Uçak Bileti

Yaz aylarının en güzel yanı deniz, kum ve güneşle buluşmak. Ege ve Akdeniz kıyıları yaz tatilinin tadını çıkarmak isteyenlerle dolup taşıyor. Kimileri sessiz bir kasabada iki üç odalı pansiyonda huzuru seçerken kimileri de beş yıldızlı otellerin cazibesine bırakıyor kendini.

Uzun yaz günlerinde kumsallara en iyi alternatif ise tekne turları. Birçok tatil beldesinde günübirlik tekne turları ile koy ve adaları keşfetmeye çıkan tatilciler birkaç günlük rotalarda konaklamalı tekne turlarına da katılıyor. Türkiye‘nin dört bir yanında Ege ve Akdeniz ışıltısını hissedebileceğiniz en iyi tekne turu rotaları bu yazıda.

Türkiye’nin En İyi Tekne Turu Rotaları

1. Silifke, Mersin

Akdeniz’in saklı güzelliği Mersin her ne kadar Antalya’nın gölgesinde kalsa da tatilin hakkını vermek isteyenlerin vazgeçemediği tatil destinasyonlarından.

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’ndan hareket eden tekne turları ile Boğsak, Dana Adası ve Tisan Koyu’nda unutulmaz bir deneyimin kapıları açılıyor. Taşucu’nın eşsiz adalarını ve muhteşem koylarını kapsayan tekne turları ile ister günübirlik ister konaklamalı alternatiflerle tatil yapmak mümkün. Tekne turlarında isteğe bağlı olarak animasyon gösterileri ve müzik yayını düzenleniyor. Günübirlik tekne turlarında yemek ve içecek ikramı ile yüzme molaları veriliyor.

Mobil Uygulama

2. Göcek, Muğla

Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden Fethiye’ye bağlı Göcek, mavi yolculuk ve tekne turlarının da en önemli rotalarından biri. Türkiye’yi ziyaret eden tekne tutkunlarının önemli duraklarından olan Göcek’te Göcek 12 Ada tekne turları düzenleniyor.

Her gün saat 10.00’da Göcek’ten hareket eden günübirlik tekne turları ile 12 Ada olarak bilinen bölgedeki Domuz Adası ve Tersane Adası’nda mola veriliyor. Tur kapsamında en az 5 farklı koyda yüzme molası ve 1 saatlik öğle yemeği molası da veriliyor. Göcek’e dönüş ise 18.00’de. Göcek’te önceden rezervasyon yaptırmak kaydıyla birçok özel tekne kiralama hizmeti de bulunuyor.

Dalaman uçak bileti alarak Göcek’e kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

3. Çeşme, İzmir

İzmir’in Çeşme ilçesi Türkiye’de deniz, kum, güneş denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında. Çeşme merkezde Cumhuriyet Meydanı çevresinde günlük tekne turu yapan çok sayıda firma var.

Her gün sabah 09.30’da Çeşme’den hareket eden tekneler Eşek Adası ve Çeşme’nin bakir koylarını dolaşıyor. Yüzme molaları verilen tur kapsamında teknede doyasıya eğlence ve köpük partisi de yapılıyor. Günübirlik tekne turundan fazlasını isteyenler için konaklamalı birkaç günlük paket turlar da var.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Dikili, İzmir

Kuzey Ege’nin tatil cenneti Dikili, İzmir’in Ege Denizi kıyısında yer alan en kuzeydeki ilçesi. Dikili İskelesi’nden yaz dönemi boyunca gerçekleştirilen Dikili tekne turları ile mavinin farklı tonlarını görebileceğiniz keyifli bir yolculuk başlıyor.

Bademli Zindancık Koyu’nda yüzme molası ile başlayan turda zengin termal kaynaklarıyla denizin sıcacık olduğu Hanımın Koyu’na geçiliyor. Öğle yemeği molasının ardından Türkiye’nin tek ada otel işletmesi olan Kalem Adası’nın yakınında bulunan Akvaryum Koyu’nda son yüzme molası veriliyor. Gün batımının ardından tekneler Dikili merkeze dönüyor. Dileyenler tekne kiralayarak konaklamalı turların tadını çıkarıyor.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

  1. mavi tur yapacaksanız kesinlikle Göcek , Çeşme kesinlikle gidip görmeniz gereken yerlerden biri . tertemiz deniz , doğal güzellikler sakın , doğa huzur
    ben 2 yıldır düzenli olarak mavi tur yapıyorum otel yerine tekne kiralamak bana daha güzel geliyor seviyorum da denizi hem de fiyat olarak uygun hem de cazip geliyor .. siz de düşürseniz göz gezdirin yemekleri olsun sunumları olsun güzel ekip

  2. Oscar Denizcilik yat kiralama firmasını bende öneririm. Geçen yıl Çeşme’den yat kiralama yaptık , bu sene de Fethiye’den mavi tura çıktım arkadaşlarımla her ikisinde de memnun kaldık. Özellikle personellerin ilgisi profesyonelliği veeee yemekleri , Harika sunumları var tekne içerisinde nasıl böyle sunumlar yapıyorlar şaşıracaksınız.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here