Uçak Bileti

Yunanistan‘ın başkenti ve en büyük kenti Atina, modern Avrupa’da demokrasinin beşiği olarak adlandırılıyor. Tarihe mal olmuş ünlü filozoflar, bilim insanları ve sayısız fikir insanına ev sahipliği yapan şehir, günümüzde Avrupa’nın en önemli turizm destinasyonları arasında.

Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Atina, antik kentleri, görkemli müzeleri, enfes yemek kültürü, 24 saat bitmeyen gece hayatı ve sıcakkanlı yerel halkıyla mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında.

Atina uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Atina’ya Nasıl Gidilir?

1. Uçakla Atina’ya ulaşım

İstanbul ve İzmir’den Atina’ya direkt uçak seferleri bulunuyor. İstanbul’dan 1 saat 15 dakika, İzmir’den ise yalnızca 55 dakikada ulaşılabilen Atina’ya en kolay ve en hızlı ulaşım aracı uçak.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Atina’ya karşılıklı direkt seferi bulunan tek firma var. Aegean Airlines her iki şehri birbirine bağlıyor.

İstanbul Havalimanı’ndan ise Türk Hava Yolları ve Aegean Airlines’ın İstanbul-Atina arasında karşılıklı direkt seferleri mevcut.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Atina’ya Pegasus Hava Yolları’nın direkt uçak seferleri bulunuyor.

Yıl boyunca birçok kampanya ve Turna.com’a özel indirimlerle çok uygun fiyata Atina’ya uçak bileti bulma imkanınız var.

2. Otobüsle Atina’ya ulaşım

Zamanı olan ve bütçesini düşünenler için Türkiye’den Atina’ya gitmenin bir başka alternatifi de otobüsler. İstanbul Esenler Otogarı’ndan birçok firma İpsala, Kavala güzergahını takip ederek Selanik’e kadar yolcu taşıyor. Selanik’ten Atina’ya otobüs ya da trenle devam ederek yolculuğunuzu tamamlama şansınız var.

İstanbul-Selanik otobüs yolculuğu sınırdaki bekleme süresi hariç yaklaşık 8 saat sürüyor. Selanik-Atina arasındaki yolculuk ise 4 saat sürüyor. Hızlı trenle iki şehrin yolculuk süresi ise 4 saat 30 dakika.

3. Feribotla Atina’ya ulaşım

Türkiye limanlarından Atina’ya direkt gemi seferi bulunmuyor. Yalnızca yaz aylarında bazı turizm firmalarının turları ile cruise gemileriyle adaları dolaşarak Atina’ya gidilebiliyor.

Cruise gemilerine tur paketi almadan binilemediğinden bu seçenek direkt Atina’ya gitmek isteyenlere hitap etmiyor.

Türkiye kıyılarına yakın olan Yunan Adaları’ndan Midilli, Sakız, Samos, Kos ve Rodos’tan her gün düzenli olarak Atina Pire Limanı’na gemi seferleri yapılıyor. Bu adalara geçip bağlantılı bir şekilde Atina’ya ulaşmak da yolculuk seçenekleri arasında. Zaman zaman adalarla Atina arasında çok uygun fiyata gemi bileti bulunabiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here