Uçak Bileti

Ukrayna denince akla Kiev ve Lviv şehirleri geliyor. Özellikle Lviv son yılların parlayan yıldızı. Avrupai havası ve uygun fiyatları milyonları kendine çekti. Ukrayna’da ilginizi çekebilecek, bazıları az bilinen başka şehirleri de belki radarınıza girmeye aday.

Ukrayna’nın Az Bilinen 4 Şehri

1. Simferopol, Ukrayna

ukrayna şehirleri

Simferopol, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti. Hem Ukrayna hem de Kırım yarımadasının en önemli turistik kentlerinden biri olan Simferol, Kırım’ın Ruslar tarafından işgal edildiği 1783 tarihine kadar Kırım Hanlığı’nın ve Osmanlı İmparatorluğu’nun idaresinde kalmış.

Simferopol, Kırım Tatarlarının merkezi olarak da biliniyor. Etnik yapısı itibarıyla kent Ukrayna’nın diğer kentlerinden farklı. Çoğunluğunu Rus kökenlilerin oluştursa da, Ukraynalılar, Kırım Tatarları ve Beyaz Ruslar da yaşıyor.

Simferopol’da katedrallerin ve camileri yan yana görmek mümkün. Kenti gezmeye Lenin Meydanı’ndan başlayabilirsiniz. Aziz Peter, Paul Katedrali, Kebir Cami, Kutsal Trinity Katedrali, Vorontsov Sarayı ve Simferopol Sanat Müzesi gezilecek yerler listesine eklenmeli. Dünyanın en uzun troleybüs hattını Yalta ve Simferopol arasında, deneyimleyebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Kırım Tatarları’nın olduğu bölgede Tatar mutfağı oldukça yaygın. Hamur işlerinin oldukça yoğun olduğu Tatar mutfağına ait birçok restoran var. Simferopol’un hemen hemen her sokağında çiğ börek bulamk mümkün.

Simferopol Sultan Amet-Khan Uluslararası Havaalanından 25 km uzaklıkta bulunan şehir merkezine 10 dakikada bir hareket eden otobüslerle, troleybüsle ve Aeroekspres yolcu servisleriyle ulaşabilirsiniz. En ucuz Simferopol uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

2. Dnipropetrovsk

Dnipropetrovsk

Dnipropetrovsk, ülkenin orta kesiminde zengin bir tarihe sahip bir sanayi şehri. Aynı adı taşıyan nehrin hemen kıyısında yer aldığından, yerel halk buraya basitçe Dinyeper diyor. Ukrayna’da, Dinyeper’e kıyısı olan sehirler icinde en uzun şeride Dnepropetrovsk sahip. Ukrayna’nın en uzun köprüsü de burada.

Şehir, Dinyeper’in her iki yakasında, Samara Nehri ile birleştiği yere inşa edilmiş. Ülkenin en önemli çelik fabrikalarının ortasında yer alan şehrin, yolları epey bozuk ama yine de, özellikle, kıyı şeridi boyunca çok güzel bir yer. Dnipropetrovsk’ta tarihi, sanatsal ve edebi müzelerin yanı sıra çok sayıda modern kültür merkezi var.

Şehir merkezinde Stalinist mimari hakim. İlgi çeken ilk mimari yapılardan biri, 19. yüzyılın başında Catherine II’nin emriyle dikilen Başkalaşım Katedrali. Parklardan birinin ortasında bulunan Potemkin Sarayı da şehrin popüler yerlerinden. Bugün ana bölümü bir kültür sarayına dönüştürülmüş, genç sanatçıların sergileri ve sergileri, şiir akşamları ve tiyatro gösterileri burada gerçekleşiyor.

Tarih Müzesi ve Antik Çağ Müzesi gezisi sırasında Dnipropetrovsk’un tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Doğa hayranlarının uğraması gereken bir adres, Dnipropetrovsk Ulusal Üniversitesi Botanik Bahçesi. Bahçede birkaç bin bitki türünü bir arada görebilirsiniz. Haftanın 7 günü açılmadığı için bahçeyi ne zaman ziyaret edebileceğinizi önceden kontrol etmenizde fayda var.

