Uçak Bileti

Türkiye, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan, zengin kültürel, tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle dünyanın en eşsiz coğrafyalarından birinde yer alıyor. Asya, Orta Doğu ve Avrupa arasında önemli bir geçiş güzergahında konumlanan Türkiye, dört mevsimin yaşandığı, batısından doğusuna yüzlerce alternatif rotası, her biri birbirinden etkileyici köy, kasaba ve şehirleriyle cennetten bir ülke.

Son yıllarda büyük şehirlerin trafik sorunu, gürültüsü, hava kirliliği ve insanı strese sokan koşuşturmalı günlük yaşamından uzaklaşmak isteyenler daha küçük ölçekli kasaba ve beldelere yerleşmeyi tercih ediyor. Evden çalışma kültürünün yerleşmesiyle birlikte mekan ve şehirlerinin öneminin kalmadığı günümüzde Türkiye’de yaşanacak en güzel yerler arasından seçiminizi yapıp hayalini kurduğunuz yaşam için ilk adımı atabilirsiniz.

Türkiye’de Yaşanacak En Güzel Yerler

1. Datça, Muğla

egede yasanacak yerler

Badem ağaçlarıyla bezeli Datça, Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesiştiği bölgede kurulu. Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Datça, uzun yıllar ulaşım imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Ege ve Akdeniz sahillerine yaşanan turist akınından kendini korumayı başardı. İlçe merkezinin sit bölgesi olması nedeniyle çok katlı yapılaşmaya izin verilmeyen Datça’da temiz hava, yerel üreticilerin yetiştirdiği meyve ve sebzelerle renklenen yemekler ve mis gibi Ege huzuru var.

Şirin sokakları, begonvillerin süslediği taş evleri, güler yüzlü insanları, berrak koyları, bozulmamış coğrafyasıyla zamanda yolculuk hissi yaşatan Datça’ya şehirlerin kalabalığı ve gürültüsü uğramıyor. Gidenlerin dönmek istemediği Datça, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden küçük bir Ege kasabasına yerleşmek isteyenlerin son yıllarda tercih ettiği ilk yerlerden.

Mobil Uygulama

2. Şile, İstanbul

sile, istanbul

İstanbul’un kuzey doğusunda Karadeniz kıyısında yer alan Şile, İstanbul’a en yakın kaçış rotalarından biri. Kent merkezine 77 km uzaklıkta yer alan Şile, denizi ve tarihi değerleriyle bölgede yerli turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden. Her yıl geleneksel Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nin düzenlendiği ilçe yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

36 bin nüfusa sahip olan Şile, İstanbul’un karmaşasından ve stresli günlük yaşamından kaçış için ideal rotalardan biri. Kuzey Marmara Otoyolu’nun inşa edilmesiyle birlikte kent merkezine ulaşımın da kolaylaştığı Şile’ye son dönemde İstanbul’un kalabalık ilçelerinden taşınan çok sayıda kişi var. Şile’de fiyatların İstanbul’dan daha uygun olması, ilçeye ilgiyi artıran sebeplerden.

3. Kuşadası, Aydın

Kuşadası

Aydın’ın batısında, Ege Denizi kıyısında yer alan Kuşadası, ülkemizde kitle turizminin başladığı ilk merkezlerden. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na komşu olan Kuşadası, ismini ilçe merkezinde yer alan Güvercin Ada’dan alıyor. Efes Antik Kenti, Meryemana, Şirince ve Didim gibi turistik noktalara olan konumuyla bölgeyi ziyaret etmek isteyenlerin konaklamayı tercih ettiği Kuşadası’nda farklı bütçelere hitap eden çok sayıda konaklama tesisi var.

115 bin nüfusa sahip olan Kuşadası’nda nüfus yaz döneminde 1.5 milyona ulaşıyor. Hızla şehirleşmesi nedeniyle farklı kesimler tarafından büyük şehirlere benzetilen Kuşadası’nda fiyatlar Türkiye ortalamasının altında. Çok uygun fiyata kiralık ve satılık ev bulmak mümkün.

4. Assos, Çanakkale

assos

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü’nde yer alan Assos, Midilli Adası’nın tam karşısında, eşsiz Ege Denizi manzarasıyla Kuzey Ege’nin en özel yerlerinden. Aristoteles’in felsefe okulunu da topraklarında ağırlayan Assos’un tarihi geçmişi MÖ 7. yüzyıla uzanıyor.

Antik limanı, mavi bayraklı koyları, temiz havası ve daracık sokaklarıyla köy yaşamının devam ettiği Assos, İstanbul, Bursa ve Ankara’ya yakın konumuyla bölgeyi keşfetmek isteyen ve büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyenlerin Kuzey Ege’deki ilk tercihlerinden. Assos’ta fiyatlar Türkiye ortalamasının üzerinde. Sit alanı korumasında olduğundan konut arzında sıkıntı var.

5. Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada

Çanakkale’nin Ege Denizi’nde yer alan iki adasından biri olan Bozcaada, son dönemde alternatif tatil destinasyonu arayanların gözdesi haline geldi. Zengin tarihi ve kültürel dokusu, bakir koyları, muhteşem gün batımı manzarası ve leziz yemekleri ile hoşgörü kültürünün hakim olduğu ada şarap üretimi ile de öne çıkıyor.

