Uçak Bileti

Dünyanın petrol rezervleri bakımından en zengin ülkelerinden biri olan Kuveyt, modern binaları, alışveriş tutkunlarını cezbeden lüks alışveriş merkezleri, ülkedeki yerel yaşamı ve gelenekleri keşfetme şansı sunan yerleşim yerleri ve tarihi yapılarıyla göz kamaştırıyor. Kuzeyde Irak, güneyde ise Suudi Arabistan ile komşu konumda bulunan ülke, yaklaşık dört milyonluk nüfusu ve hareketli yaşamıyla Orta Doğu’nun popüler turizm noktaları arasında.

Kuveyt’te Görebileceğiniz 10 Yer

1. Tarık Recep İslam Sanatları Müzesi

Tarık Recep İslam Sanatları Müzesi, el yazması Kuran-ı Kerim ve hat eserlerinin sergilendiği etkileyici bir yer. Yaklaşık 30 bin parça esere ev sahipliği yapan müze, 1980 yılından bu yana ziyarete açık.

2. Kuveyt Bilim Merkezi

Eğitim merkezi olmasının yanı sıra Orta Doğu’nun en büyük akvaryumuna, IMAX sinema salonuna ve stadyum gibi yapılara da sahip olan Kuveyt Bilim Merkezi, 80 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu.

3. Souk Al Mubarakiya

Mobil Uygulama

Souk Al Mubarakiya, ülkenin geleneksel dokusunu görmek için oldukça cezbedici bir çarşı. Şehrin en eski yerleşim bölgesinde bulunan Souk Al Mubarakiya’dan çeşitli hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

4. Kuveyt Kuleleri

Yaklaşık 187 metre yüksekliğindeki Kuveyt Kuleleri, körfez manzarasını izlemek için harika bir yer. Geceleri ışıklandırılarak hoş bir görüntüye kavuşan kulelerin üst katında bir restoran da hizmet veriyor.

5. Mescid-i Kabir

Dünyanın en büyük camileri arasında kabul edilen Mescid-i Kabir (Büyük Cami), 45 bin metrekare genişliğindeki bir alan üzerinde yer alıyor. Aynı anda 10 bin kişinin namaz kılabildiği cami, 1986 yılından bu yana ibadete açık.

6. Kuveyt Milli Müzesi

Geleneksel Arap mimarisini gözler önüne seren binası ve Orta Doğu tarihini ve kültürel zenginliklerini yansıtan eserleriyle bilinen Kuveyt Milli Müzesi, 1983 yılında kuruldu.

7. Eski Kuveyt Köyü

Günümüzde modern görüntüsüyle öne çıkan ülkenin, eski yaşamını görebileceğiniz otantik bir yerleşim yeri olan Eski Kuveyt köyü, tarihi evleri ve çadırlarıyla bölgeye gelen konukların nostaljik zamanlar geçirmesini sağlıyor.

8. The Avenues

İçinde, dünyaca ünlü markalara ait dükkanların ve lüks restoranların yer aldığı The Avenues, ülkenin ve Orta Doğu coğrafyasının en büyük alışveriş merkezlerinden biri.

9. Corniche

Salmiye ilçesinin popüler turistik noktalarından biri olan Corniche, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolu ve etkileyici manzarasıyla, keyifli zamanlar geçirebileceğiniz bir adres.

10. Marina Mall

Deniz manzarası ve dünyaca ünlü alışveriş mağazalarının yanı sıra romantik bir akşam yemeği yiyebileceğiniz lüks restoranlarıyla da bilinen Marina Mall, ülkede zaman geçirebileceğiniz alternatif mekanlardan biri.

Eğer siz de bu ülkeyi daha yakından tanıma planları kuruyorsanız, Kuveyt uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here