Uçak Bileti

Şimdi size konumunu bilmeden fotoğrafını görseniz Amerika zannedeceğiniz muhteşem bir kanyonu anlatacağım. Ben ilk defa fotoğraflarını gördüğümde nasıl heyecanlandığımı, buraya en yakın zamanda gitmeliyim dediğimi hatırlıyorum. İşte gezgin ruh böyle bir şey. 😊 Sonrası mı? Sonrası ilk fırsatta bir Uşak seyahati planlamak ve Taşyaran Vadisi ile kavuşmak.

Uşak gezilecek yerler listesi beni şaşırtan güzelliklerle doluymuş. Plan yapana kadar bunu bilmiyordum. Doğa harikası yerler, tarihi kalıntılar, antik kentler ile insanı mest eden bir coğrafya burası. Seyahat seven herkesin mutlaka yolunu düşürmek isteyeceği cinsten.

Taşyaran ise oluşumu, özellikleri ve muhteşem görselliği ile herkesi etkilemeyi başarıyor. Üstelik çevresinde de vakit geçirebileceğiniz piknik ve kamp alanı da bulunuyor. Böyle yerlerin turizme kazandırılması ve koruma altına alınması mutluluk verici. Hadi bu eşsiz güzelliği daha yakından tanıyalım.

Taşyaran Vadisi Hakkında Bilgi

Taşyaran Vadisi Hakkında Bilgi

Batı Anadolu dağlarının suyuyla beslenen Gediz Nehri, Gediz Havzasının Taşyaran Vadisi’nin dahil olduğu kesiminde ilginç oluşumlara sebep olmuş. Su, vadide kayaları yararak, jeolojik açıdan oldukça ilginç ve özel bir kanyon oluşturmuş. Vadi; su, rüzgar ve tektonik hareketlerin bileşimi ile ortaya çıkmış. Bu enteresan jeolojik oluşumlar burayı ziyaret eden yerli yabancı tüm turistlerde hayranlık uyandırıyor.

Mobil Uygulama

Binlerce yılda aşınarak oluşmuş bu vadi ayrıca akarsuyun taşıdığı çakıllarla da şekillenmiş. O nedenle vadinin içindeki su birikintilerinin içi çakıllarla dolu. Kış döneminde vadi güneş almıyor ve su buz tutuyor. Bu durum da buraya ayrı bir hava katıyor.

Vadiye aracınızla ulaştıktan sonra merdivenlerle aşağı iniliyor. 2.5 kilometrelik bir yürüyüş yoluna sahip kanyonda bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin. Burada drone çekimleri de oldukça etkileyici oluyor.

Taşyaran Vadisi Nerede?

Taşyaran Vadisi Nerede?

Uşak-İzmir kara yolu üzerindeki Yenişehir köyü yakınlarında yer alıyor Taşyaran Vadisi.

Taşyaran Vadisi konumu için buraya tıklayın.

Taşyaran Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Taşyaran Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

Uşak İzmir karayolu üzerinde ilerlerken 45. kilometrede vadi tabelasını göreceksiniz. 1.5 km düzgün bir yoldan devam ederek kanyona ulaşabilirsiniz.

Taşyaran ile Uşak arası 45 km.

Taşyaran Vadisi Giriş Ücreti

Taşyaran Vadisi’ne giriş ücretsiz.

Taşyaran Vadisi’nde Ne Yapılır?

Taşyaran Vadisi'nde Ne Yapılır?

Taşyaran Vadisi yakın bir dönemde Tabiat Parkı ilan edilmiş. Bu tabiat parkı alanının içinde piknik alanları, seyir terası, gözlem kulesi, tuvaletler, kamelyalar, kır kafeteryaları, çocuklar için oyun alanları bulunuyor.

Şuan için burada kamp yapılmasına izin verilmiyor. Ama günübirlik vakit geçirmek için de yöre halkı tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Bu doğa harikasını görmek için tek yapmanız gereken Uşak otobüs bileti almak. Uşak ile ilgili diğer yazılarımı da okumayı unutmayın.

Ulubey Kanyonu

Blaundus Antik Kenti

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here