Doğayla baş başa huzurlu bir tatil arayanlar için Kuzey Ege’nin en iyi tatil merkezlerinden biri olan Bozcaada, büyük şehirlerdeki hayatını geride bırakıp stresten uzak bir yaşam arayan beyaz yakalılar için de popüler bir destinasyon. Fiyatların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu adada kiralar ve konut fiyatları yüksek.

6. Kalecik Köyü, Mardin

kalecik mardin

Mardin’de yüzlerce yıl Süryanilerin yaşadığı, Cumhuriyetin ilk yıllarında Süryanilerin göç etmesinin ardından Türklerin yerleştiği Kalecik Köyü, Nusaybin ilçesinde yüksek tepelerle çevrili bir ovada yer alıyor. Tarihi geçmişi MÖ 7 binli yıllara uzanan köy ismini köye hakim tepede bulunan kaleden alıyor.

Roma İmparatorluğu döneminden itibaren düzenli olarak yerleşimin görüldüğü köy, son yıllarda köye dönen Süryanilerin girişimiyle ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. Temiz havası, tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra köyde bolca huzur var. Organik tarım uygulamalarının da yapıldığı köyün taş evlerinin mimarisi ise oldukça etkileyici.

7. Samandağ, Hatay

samandag

Türkiye’nin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Samandağ’ın tarihi geçmişi MÖ 17. yüzyıla kadar uzanıyor. Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü deltada kurulan Samandağ, dünyanın en uzun kumsallarından birine sahip. Dünyanın ilk tüneli olan Roma imparatoru Vespesianus tarafından yaptırılan Titus Tüneli olmak üzere çok sayıda tarihi ve turistik noktaya sahip olan Samandağ, bölgenin zengin hoşgörü kültürünü yansıtıyor.

Hatay’ın güneybatısında yer alan ilçe, farklı kültürlerin buluştuğu bir coğrafi konumda yamaç paraşütü, kano, su sporları, trekking gibi alternatif aktivitelere hak ettiği değeri ve ilgiyi görebilmiş değil. 120 binlik nüfusa sahip olan Samandağ, hayat şartlarının uygun oluşu nedeniyle Türkiye’de yaşanabilecek en güzel yerlerden.

Hatay’a otobüsle gidecekseniz eğer Hatay otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

8. Alaçatı, İzmir

alacati

İzmir’in en batısında yer alan Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle olan Alaçatı, son yıllarda büyük şehirlerden akın akın gelen yatırımcılar ve daha sakin bir yerde yaşamak isteyenlerin gözdesi. Ünü Türkiye sınırlarını aşan tatil beldesi geleneksel taş binaları, konsept butik otelleri, tasarım atölyeleri, hoş restoran ve kafeleri, sörf alanları, müthiş plajları ile tatilin hakkını verip, dinlenebileceğiniz bir altyapıya sahip.

Ege’nin lezzetli ve sağlıklı yemek kültürünün yansımalarını görebileceğiniz Alaçatı’da çok sayıda Ege restoranı ve geleneksel yemek yapan mekan bulunuyor. Her yıl nisan ayında düzenlenen ot festivali ile ziyaretçi akınına uğrayan Alaçatı’da kira ve konaklama maliyetleri yaz aylarında yükseliyor.

9. Trilye, Bursa

trilye

Bursa’nın Mudanya ilçesine 11 km uzaklıkta yer alan Tirilye, tarihin her bir sokağında canlı olarak hissedildiği, Marmara Denizi kıyısında yer alan şirin bir belde. Zeytin bahçeleri, ahşap evleri, sessiz, sakin ve huzurlu atmosferiyle İstanbul’a en yakın kaçış rotalarından biri olan Tirilye’ye bir yanı deniz, bir yanı yemyeşil tepelerin olduğu bir yoldan ulaşılıyor.

Geçmişte eski bir Rum köyü olan Tirilye, hoşgörünün hakim olduğu havası ve görsel şölen yaşatan sokaklarıyla pek çok dizi ve sinema filmine ev sahipliği yapmış şirin bir kasaba.

İstanbul’a yakın olması nedeniyle özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sahil kasabası, büyük şehirlerden uzaklaşıp yaşamak için alternatif rotalar arayanlar için Türkiye’nin en güzel yerlerinden. Bursa’ya otobüsle gidecekseniz eğer Bursa otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

  1. Selamlar,
    Meksika da yaşıyorum 22 yıl bitti ülkeme geri dönmek istiyorum kızım 9 yaşında benim için kızın iyi eğitimi önemli hangi şehir uygun olacak?
    İstanbul kütüğüm, Ankara, Antalya, Beşiktaş Mecidiyeköy ve bostancı da yasamistim ben Antalya düşünüyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum.
    Sevgilerimle mutlu kalın.

    • Ben de sizinle ayni durumdayim. Turkiyeye gelmek istiyorum ve yasanilacak duzgun bir yer arayisi icerisindeyim. Hem cocuklarin guzel egitim alabilecegi bir sehir hem de sacmaliklardan uzak olabilecekleri bir ortam bulmak zor gibi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here