Uçak Bileti

Avrupa havalimanlarından birine mutlaka yolunuz düşmüştür. Tipik bir günde 30.000’den fazla ticari uçuş ya bir Avrupa havaalanından kalkıyor ya da varıyor ve Avrupa dışından yaklaşık 671 milyon turist her yıl kıtayı ziyaret ediyor. Avrupa’daki bazı uluslararası havalimanları, kıtanın dışındaki noktalara çok sayıda bağlantılı uçuşu idare edebildikleri için diğerlerinden çok daha fazla trafik alıyor.

Avrupa’nın her yıl milyonlarca ziyaretçi çeken başkentleri ve popüler destinasyonları her yıl dünyanın dört bir köşesinden seyahat severlerin ilk ayak bastıkları nokta oluyor. Avrupa’nın en önemli havalimanları hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Avrupa’nın En Büyük Havalimanları


1. Charles de Gaulle Airport, Fransa

Charles de Gaulle Airport

Charles de Gaulle Airport Ile-de-France bölgesi’nde yer alan Fransa’nın en büyük havalimanı. Havalimanına Fransa’nın 18. Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’nin ismi verilmiş. Paris’in 25 kilometre dışında bulunan Charles de Gaulle 1974’te açıldı.

Havalimanının toplam alanı 32.37km² olup, 3 terminal (2. terminal içindeki 7 alt terminal dahil) ve 4 pistten oluşuyor. Havalimanı Eyfel Kulesi’ni gölgede bırakacak kadar muhteşem bir mimariye sahip.

Mobil Uygulama

Havaalanı şu anda tadilat ve genişletmelerden geçtiğinden, Charles de Gaulle yakın gelecekte daha da büyüyebilir. Geliştirilmekte olan projelerden biri, havalimanından şehir merkezine seyahat süresini 25 dakika kısaltacak olan Paris’e hızlı tren bağlantısı.

Paris’in kuzeyinde bulunan Charles de Gaulle Havalimanı’ndan şehrin birçok merkezi noktasına tren, otobüs, shuttle, taksi ve araç kiralama ile ulaşım imkanı bulunduğu gibi, özel aracınızla da şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

2. Adolfo Suárez Madrid, İspanya

Madrid havalimanı

Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı, İspanya’nın başkenti Madrid’in ana havalimanı. İspanya’nın Barajas Havaalanı, Paris-Charles de Gaulle Havaalanı’ndan sonra Avrupa’nın ikinci en büyüğü.

1928’de açılan havalimanı Avrupa’nın en önemli havacılık merkezlerinden olmuş. 2007 yılında havalimanını 52 milyon yolcu kullanmış olup Avrupa’nın dördüncü, dünyanın ise onuncu en kalabalık havalimanı. Barajas, İberya Havayolu Şirketleri için en önemli yer.

İspanya’nın Barajas Havaalanı, Paris-Charles de Gaulle Havaalanı’ndan sonra Avrupa’nın ikinci en büyüğü. Ülkenin en yoğun havalimanı ve Avrupa’da yolcu trafiği açısından beşinci sırada yer alıyor.

Halihazırda güneybatı Avrupa’da büyük bir hava trafiği merkezi olan Madrid’in ana havalimanı, 2018’e kıyasla 2019’da yolcu sayısında +% 6,6’lık bir artış gördü. Nisan 2020’de tam bir kilitlenme geçirdikten sonra, Barajas Havaalanı kademeli olarak yeniden açılıyor ve çok kısıtlı bir şekilde çalışıyor.


3. Leonardo da Vinci International Airport, İtalya

roma havalimani

Fiumicino-Leonardo da Vinci Havalimanı ya da Roma Fiumicino Havalimanı, İtalya’nın başkenti Roma’da yer alıyor. Şehrin 38 km güneybatısındaki Fiumicino’da konumlanıyor. 29 kilometrekarelik bir alana sahip olan havalimanına helikopter, planör ve başka birçok kanatlı uçuş makineleri tasarlayan İtalyan Leonardo da Vinci’nin adı verilmiş.

Leonardo da Vinci International Airport, İtalya’nın en büyük havayolu şirketi Alitalia ve İspanyol ucuz tarifeli havayolu şirketi Vueling tarafından bağlantı merkezi(hub) noktası olarak kullanılıyor.

1960 Yaz Olimpiyatları’ndan bir ay önce iki pist ile uçuşlara başlanılan havalimanı resmi olarak 15 Ocak 1961’de açılmış. Zamanla havalimanına iki pist daha eklenmiş. Günümüzde havalimanında T1, T2, T3 ve T5 olmak üzere dört adet terminali bulunuyor.

4. Amsterdam Airport Schiphol, Hollanda

avrupa en büyük havalimanları

Amsterdam Schiphol Havaalanı, diğer adıyla Schiphol Havaalanı, Hollanda’nın ana uluslararası havalimanı. Kuzey Hollanda eyaletindeki Haarlemmermeer belediyesinde, Amsterdam’ın 9 kilometre güneybatısında yer alıyor.

2019’da 72 milyona yakın yolcuyla, yolcu hacmi açısından Avrupa’nın en yoğun üçüncü, uçak hareketleri açısından Avrupa’nın en yoğun havalimanı olmuş. Schiphol, KLM ve bölgesel iştiraki KLM Cityhopper’ın yanı sıra Corendon Dutch Airlines, Martinair, Transavia ve TUI fly Netherlands için merkez konumunda.

Havalimanı, 6,887 dönümlük arazinin toplam alanını kaplıyor. Havaalanı, tek terminal konsepti üzerine inşa edilmiş. Üç büyük kalkış salonuna bölünmüş bir büyük terminale sahip. Schiphol, 16 Eylül 1916’da askeri hava üssü olarak açıldı.

Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, Schiphol Havalimanı’nın sivil kullanıma başlandı ve havalimanı sonunda askeri rolünü tamamen kaybetti. Schiphol Havalimanı, 2020’de Batı Avrupa’nın En İyi Havalimanı seçildi.

5. Frankfurt Airport, Almanya

Frankfurt Airport

Frankfurt am Main Havalimanı, aynı zamanda Rhein-Main-Flughafen olarak da biliniyor. Almanya’nın finans merkezi Frankfurt’a hizmet veren uluslararası havalimanı olma özelliğine sahip.

Şehir merkezinin 12 km güneybatısında bulunan Frankfurt Havalimanı, 2018 yılında ağırladığı toplam 69,514,414 yolcu ile bu alanda Almanya’nın en işlek havalimanı iken, Avrupa ve Dünyada da yılın en işlek havalimanları arasında yer almış.

Havalimanı Fraport tarafından işletiliyor ve Lufthansa CityLine ve Lufthansa Cargo’nun yanı sıra Condor ve AeroLogic dahil Lufthansa için ana merkez olarak hizmet veriyor. Havaalanı 2.300 hektarlık bir alana ve yılda yaklaşık 65 milyon yolcu kapasiteli iki yolcu terminaline, dört piste ve kapsamlı lojistik ve bakım tesislerine sahip.

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları var. Bu sayede belli dönemlerde özel kampanyalar yapıyoruz. Kampanyalardan güncel haberdar olmak için e posta listemize kaydolun. ✔️

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here