Uçak Bileti

Kuşadası, Türkiye‘de kitle turizminin başladığı ilk yerlerden. Aydın’a bağlı bir ilçe konumunda olan Kuşadası, ismini Güvercinada’dan alıyor.

Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan ilçe çevresinde çok sayıda turistik merkez, doğal ve kültürel alanlar bulunuyor. Dilek Yarımadası Milli Parkı, Efes Antik Kenti, Didim ve onlarca el değmemiş koy Kuşadası çevresinde.

Kuşadası’na Nasıl Gidilir?

1. Kuşadası’na otobüsle ulaşım

Kuşadası’na yılın her dönemi belli başlı merkezlerden şehirlerarası otobüs ulaşımı var. Aydın’a 71 km uzaklıkta bulunan ilçe, İzmir’den 101, İstanbul’dan 570 ve Ankara’dan ise 647 km uzaklıkta.

Mobil Uygulama

Pamukkale, Anadolu, Ulusoy, Kamil Koç, Metro ve yerel otobüs firmalarının İzmir üzerinden bağlantılı seferleri Kuşadası’nda son durak yapıyor. Yaz aylarında sefer sıklığı artıyor.

Kuşadası otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

2. Kuşadası’na otomobille ulaşım

Kuşadası, İzmir-Aydın Otoyolu güzergahını kullananlar için çok kolay ulaşım imkanı olan bir nokta. İzmir-Aydın Otoyolu üzerinden Selçuk kavşağından çıktıktan sonra Selçuk ilçe merkezi üzerinden Kuşadası’na yarım saat gibi bir sürede ulaşılıyor.

Güneyden ve doğudan gelenlerin ise Aydın merkezi geçtikten sonra Söke üzerinden ilçeye doğrudan ulaşım bağlantısı var.

3. Kuşadası’na belediye otobüsü ile ulaşım

Aydın’ın Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşmesiyle birlikte Aydın merkezden Kuşadası’na düzenli belediye otobüsü seferleri başlatıldı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi-Kuşadası hattında her gün 07.00-22.00 saatleri arasında sefer var.

4. Kuşadası’na dolmuşla ulaşım

Kuşadası’na Aydın merkez ve Söke’den düzenli minibüs seferleri de var. Ayrıca Dilek Yarımadası Milli Parkı, Davutlar, Devlet Hastanesi, Kadınlar Plajı gibi noktalara ilçe merkezinden dolmuşla gidilebiliyor.

5. Kuşadası’na uçakla ulaşım

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Kuşadası’na en yakın ve en işlek havalimanı. Havalimanından HAVAŞ otobüsleri Kuşadası ve Söke’ye servis yapıyor. Atlasglobal’in de yolculara özel ücretli otobüsü var. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Aydın Otoyolu üzerinden Kuşadası’na 1 saatte ulaşılabiliyor. Bu mesafe 82 km. Devlet yolu 68 km, ancak bu mesafe trafik nedeniyle yine 1 saat gibi bir sürede tamamlanıyor.

Türkiye’nin en keyifli tatil destinasyonlarından biri olan Kuşadası, her bütçeye uygun konaklama tesisi, zengin alışveriş olanakları, göz alıcı marinası, tarihi yapıları, Milli Park ve Zeus Mağarası başta olmak üzere doğal güzellikleri ile cazibe merkezi.

Taze ve lezzetli deniz ürünlerinin servis edildiği restoranların yanı sıra dünya ve Türk mutfağından yemekler bulabileceğiniz onlarca güzel restoran Kuşadası’nın dört bir yanında.

Kuşadası’nı keşfetmek ve yeni bir seyahat planını hayata geçirmek için hemen Turna.com‘da İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın. Uçak biletinizi aldıktan sonra Kuşadası seyahatinizin detaylarıyla keyifle meşgul olun.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here