Uçak Bileti

8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile İzmir, Türkiye‘nin en eski yerleşim yerlerinden. Akdeniz çanağının en eski kentlerinden İzmir tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahibi yaptı. Şehir, bu çok kültürlü iklimin izlerini her sokağında taşıyor, hissettiriyor.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde çalışan beyaz yakalıların her fırsatta ‘İş imkanı olsa İzmir’e yerleşirim’ düşüncesini yüksek sesle dile getirdiği İzmir, modern kimliği ile İzmirlilik kültürünü benimsetiyor. Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı İzmir’e seyahat planı yapmak için 5 nedeni okuduktan sonra uçak biletinizi alabilirsiniz.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İzmir’e Gitmek İçin 5 Neden

1. Hoşgörü iklimi

Mobil Uygulama

Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan İzmir, farklı etnik köken, inanç grubu ve düşünceden birçok kişinin bir arada yaşadığı hoşgörü iklimine sahip. Günümüzde Türkiye’nin en çağdaş kentleri arasında yer alan şehir, bu kimliği ile övünüyor.

Gece geç saatlerde sokaklarda yürümenin mümkün olduğu, 24 saat yaşayan bir şehir görünümünde olan İzmir’de yaşayan insanlar da çok sosyal. İzmir’e gelenler de bu sosyal yapıdan hoşlanıp İzmir kimliğine tanık oluyor.

2. Sonsuz plajlar

Girintili çıkıntılı kıyı şeridiyle, Ege Denizi’ne 629 km kıyısı bulunan İzmir’in dört bir yanında el değmemiş koy ve kumsallar bulunuyor. Kentin en ünlü turizm merkezi Çeşme ve Alaçatı’nın yanı sıra Seferihisar, Urla, Karaburun, Foça, Dikili, Selçuk, Menderes ilçelerinin plajları tatil severleri ağırlıyor.

Yıl boyunca hava sıcaklıkların Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiği İzmir’de deniz sezonu nisan ortasında başlıyor eylül sonuna kadar devam ediyor.

3. Müthiş lezzetler

Ege ve Akdeniz lezzetleri ile sağlıklı yaşamın öncüsü olan İzmir, sokak lezzetleri ile de çok zengin bir mutfak kültürüne sahip. Tarih boyunca farklı kültürlerin yaşadığı kentte bu çok kültürlü yapı yemek kültürüne de yansımış durumda.

İzmir’in kumrusu, boyozu, gevreği, zeytinyağlı mezeleri, deniz ürünleri, söğüşü, midyesi, şambali tatlısı, enginarı ve otlarının ünü sınırları aşmış durumda.

4. Tarihi bölgeler

İzmir’in tarihi geçmişi günümüzden 8 bin 500 yıl öncesine uzanıyor. Kentin en önemli 2 tarihi bölgesi olan Efes Antik Kenti ile Bergama Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Şehir merkezindeki Agora, Kadifekale, İzmir Arkeoloji Müzesi, Tarih ve Sanat Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Mask Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi görülmesi gereken yerler arasında.

5. Doğayla iç içe

İzmir tarihi zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan bir şehir. İnciraltı Kent Ormanı şehir merkezinde doğayla buluşmak için en güzel adreslerden. Balçova’da bulunan Teleferik Tesisleri orman içinde İzmir Körfezi manzarasının tadını çıkarabileceğiniz bir yer. Yamanlar Karagöl, Dikili Aşıklar Şelalesi, Karaburun köyleri ve nergis tarlaları da doğayla iç içe noktalardan.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here