Uçak Bileti

Hiroşima, ilk nükleer saldırıya maruz kalan şehir olarak dünya tarihimize geçmiş bir şehir. Japonya‘nın Hiroşima prefektörlüğünün merkezi ve Chūgoku bölgesinin en büyük şehri. Batı Honshu’da İç Deniz’de bulunan Hiroşima, adını sonsuza kadar 6 Ağustos 1945’te ilk atom bombasının atılmasıyla ilişkilendirecek.

6 Ağustos 1945 sabahı Amerika tarafından Hiroşimaya atılan bomba, düştüğü yere 500 metre uzaklıktaki alan içindeki tüm insanların yüzde 90’ının ölümüne neden oldu. Atom bombası, düştüğü noktada 3 bin santigrat derece ısı oluşturarak 1,5 kilometre çapındaki alanda her yeri dümdüz etmişti.

Hiroşima Gezilecek Yerler

Bugün Hiroşima, dünyanın ‘barış başkenti’ olarak kabul ediliyor ve Hiroşima Barış Enstitüsü gibi önemli cazibe merkezlerinin yanı sıra, bombalamadan sadece harabe olarak da olsa hayatta kalan ve bunun ayık bir şekilde hatırlatılmasını sağlayan bir dizi önemli yapıya ev sahipliği yapıyor.

1. Itsukushima Shinto Tapınağı

hisrosima gezilecek yerler

Miyajima Adası Itsukushima Shinto Tapınağı 1996 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Tapınak Pasifik Okyanusu kıyısında Miyajima Adası’nda 6. yüzyılda yapılmış.

Mobil Uygulama

Miyajima Adası Japonlar tarafından kutsal ada olarak biliniyor. Eskiden adada hiç kimse yaşamazmış. Itsukushima Shinto Tapınağı yapıldıktan sonra tapınakla ilgilenmek amacıyla görevliler buraya taşınmış. Daha sonra aileleri de buraya yerleşince adada yaşam başlamış. Günümüzde ada turistik bir bölge olarak kullanılıyor.

Pasifik Okyanusu’nun suları gel git olaylarına bağlı olarak yükseliyor. Miyajima Adası da bundan etkileniyor. Tapınağın gel git suları altındaki yüzer gibi görüntüsü çok güzel bir manzara oluşturuyor.

Itsukushima Shinto Tapınağı 56 ayrı yapıdan oluşuyor ve hepsi kırmızı renkte yapılmış. Tapınaktan bahseden ilk belge 811 yılına ait.

12. yüzyılda tapınak binaları bu bölgenin güçlü bir ailesi tarafından yenilenmiş ve bir kısım ilaveler yapılmış. 16. yüzyılda ana tapınak binaları köprülerle birbirine bağlanmıştır ve yıpranan binalar revize edilmiş. Tapınağın ünlü 4 ayaklı ünlü kapısı 1875’te yapılmış.

Hiroshima’dan Itsukushima Shinto Tapınağına ulaşabilmek için öncelikle Miyajimaguchi istasyonuna ulaşmanız gerekiyor. Bunun için 2 alternatif yol var.

Hiroshhima Tren İstasyonu’ndan JR Sanyo Line hattına binerek, Miyajimaguchi İstasyonunda trenden iniyorsunuz, ularım yaklaşık 30 dakika sürüyor.

Diğeri ise Hiroshima’dan 2 nolu tramvay hattı ile Miyajimaguchi’ye ulaşabilirsiniz. Buradan feribot ile Itsukushima Shinto Tapınağı’na ulaşılıyor. Hiroshima Barış Parkı’ndan direk kalkan tekneler ile ulaşılabilir, ancak biraz daha pahalı.

Japonya uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

2. Iwakuni-Kintai Köprüsü

Hiroshima gorulecek yerler

Iwakuni-Kintai Köprüsü, Japonya’daki en ünlü ahşap köprülerden bir tanesi. 1673 yılında Hiroyoshi Kikkava tarafından burada yaptırılan ilk köprü ne yazık ki yıkılmış. 1674’te daha gelişmiş bir teknoloji kullanılarak köprü tekrar yapılmış.

1950’ye kadar kullanılan köprü Typoon Kezia tarafından başka bir yere taşınmış. Bugün kullanılan köprü Heisei Era tarafından yenilenmiş. Köprü 210 metre uzunluğunda.

3. Atom Bombası Kubbesi: Genbaku Dome

Hiroşima’ya 6 Ağustos 1945’de atılan atom bombası Genbaku Kubbesi’nin 150 metre uzağında, 600 metre kadar yükseklikte patlamış. Saat 08.16’da gerçekleşen atom bombası saldırısında 140 bin kişi ölmüş. Patlamadan sonra on binlerce kişi de radyasyonunun etkisine maruz kalarak hayatlarını kaybetmiş.

Genbaku Dome Hiroşima Barış Anıtı parkında bulunuyor. Parkta Barış Anıtı da bulunuyor. Her yıl atom bombasının atıldığı tarihte bu parkta ölenlerin anısına törenler düzenleniyor.

4. Hiroshima Çocuk Barış Anıtı

hirosima japonya

Hiroshima Çocuk Barış Anıtı (Children’s Peace Monument) Atom Bombası atılması sonucu yaşamını yitiren binlerce çocuğu anmak amacıyla yapılmış. Anıt Hiroşima Barış Anıtı Parkında bulunuyor. Anıt Japon sanatçılar Kazuo Kikuchi ve Kiyoshi Ikebe tarafından tasarlanmış.

Enola Gay isimli ABD bombardıman uçağı Little Boy (Küçük Çocuk) kod adlı tarihin ilk atom bombasını Hiroşima’ya bıraktığında 2 yaşında olan Sadoka Sasaki bombadan sağ kurtulur. Atom Bombasının atılmasından 10 yıl sonra kanser küçük Sadako, Eski bir Japon inancına göre kağıttan turna kuşu maketi yaparak tekrar eski sağlıklı günlerine dönmeyi dilermiş.

Sadako, her yaptığı turnayla konuşur, “Kanatlarınıza huzur yazacağım, böylece tüm dünyada uçabileceksiniz.” der. Yalnız bin turna kuşu maketi yapmaya Sadako’nun ömrü yetmez ve ancak 644 turna kuşu yaptığında hayata gözlerini yumar. Kalan 356 turnayı da arkadaşları tamamlayarak onunla birlikte toprağa verirler.

Sadako’nun hüzünlü hikayesi sadece Japonya’yı değil, tüm dünyayı etkiler. Yerli sanatçılar Kazuo Kikuchi ve Kiyoshi Ikebe tarafından tasarlanan anıtı, Sadako’nun arkadaşlarının yürüttüğü bir bağış kampanyası ile toplanan parayla dikilir. Heykelin tepesinde bulunan ve kâğıttan bir turna kuşu maketi tutmakta olan Sadako ölümsüzleştirilmiş.

5 Mayıs 1958 tarihinde açılan anıta, çocuklar bugün de turna kuşu maketleri getirerek dilekte bulunuyorlar. Ana yapının hemen altında bir bronz turna kuşu bulunuyor ve bu parçanın Barış Çanına doğru itilmesiyle bir çan sesi duyuluyor. Bu iki parça, Nobel ödüllü fizikçi Hideki Yukawa tarafından bağışlanmış.

ⓘ En uygun Hiroshima uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here