu büyüleyici tatil cennetinin tadını çıkarmak ve unutulmaz anılarla dolu bir seyahat deneyimi yaşamak için Avustralya uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. Cocos Adalarına gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması zorunlu olduğu için yola çıkmadan önce vize prosedürlerini tamamlamayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here