Ukraine International, Pegasus Airlines, Windrose ile Dnipropetrovsk’e uçabilirsiniz. Dnipropetrovsk Uluslararası Havalimanı şehre 15 km uzaklıkta yer alıyor.

3. Zaporijya, Ukrayna

Zaporizhzhia

Zaporijya (Zaporizhzhia), Ukrayna’nın Zaporijya Oblastı’nın idari merkezi. Zaporizhia, Ukrayna’nın altıncı büyük şehri ve Güney Doğu Ukrayna’da yer alıyor. 1770 yılında Rus İmparatorluğu tarafından Dinyeper’in hemen üzerinde kurulmuş ve şehir nehrin her iki yakasına da yayılmış. Arada Khortytsia adası var.

Zaporoje Ukrayna’nın en turistik şehirlerinden birisi. Milattan önce 7. yüzyılda İskitler’in egemen olduğu bölge sonraki yıllarda farklı kültürlerin merkezi olmuş, Bölgede ilk önce eski bir halk olan İskitler ve daha sonra Hazarlar, Peçenekler, Kumanlar ve Tatarlar gibi Türk göçebeleri ve ayrıca Slavlar yaşadı.

Zaporozhye’nin ana caddesi, şehrin neredeyse tüm sol yakasını tren istasyonundan Dinyeper Hidroelektrik Santraline kadar geçen Soborny Bulvarı. Uzunluğu yaklaşık 11 km, bu da bu caddeyi Avrupa’nın en uzun caddelerinden biri yapıyor. Gezmeye buradan başlamak iyi fikir. Cadde boyunca Stalinist mimariye uygun tarzında inşa edilmiş anıtsal binalar, kafeler ve mağazalar göreceksiniz.

Şehirde görülmesi gereken yerlerden biri de Khortytsia adası. Khortytsia Ulusal Koruma Alanı Ukrayna’nın Yedi Harikasından biri olarak kabul ediliyor. Dinyeper Nehri kıyısı boyunca 12 km boyunca uzanan Avrupa’nın en büyük nehir adası. Burada binden fazla bitki türü, birçok böcek türü ve iki yüz kuş türü yaşıyor.

THY ile aktarmasız olarak Zaporozhye’ye ulaşmak mümkün. Zaporijya Uluslararası Havalimanı şehre 13 km uzaklıkta. Havalimanından kalkan servislerle ve diğer toplu taşıma araçlarıyla şehre ulaşım mümkün.

✈️ En ucuz Zaporijya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve bir çok avantaj turna.com sayfalarında ✔️

4. İvano-Frankivsk

ivano Frankivsk

İvano-Frankivsk, Ukrayna’nın batısında, Romanya sınırında bulunan bir şehir. 1650 yılında Stanisławów adıyla kurulmuş Ivano-Frankivsk, Galiçya’nın çoğu kasabasından farklı olan beyaz bir taç gibi. Karpat dağlarının eteklerine kurulmuş şehrin modern ruhu, tipik Galiçya taşra atmosferine göre biraz daha avantajlı.

Ivano-Frankivsk Oblast’ın idari merkezi olan şehir, ekonomik ve kültürel gelişimini Ukraynalılar ve Polonyalılar dışında Yahudi ve Ermenilere borçlu. Tren istasyonu, Belediye Binası, Pototsky Sarayı, Pototsky mahzeni, Tanrı’nın Yükseliş Katedrali, gösterişli eşmeler, Nezalezhnosti caddesi, Kale duvarı ve şehir parkı görmeniz gereken yerler arasında.

Şehirde ulaşım kolay; otobüsler, troleybüsler ile oldukça geniş bir ulaşım ağına sahip. Ayrıca demiryolu terminali ile diğer şehirlere bağlı. Ivano-Frankivsk Havalimanı şehir merkezine 4,5 km uzaklıkta yer alıyor. Uçak bileti için turna.com’da.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here