Uçak Bileti

Çeşme kendine has havası, içinde barındırdığı tarihsel zenginlik ve doğanın harmanı, muhteşem denizi ile Ege’nin en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biri. Lüksü de salaşlığı da bulabileceğiniz, sakinliği de eğlenceyi de seçebileceğiniz bu güzel ilçe belki de bu yaz tatil planlarınızda var öyle değil mi? Çeşme nerede ve Çeşme’ye nasıl gidilir sorularını aratıp bu yazıya denk geldiyseniz sizi Çeşme’ye ulaştırmak için tüm bildiklerimi anlatmaya hazırım. 😃

Çeşme Nerede?

çeşme otobüs

Çeşme, İzmir’in bir ilçesi. Ege Bölgesi’nin batısında, deniz kıyısında bulunuyor. Aslında Çeşme bir yarımada. Bu yarımada boyunca uzanan ilçenin üç bir yanında Ege Denizi, doğusunda ise Urla yer alıyor. Yunanistan’ın Sakız Adası ise Çeşme’nin hemen karşısında.

Çeşme konumu burada.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Çeşme ulaşımı oldukça kolay olan bir ilçe. İzmir il merkezi ve Çeşme ilçe merkezi arasında otoban bulunuyor. Çeşme’ye havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Öncelikle Çeşme’nin belli başlı yerlere yakınlığına bakalım, sonra da Çeşme’ye nasıl gidilir sorusunu detaylıca anlatayım.

Mobil Uygulama
  • İzmir – Çeşme arası 85 km
  • İstanbul – Çeşme arası 577 km
  • Ankara – Çeşme arası 685 km
  • Muğla – Çeşme arası 290 km

Çeşme’ye Havayolu İle Nasıl Gidilir?

çeşmeye nasıl gidilir

Çeşme’ye uçakla gitmeyi planlıyorsanız İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı’na uçabilirsiniz. Havalimanından Çeşme’ye nasıl ulaşabileceğinizi aşağıda detaylı şekilde anlatacağım. İzmir uçak bileti fırsatlarımıza mutlaka göz atın.

İzmir’den Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Çeşme’ye Ulaşım

Adnan Menderes Havalimanı Çeşme arası 95 km. Havalimanından 1.5-2 saatlik bir yolculukla Çeşme’ye ulaşabilirsiniz.

Ulaşım seçenekleri arasında özel araç kiralama, taksi, Havaş seferleri, metro ve otobüs bulunuyor. Havalimanından Çeşme’ye doğrudan Havaş ile gidebilirsiniz. 100 dakikalık bu yolculuğun ücreti 65 TL. Sefer saatlerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İzmir Otogardan Çeşme’ye Otobüs İle Ulaşım

izmir çeşme arası

İzmir otogardan Çeşme’ye Çeşme seyahat ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yüksek sezonda saat başı otobüs bulmanız mümkün. 60 TL bilet fiyatı.

Fahrettin Altay’dan Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Fahrettin Altay’dan Çeşme’ye iki ayrı belediye otobüsü kullanarak gidebilirsiniz. 984 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsünden Urla’da iniyor sonra da 760 numaralı Urla-Çeşme otobüsüne biniyorsunuz. Otobüslerin ikisinde de İzmir Kart geçiyor.

Üçkuyular’dan Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

çeşme nerede

Üçkuyular Garajı, İzmir’den ilçelere yapılan yolculuklarda sıkça kullanılan otogar. Çeşme Seyahat’in otobüsleri buradan da kalkıyor. Araç Fahrettin Altay Eshot aktarma merkezinden kalkıyor. 70-90 dakika gibi bir sürede Çeşme’de oluyorsunuz. Üçkuyular-Çeşme güzergahındaki sefer ücreti 50 TL.

Çeşme’ye Ulaşım Hakkında Sıkça Sorulanlar

İzban’la Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

İzban kullanarak yalnızca havalimanından şehir merkezine ulaşım kısmını gerçekleştirebilirsiniz. İzban treni ve aktarma yaparak metro yolculuğu ile Fahrettin Altay’a ulaşabilir sonrasında belediye otobüsü ya da Çeşme seyahat seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.

İzmir’den Çeşme’ye Eshotla nasıl gidilir?

İzmir’den Çeşme’ye Eshotla yani belediye otobüsleriyle 2 aktarmalı şekilde gitmeyi planlıyorsanız Fahrettin Altay durağından 984 nolu otobüse binmeniz gerekiyor. Sonrasında Urla’da aktarma yaparak Çeşme’ye ulaşıyorsunuz.

İzmir Çeşme otobüsleri nereden kalkar?

İzmir Çeşme otobüsleri İzmir Otogardan ya da Üçkuyular’dan kalkıyor. Belediye otobüsleriyle 2 aktarmalı şekilde gitmeyi planlıyorsanız Fahrettin Altay durağından 984 nolu otobüse binmeniz gerekiyor.

İzmir Çeşme otobüsle kaç saat sürer?

İzmir merkez ile Çeşme merkez arasındaki mesafe tam 86,8 km. Arabayla 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here