Uçak Bileti

77 kilometre uzunluğa sahip dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu ülkemizde mutlaka görmeniz gereken bir doğa harikası. Uşak gezilecek yerler listesinin göz bebeği olan bu büyüleyici kanyon doğanın ve tarihin harmanlandığı nice güzelliği barındırıyor bünyesinde.

170 metre derinliğinde ve 77 metre uzunluğundaki kanyon fauna ve flora bakımından oldukça zengin. Bölgeye hakim bir rehberle patikalardan inerek kanyonda yürüyüş yapabilir, çok sayıda mağara ve tarihi kalıntıları yakından görebilirsiniz. Hizmet veren bir kamp alanı olmasa da kendiniz uygun bulduğunuz bir yerde kamp yapabilirsiniz.

Ülkemiz nasıl bir cennet, bunu gezdikçe gördükçe daha iyi anlıyor insan. Ege’nin Arizona’sı yahu burası. Amerika’nın Grand kanyonu varsa bizim de Ulubey’imiz var. 😀 İlk fırsatta yolunuzu buralara düşürün ve yer yüzü cennetini ziyaret edin. Uşak’a gitmişken Blaundus Antik Kenti’ni, Taşyaran Vadisi’ni, Clandıras Köprüsü’nü de rotanıza mutlaka ekleyin.

Ulubey Kanyonu Hakkında Bilgiler

Ulubey Kanyonu Nerede?

ulubey kanyonu nerede

Ulubey Kanyonu Uşak ili sınırları içinde yer alıyor. Ulubey ilçesi içerisinde olan kanyon Uşak merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Mobil Uygulama

Ulubey Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

ulubey kanyon

Kanyona Uşak merkezden her gün otobüsler kalkıyor. Toplu taşımayla rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz. Bireysel araçla gitmek isterseniz Ulubey ilçe merkezine ulaşarak kanyona ulaşabilirsiniz.

Kanyona gidebilmek için Uşak iline ulaşmanız gerekiyor. Şehirde bir havalimanı olsa da buraya uçuş düzenlenmiyor. O nedenle bireysel aracınızla ya da otobüsle Uşak’a gidebilirsiniz. Uşak otobüs bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Ulubey Kanyonu Oluşumu

uşak kanyon

Kanyonun oluşumu 3.zamanın sonlarından 4.zamanın başlarına kadar geçen süreçte gerçekleşmiş. Tektonik hareketlerden etkilenerek Horst-Graben yapı şeklini almış. Büyük Menderes Grabeni’nin çökmesi ve karstik oluşum süreci kanyonun oluşumunu etkilemiş.

Ulubey Kanyonu’nun Özellikleri

ulubey kanyonuna nasıl gidilir

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 27 Haziran 2013’te tabiat parkı ilan edilen Ulubey ABD’deki Arizona Eyaleti sınırlarında bulunan Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en büyük 2. kanyonu olma özelliği taşıyor. Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşuyor. Yer yer 140 ila 170 metre arasında derinliğe ulaşıyor kanyon.

Kanyon boyunca antik dönemlerden kalma su kanalları, kaya mezarları ve mağaralar bulunuyor. Ayrıca Pepouza Antik Kenti de kanyon sınırları içerisinde yer alıyor. Ulaşımı oldukça zorlu olan antik kenti bir türlü bulamayınca drone’umuz imdadımıza yetişti ve bize bu tarihi kenti uzaktan da olsa gösterdi. 😍

Ulubey Cam Teras

Kanyonda, Ulubey Kaymakamlığı tarafından 2015’te hizmete açılan Kanyon Cam Teras Park işletmesi bulunuyor. İşletme kapsamında 302 metrekare büyüklüğünde bir kafeterya, 135 metrekare genişliğinde ve yerden 150 metre yüksekte camdan oluşan seyir terası yer alıyor. Camlar 30 mm kalınlığında  ve kurşun geçirmez özelliğe sahip. Manzarayı göz alabildiğine izlemek için cam teras oldukça güzel bir seçenek.

Ulubey Kanyonu Giriş Ücreti

ulubey giriş ücreti

Ulubey Kanyonu giriş ücreti bulunmuyor. Kanyondaki seyir teraslarında ücretsiz şekilde çevreyi gözlemleyebilir, buradaki işletmelerde vakit geçirebilirsiniz. Burada bir de cam teras bulunuyor. Buradan manzaraya bakmak isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor. Ulubey cam teras giriş ücreti 10 TL.

Ulubey Kanyonu Giriş Saatleri

Ulubey Kanyonu Tabiat Parkı 24 saat ziyarete açık. Cam teras ise 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here